Täydellä höyryllä joulua kohti!

Viimeksi harmittelin jotenkin puskan takaa yllättäen lähestynyttä joulua ja sitä, että itse kärsi ajanpuutteesta, eikä kerennyt uhrata joululle ajatustakaan. No, nyt on kaukana nuo harmitukset! Tällä viikolla ollaan puskettu täysiä joulua kohti ja saatu raksittua monta päänvaivaa aiheuttanutta asiaa listalta. Siis joululistalta.

_MG_0363.jpg

Selkäongelman vuoksi salitreenit jäi pois tällä viikolla ja olenkin tuon ajan käyttänyt joulujuttuihin; kortteja on askarreltu, kotia on koristeltu, kukkakaupassa käyty ja jouluiset kukka-asetelmat tehty, valot on ekan adventin kunniaksi ripustettu ikkunoihin ja eilen perjantaina tehtiin miehen kanssa melkein suurin osa jouluostoksistakin.

Aikaa on jäänyt tänään valkoviiniglögitestiin ja katsoinpa muuten kauden ekan joululeffankin iltapäivällä! Uunissa paistuu parhaillaan maustekakku ja hörpin toista testissä ollutta valkkariglögiä – tämä tämän hetkinen mukissa höyryävä taitaa muuten viedä voiton…

_MG_0368.jpg

Ah, että voi ihmisellä olla hyvä mieli! Joulukuu on nurkan takana ja meikäläisen joulustressi on jo selätetty! Sitä tuo ajanpuute kuulkaa tekee – nostattaa melko turhaan kierroksia ja stressikäppyröitä sfääreihin, mutta joskus kun siihen kierteeseen joutuu, on siitä vaikea hypätä pois, ellei just sitten satu jotain, joka vähän pakottaa hidastamaan. Onneksi tällä viikolla kalenterissa ei arki-illoille ollut mitään muuta treenien lisäksi, joten sain todellakin ihan rauhassa himmailla kotona ja valmistella mieltä painaneita juttuja. Selkäkin alkaa olemaan parin niksautushoidon jälkeen paremmassa kunnossa ja hoidan sitä itse erilaisilla jumppaohjeilla ja sun muilla. Lääkekuuri jatkuu vielä pari päivää, vaikka sen tehosta olen kyllä hieman eri mieltä lääkäreiden kanssa…

_MG_0365.jpg

Koti alkaa olla aika lailla jouluasussaan. Valoja ja kynttilöitä on joka paikassa ja pari hyasintti -ja amaryllisasetemaa koristaa tasoja huonekuusen lisäksi. Talviset tekoturkistekstiilit ja lampaantaljat on sohvilla, tähdet ripustettu ikkunoihin ja lyhdyissä palaa kynttilät. Enempää en usko kotiin koristeita tulevan – seuraavaksi kannetaan vain kuusi sisään aattoviikolla. Nyt kotona tuntuu tosi kivalta ja tunnelmalliselta.

Minäpä taidan siirtyä tästä keittiön pöydän äärestä, niin tunnnelmallista kuin tässä onkin kynttilän ja ikkunatähden valossa olla, olohuoneen puolelle paketoimaan lahjoja. Tytär on kavereidensa luona, hyvä hetki kääräistä hänen lahjansa tällä välin.

_MG_0378.jpg

_MG_0410.jpg

Amarylliksen istutin tällä kertaa lasiseen sylinterivaasiin. Seuraksi taitoin hopealangasta pari oksaa, samoin leikkokukkakimpusta havuja. Sammaleet ostin Plantagenista. Hyasintit istutan perinteisesti mummin vanhaan kakkuvuokaan.

Nautinnolllista viikonlopun jatkoa kaikille – palailen ensi viikolla meidän jouluisen kodin ilmeen pariin tarkemmin!

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “Täydellä höyryllä joulua kohti!

 1. Ihania kukka-asetelmia ja ihan huikean upeat kuvat! Taidan napata amaryllis-idean meillekin ja laittaa sen tuommoiseen korkeaan astiaan 🙂 Rentoa ekaa adventtia! ♥

  1. Kiitos paljon! ♥ Amaryllis on ihan lempparikukkani, niitä ostan todennäköisesti vielä maljakkoonkin leikkoversiona. Sinne myös ihanaa ekaa adventtia. ♥

 2. Aivan ihania kuvia! Mua niin harmittaa, kun en pysty hyasintteja meille laittamaan, minä kun en kestä sitä tuoksua yhtään… Onneksi voin ihailla muiden kuvissa 🙂 Rentouttavaa ensimmäisen adventin iltaa!

  1. Kiitti! <br />
   <br />
   Minä myös astmaatikkona en kestä hyasinttien tuoksua yhtään. Kikka onkin siinä, että sintithän tuoksuu vasta, kun ne puhkeaa kukkaan… tässä kohtaa minä leikkaan kukinnon kokonaan pois ja jäljelle jää minusta muutenkin kaunein osa; sipuli ja vihreät lehdet! 🙂 Kokeilepas tuota!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *