Maisemavalokuvausta

Me olemme viettäneet viikonlopun mökkimaisemissa Itä-Suomessa. Viikonloppu on tuntunut tosi pitkältä, se on aina niin, kun viikonlopun viettää muualla kuin omissa nurkissa. Ollaan vain oltu ja nautittu vapaasta ajasta, syöty hyvin, leivottu banaanikakkua ja saunottu. Ainakin Itä-Suomessa on ollut myös ihanan aurinkoinen ja lämmin viikonloppu, siitä olen nauttinut erityisesti. Hyvä sää mahdollisti kivoja kuvausmahdollisuuksia keskellä viljapeltoa, järvenrannalla ja kuohuvan kosken reunalla, kirkas syysyö taas upeita yökuvia!

Tänä viikonloppuna pääsin oikein kunnolla paneutumaan valokuvaamiseen. Olen pitkään halunnut kokeilla kuvaamisen eri tekniikoita, mutta useimmiten siihen ei ole ollut aikaa tai olosuhteet eivät ole olleet otolliset. Tänä viikonloppuna oli kumpaakin!

Sain kokeiltua oikein kunnolla pitkän valotusajan kanssa kuvaamista virtaavan veden äärellä ja yöaikaan. Voin kertoa, että kummatkin saivat sydämen pomppimaan sekä innostuksesta että ihastuksesta! Että minun kamerani, joka ei toki ole huono erilaisine putkineen ja minun taitoni onnistuivat taltioimaan sellaisia kuvia! Kannatti maata märillä sammaleisilla kivillä peläten samalla kierähtävänsä vieressä kuohuvaan koskeen tyttären pelotellessa paikalle mahdollisesti tassuttelevasta karhusta tai palella saunan jälkeen tukka märkänä laiturinnokassa tunnin ajan iltamyöhään niin ettei enää tuntenut sormiaankaan.

Haluan ehdottomasti palata niihin kuvauksiin vielä tarkemmin omissa postauksissaan.

Valokuvaus on kyllä sellainen harrastus, että se vie täysin mennessään. Haluaisin päivittää kalustoani muutamalla tarvikkeella, kuten paremmalla jalustalla. Sen lisäksi totesin, että myös harmaasuotimesta olisi ollut huima apu!

Lisää valokuvausjuttuja tulossa ensi viikolla!

2 kommenttia “Maisemavalokuvausta

    1. Voi kiitos Jossu! <3 Oli ihanaa, kun pystyi kerrankin keskittymään kunnolla ja ajan kanssa valokuvaamiseen. Sain mökkireissulla taltioitua niin paljon erilaisia kuvia, joita olen pitkään halunnut kuvata, joten niistä kerron vielä erikseen lisää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *