Ihana New York!

Osa on jo odottanut kovasti postauksia New Yorkista. Nyt kun shoppailuesittelyt on hoidettu alta pois, voikin siirtyä itse matkatarinoihin, kokemuksiin ja muihin.

20160622_193058.jpg

20160624_213423.jpg

20160623_094915.jpg

Olimme Nykissä nyt toista kertaa ja tällä reissulla pääsi jo vähän pintaa syvemmälle, kun varsinaiset nähtävyydet on jo kertaalleen koluttu. Tosin tyttären vuoksi kolusimme ne kylläkin vielä uudelleen, sillä hänenhän matka se varsinaisesti oli ja hän ensikertalaisena Nykissä tahtoi kuitenkin nähdä kaikki nähtävyydet.

Kuitenkin nyt kun jo kaikki kadunkulmat, metroasemat, tavat ja systeemit tuntuivat tutummilta, selviydyimme kaikesta paljon nopeammin kuin viimeksi. Kerkesimme tekemään ja näkemään tällä reissulla aivan valtavasti!

20160625_121259.jpg

20160623_102553.jpg

20160624_091211.jpg

New Yorkissa itseäni viehättää niin moni asia ja jotenkin tuntuu, kun siitä ei saisi tarpeekseen. Jotain taianomaista kaupungissa on, että palaamme sinne ihan varmasti vielä uudelleen tämänkin reissun jälkeen. En lakkaa ihmettelemästä samoja asioita, kuin viimeksikin; kaupungin suuruus, jatkuva häly ja meteli, valtavat ihmismassat, autojen tööttäily ja täpötäydet metrot. Tuoksut kaduilla. Taivaisiin kohoavat peilimäiset rakennukset. Kohteliaisuus, toisten huomioon ottaminen tungoksessakin, Yleinen tunnelma, rentous – kaikki se mitä ympärillä tapahtuu ja miten se täyttää jokaisen aistin! Ah!  

20160624_123700.jpg

20160624_215511.jpg

New York on kaikkea muutakin kuin vain Manhattan, mutta toistaiseksi oma kokemus kaupungista rajoittuu siihen. Manhattan on mielestäni aika monimuotoinen suurkaupungin osaksi. Täynnä valtavia museoita, erilaisia puistoja, joita paikalliset suorastaan palvovat, tapahtumia, rauhallisia matalataloisia alueita, välkkyviä valoja, peilimäisiä pilvenpiirtäjiä, unohtamatta koko Manhattanin sydäntä – kaunista ja vehreää Keskuspuistoa. Tuhansia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja moneen makuun. Hevosvankkureita, loistoautoja, keltaisia takseja solkenaan. Metroasemia on kolmessa kerroksessa, ihmisiä jokaisesta maan kolkasta eri taustoin ja roduin.

Silti jotenkin kaikki soljuu niin mukavasti yhdessä. Ihmisiä on niin paljon ja silti jokaiselle löytyy tilaa kulkea ja olla. Tuolla voi jokainen nimenomaan olla juuri sellainen, kuin on. Meininki on rentoa ja on häkellyttävää, että paikallisille nuo kaikki meitä ihmetyttävät ja oudoksuttavat asiat ovat tavallista arkea.

20160626_130340.jpg

20160625_165335%280%29.jpg

Tähän postaukseen valikoin mausteeksi kaikkein mieluisampia otoksia Manhattanin katukuvasta ja nähtävyyksistä. Ja ehkä sellaisia, joilla on itselle suuri muistoarvo ja mistä tulee mieleen ihania hetkiä matkaltamme. Mietin pitkään mitä kertoisin reissusta ja mitä esittelisin, sillä aika monta postausta tein pari vuotta sitten ekasta reissustamme. (Tarinat niistä löydät tämän linkin takaa.) Oleellisimmat jutut on ehkä jo esitelty?

Ehkä mainitsin kuitenkin sen avain-asian jo noissa ekoissa kirjoittamissani riveissä – pääsimme tällä kertaa vähän pintaa syvemmälle, joten seuraavaksi ajattelinkin esitellä ne omat lempparit Manhattanilta.

20160625_210114.jpg

Meidän lomamme aikana Nykissä oli huima määrä erilaisia tapahtumia, kuten esim. yläkuvassa vilahtava Greeley Parkissa kuukauden päivät kestävä ”Ravintolapäivä”. Eri maiden ruokia edustavia kojuja, joista haimme päivä toisensa jälkeen mitä ihanampia herkkuja. Tarjolla oli niin korealaista, vietnamilaista, turkkilaista, italiaista kuin meksikolaistakin ruokaa ja vaikka mitä muuta! En jätä mainitsematta ihania suolaisia ja makeita creppejä, macaronseja tai kotitekoista limpparia, joita kojut pursuilivat toisensa perään. Oli ihana istahtaa puiston pöytään ruokailemaan ja saakka vähän salakuuntelemaan paikallisten keskusteluja, kun he työpäivänsä jälkeen tapasivat ystäviä hyvän ruoan ja juoman ja rennon meiningin parissa.

Nykissä järjestettiin myös suuri Pride -tapahtuma. Oli muuten vähän suuremman luokan meininki tuolla…

20160626_120704.jpg

Joka ikinen päivä on tuossa kaupungissa kuin suuri seikkailu! Ihan meinasi sydän pakahtua välillä siitä fiiliksestä, joka sisällä läikkyi kaikesta mahdollisesta mihin silmä vain osui ja mitä korva kuuli ja nenä haistoi.

20160625_145219.jpg

Ja jos jokainen päivä on kuin seikkailu, on jokainen minuutti elämys. New York ei jätä kylmäksi. Ei todellakaan. <3

20160625_124617.jpg

Nyt revin itseni irti näistä ihanista reissufiiliksistä ja lähden jälleen pakkailemaan laukkua. Edelliseltä Itä-Suomen mökkireissulta palattuamme siirrymmekin nyt sitten toiselle mökille. Onneksi vähän lähemmäksi, niin ei tarvitse istua niin kauan autossakaan. 

Mahtavaa päivää kaikille!

 

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *