Perinteisiä pikkujouluhommia

Aika perinteisillä kuvioilla on mennyt tämä joulukuun eka viikonloppu – perjantaina juhlittiin työpaikan pikkujouluja ja jokseenkin myöhään meni tanssilattialla heiluen. Onneksi ei ollut pää kipeä seuraavana aamuna pikkutunneille venähtäneestä aikataulusta huolimatta, tuli nautittua tarpeeksi paljon vettä ja tarpeeksi vähän miestä väkevämpää illan aikana.

Lauantaina vietettiin rauhallista siivouspäivää ja käytiin suorittamassa jo Itsenäisyyspäivänkin ruokaostokset. Ihana ajatus, että vain huominen töitä ja sitten taas vapaapäivä. Ja onhan viikko muutenkin lyhyempi, me nimittäin lähdemme perjantaina Berliiniin viikonlopun viettoon, mutta palaan siihen vielä erikseen!

_MG_0554.jpg

_MG_0553.jpg

Tänään heti aamusta keittelin maustesiirapit kattilassa ja valmistin piparkakkutaikinan – gluteenittomana tottakai! Kotiin levisi aivan ihana jouluinen tuoksu täynnä kardemummaa, kanelia ja raikasta pomeranssia! Melkoisen rapsakat piparit paistoinkin ja kylmän maitolasin kera niitä tuli popsittua. Päivällä piipahdin nopeasti Ikeassa täydentämässä kynttilävarastot. Nyt on taas parisensataa tuikkua, puolensataa kruununkynttilää ja parisenkymmentä eri kokoista pöytäkynttilää joulukuun varalle!

_MG_0533.jpg

_MG_0536.jpg

Jäi postaamatta tällä viikolla lupaamani kuvat meidän jouluisesta kodista. Olin keskiviikosta perjantaihin koululla suorittamassa toisen tutkinnonosan tehtäviä ja vaikka päivät oli aika lyhyitä, ne olivat sitäkin hermottuttavampia ja raskaan tuntuisia, eikä illalla enää riittänyt voimia blogin pariin.

Olipahan jännät tutkintotilaisuudet ja ekana päivänä ihan kädet tärisi, kun laitoin painokoneesta tulemaan 28-sivuisen  työni ulos. Tokana päivänä tilanne oli jo vähän helpompi ja tutumpi, vaikka tällä kertaa piti osata tehdä myös jälkiviimeistely leikkurilla isolle julisteelleni. Perjantaina suoritin densitometrisiä ja spektrofotometriä mittauksia ja vastailin tenttikysymykseen, huh! Enää puoli vuotta jäljellä tätäkin puristusta ja homma kulminoituu ensi kesäkuussa vikaan näyttöön. Sitten on taas uusi tutkinto plakkarissa!

_MG_0549.jpg

Toivottavasti kaikilla oli mukava toinen adventti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *