Täydellinen juustokakku

Blogistani löytyy pari ohjetta juustokakkuun jo ennestään. Ne ei kuitenkaan ole laisinkaan yhtä hyviä kuin tämä! Kehittelin tämän reseptin muutamaa reseptiä ja paisto-ohjetta mukaillen, minä kun olin kyllästynyt liian ruskeisiin, joskus palaneisiinkin reunoihin ja liian jämäkkään lopputulokseen. Myös pinnan liika halkeilu ärsytti.

Pohja on gluteeniton ja käyttämällä eri jauhoja ja hiutaleita, tästä pohjasta tulee niin paljon parempi kuin pelkistä Digestive-kekseistä. Suosittelen!

Pohja

75g pehmeää voita
30g sokeria
30g gluteenittomia kaurahiutaleita
40g gluteenitonta kaurajauhoa
55g maissitärkkelystä
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
1 maustemitta suolaa

Ennen taikinan tekoa, vuoraa irtopohjavuoka parilla kerroksella foliota
Kakku paistetaan vesihauteessa, eli tarvitset myös korkeareunaisen uunipellin ja vettä
(Folio siksi, että se estää veden pääsyn irtopohjavuoan reunoista sisään)
Lisää myös irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään yhteen
Muotoile käsillä taikinaksi ja painele leivinpaperin päälle.
Paista keskitasolla 15 minuuttia
Anna jäähtyä

Täyte

200g sitruunatuorejuustoa
400g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1 dl kermaa
125g maitorahkaa
30g maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Vatkaa ainekset tasaiseksi seokseksi; ensin juustot, sitten lisää munat,
sitten kerma ja rahka, lopuksi tärkkelys ja sokeri ja sitruunan mehu ja raastettu kuori

Aseta irtopohjavuoka uunipellille, kaada täyte vuokaan
Lisää uunipellin pohjalle vettä niin paljon, että saat pellin vielä turvallisesti uuniin ja pois
Paista kakkua 150 asteessa 2 tuntia ja jätä jälkilämpöön uunin sammutettuasi vielä 30 minuutiksi
Jos pinta meinaa alkaa ruskistua liikaa, laita folio päälle

Jäähdytä kakku ja tarjoile se vasta jääkaappikylmänä

Huomasin, että pitkä paistoaika matalassa lämmössä ja vesihauteessa kypsytti sisuksen niin, että se jäi pehmeän täyteläiseksi. Huolehdin, että pinta jää kauniin kullanruskeaksi laittamalla folion ajoissa päälle. Nyt ei tarttunut edes reunat kiinni vuokaan! Rakenne oli täydellinen ja maku todella hyvä – ei liian rasvainen ja sopivan sitruunainen. Nam!

Näiden herkkukuvien myötä toivottelen mukavaa viikonloppua. Me suuntaamme mökille. Yes. Pääsee kunnolla rentoutumaan ja puilla lämpiävään saunaan kylpemään. Tämä viikko on ollut tooodella pitkän tuntuinen, olen todellakin valkoviinilasilliseni ansainnut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *