Muutto kesäkotiin

Lauantaina pakattiin kimpsut ja kampsut ja muutettiin kesäkotiin, eli mökille. Näillä keleillä on kiva touhuta pihalla (missä hommaa riittää) ja hengata mökkimaisemissa – tuntuu vähän kuin olisi jo lomalla, vaikka töihin sieltä aamulla lähdetäänkin. Vartin mökkimatka ei tunnu missään, eikä tuon enempää pidennä työmatkaa.

Yleensä olen tässä vaiheessa vuotta jo ihan poikki ja odotan kesälomaa kieli pitkällä. Nyt ei kuitenkaan vielä tunnu yhtään pahalta, vaikka loma häämöttää vasta heinäkuun alussa. Nämä kelit ovat tietysti olleet omiaan, luulenpa, että jos olisi satanut vettä kuukauden putkeen, olisi mielialakin toisenlainen. Ihanaa, kun auringosta on saanut näin paljon lisää virtaa, ettei lomallekaan vielä kaipaa!

Meillä on tällä hetkellä täällä mökillä käynnissä puuvajan uusiminen. Vaja on liiterin takaosan jatkona, katettu ja rimoituksella rajattu tila, joka kiperästi vaati huoltotoimenpiteitä. Eilen sitten tyhjennettiin tila haloista ja tavaroista (ruohonleikkuri, lisäterassipöytä jne.) ja purettiin lattia pois. Jäljelle jäänyt maaperä tasoitettiin ja kuopat täytettiin sepelillä ja mullalla jne. Nyt pohdimme juuri mistä itse lattia tasaisen maan päälle tehdään. Mies kerkesi tänään repimään jo katonkin pois, joten jäljellä on tällä hetkellä aika surullinen torso.

Muutoin kesäiltoja vietellään koiranpennun kanssa leikkien ja uiden (niin siis koira ui, en minä! Vielä on liian kylmä vesi!), metsä- tai peltolenkkejä tehden ja grillaillen. Piha kaipaisi kiperästi vettä näiden helteiden jälkeen, mutta kun ei toisaalta haluaisi luopua näistä ihanista ilmoistakaan! Onneksi pihamaa kaikesta sateen puutteesta silti vihertää ja joka paikka kukkii kauniisti. Laitoinkin todella runsaasti tähän postaukseen kuvia pihapiiristä – niin kauniisti kukkii ja vihertää joka paikka! Myös istuttamamme kesäkukat.

Mikäs näissä maisemissa on elellä… Viikonlopuksi suuntaamme kylläkin kotiin, sillä tiedossa on isot juhlat ystävien luona. Pääsääntöisesti taidamme kuitenkin oleilla mökillä tästä edes päin.

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *