Kesäisiä koirakuulumisia

Ai, että miten voi koiranpentu nauttia mökillä olosta!

Siellä saa juosta jolkotella vapaana tunnista toiseen, mutustella käpyjä, kannella keppejä, loikkia kukkapenkeissä (tosin hieman luvatta), seurata perheenjäsenten jokaista liikettä, makoilla viileällä nurtsilla, riehua naapurin koiran kanssa, ravata pellolla, katsella kalanpoikasia puronvarrella, loiskutella järvessä ja kun veto loppuu, nukahtaa onnellisena päiväunille vaikka keskelle pihamaata.

Mökkitonttimme on kokonaisuudessaan aidattu, mutta mietimme alkuun livahtaisiko pentu jostain välistä (vielä se jostain isommista koloista aidan alitse mahtuisi) kun silmä välttää tai jos portit jää auki – mitä vielä! Ei ole pelkoakaan siitä, että pentu lähtisi kymmentä metriä kauemmas meistä! Se haluaa olla joka touhussa mukana ja seuraa meitä kuin hai laivaa.

Portteja olemme myös pitäneet jo aukikin, sillä ei tarvitse pelkää, että se lähtisi niistä ulos. Pari kertaa olemme tarkoituksella menneet avoimen portin liepeille touhuamaan ja samalla katsomaan houkuttaisiko pentua lähteä. Vähän se on mennyt kuikuilemaan ja jos on ollut pyrkimys ulos asti ilman lupaa, niin olemme heti toruneet. Olemme opettaneet, että oli portti auki tai kiinni, sen eteen pitää pysähtyä ottamaan katsekontakti, jolla pyydetään lupa lähteä ulos portista. Se on toiminut hienosti!

Hyvin huomaa, että nyt kun ilmat ovat lämmenneet ja viikonloppuja on alettu viettämään mökillä ja töiden jälkeen kotipihalla, on koiran koulutus jäänyt vähän vähemmälle. Toki jo tähän asti opittuja asioita vahvistamme joka päivä ja pieniä asioitahan se oppii jokapäiväisen elämän varrella ihan huomaamatta, mutta super aktiivisia harjoituksia emme ole vähään aikaan tehneet. Se vähän harmittaa, jäänyt ihan jotenkin huomiotta tämä asia, mutta hienoja asioita pentu taitaa jo nyt! Ja aikaahan tässä kouluttamiseen on, ikää hauvelille tulee ensi maanantaina 20 viikkoa, eli 5 kuukautta.

Painoa koiralla on tällä hetkellä reilu 17 kiloa. Hirmuisen suuri se jo on! Hieman hirvittää ajatella, että se tuplaa vielä kokonsa ja painonsa! 😀 Sen tassutkin on ihan jättimäiset…!

Me lähdetään tänään töiden jälkeen taas mökille. Lisää pennun seikkailuja pääsee muuten seuraamaan instan puolella @maddethelabrador

Seuraathan sinäkin jo?!

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “Kesäisiä koirakuulumisia

    1. On kyllä todella ihana! Toivottavasti näette kesän aikana! 🙂

  1. Tuo jos jokin,on sitä koiran elämää!Hän on kasvanut hirmuisesti!

    1. Eikös vaan olekin! 🙂 Tuntuu olevan sitä myös Madden mielestä! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *