Joko teillä on kausivalot?

Taidettiin olla ekat naapureistamme, jotka viritteli tänään kausivalot pihapuuhun.

IMG_9966.jpg

Tehtiin ekaksi aikamoinen homma siivotessa villiviinin ja muiden pensaiden lehdet terassiltamme – tuolta koristekivialueelta kun ne pitää ihan sormin nyppiä! Seuraavaksi ripustelimme jo lyhdyt roikkumaan talven varalta, ei niitä pakkasessa enää erkkikään virittele näpit kohmeessa. Terassin kupeessa kasvavalle tuijalle annoimme kyytiä oksasahalla. Muotoilimme über tuuheaa puuta vähän kapeammaksi ja lyhyemmäksi ja siitä tulikin todella siisti! Miten näppärä vekotin tuollainen oksasaha! Tuon lainasimme testiin kaveriltamme, mutta oman ostamme ensi keväänä ihan varmasti – mökilläkin riittää pensaita karsittavaksi.

IMG_9963.jpg

Havupuut onkin hyvä leikata näin syksyllä, kun kasvukausi on ohitse ja puut vaipuvat jo talvilepoon. Toinen vaihtoehto olisi keväällä heti ennen kasvukauden alkua, mutta se on mielestäni vähän vaikeampi ajoittaa. Trimmauksen yhteydessä ripustimme puuhun jo valot. Eipähän tarvitse enää takapihalla tehdä mitään ennen talven tuloa – sen kuin sytyttää kynttilät lyhtyihin ja nauttii! Etupihalle en ihan vielä viitsinyt kirsikkapuun valoja viritellä, ne laitetaan sitten ekana adventtina pikkujoulujen kunniaksi.

Päivä vierähti pihahommissa, jonka päälle nautimme neljä tuntia uunissa muhinutta karjalanpaistia. Nyt on sauna lämpiämässä ja loppuilta kuluukin Netflixin parissa.

Ihanaa sunnuntai-iltaa!

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “Joko teillä on kausivalot?

  1. Ei vielä! Just muisteltiin minin kanssa, että viime vuonna ei ollut edes joulukuusta 🙂

    1. No vielä on aikaa, me oltiin etunenässä tänä vuonna! Ai kauhee – ei joulukuusta! Mun joulusta ei tulisi ilman mitään! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *