Kirsikkapuun katveessa

Etupihan kirsikkapuu on puhjennut täyteen kukkaan. En lakkaa ihastelemasta sitä joka kerta, kun katse eksyy ikkunasta ulos tai kun kuljen kotiovella.

En tiedä käyttäytyykö kaikki kirsikkapuut niin, mutta ensin meidän puu tekee valkoisia kukkia, häivähdyksellä hentoista vaaleanpunaista, kunnes syvenevät ihan tuollaiseksi upean aniliininpunaiseksi! Naapurit ja ohikulkijat ihastelevat puuta usein ja toissa päivänä tullessani töistä kotiin, oli naapurintäti puhelin kourassa ikkunamme edessä kuvaamassa puuta! 🙂 Onhan se ihan jumalaisen kaunis näky!

Sinistä taivasta vasten napattu kuva on suoraan luonnon oma taideteos.

Ihanaa, kun helteet vielä jatkuvat, vaikka pientä viilennystä onkin vissiin tulossa. Itse ainakin nautin näistä kuumista ilmoista ihan täysillä – saa tepastella mekko päällä ja tuuletella varpaita sandaaleissa. Iho on päivettynyt ja näyttää niin paljon terveemmältä kuin talven pakkasilla ja jotenkin mielikin on virkeämpi – myös vastaantulevilla ihmisillä 🙂

Aurinkoista viikon jatkoa!

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Kirsikkapuun katveessa

    1. Suosittelen lämpimästi – kirsikkapuu on aivan ihana! Ja miten pienestä taimesta on kasvanut jo noin suuri ja rehevä puu ja kukki heti ekana kesänä! 🙂 Toisaalta koristekirsikkapuu on siitä kiva, ettei se kasva juurikaan tuon enempää pituutta, ainoastaan leveyttä, eli mitään suuren suurta jättiläistä siitä ei tule ja sopii pienemmällekin läntille istutettavaksi – meilläkin tuo tosiaan etupihalla keittiön ikkunan alla parimetrisellä nurtsialueella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *