Melkein kuin Pappelinat

Olen pitkään haaveillut valkoisesta matosta olohuoneessa. Kerran jo ostin edullisen puuvillamaton vähän kuin kokeeksi, mutta se kokeilu loppui lyhyeen. Matto kerkesi olla lattialla ehkä viikon verran, kun koira heitti siihen sinapinkeltaiset oksut. No, eihän se valkoinen ole tosiaan kovin käytännöllinen väri koiraperheessä…

Nyt kun tuo koiran limainen kennelyskä alkaa vihdoin olemaan muisto vain, halusin laittaa olkkarin harmaan maton pesulan kautta kellariin ja vaihtaa olohuoneeseen samalla vähän vaaleampaa lookkia. Olen etsinyt kuumeisesti uutta mattoa melko tuloksettomasti. Vaikka lattiamme onkin valkoinen, olen havainnut, että se ei olekaan helppo väripari, toisin kuin voisi olettaa. Vitivalkoinen ja kylmänsävyinen lattia saa melkein jokaisen muun valkoisen sävyn näyttämään kellertävältä. Yäh, siis juuri se efekti, jota kaikkein eniten kavahdan. En oikeastaan pysty harkitsemaan kuvioitua mattoa, sillä tunnen itseni ja tuollaisen kohdalla on kyllästymisen vaara todella suuri. Aloin taas haaveilemaan yksivärisestä, mielellään valkoisesta matosta.

IMG_5860.jpg

Koiran takajalka-ongelman takia pidimme kaiken maailman eriparimattoja ja taljoja lattiat täynnä helpottaaksemme koirakaverin liikkumista liukkaalla lattialla. Olkkarin lattialle päätyi tilapäisesti myös kylppäriin hankkimani Pappelinan muovipunosmatto. Totesin materiaalin aivan fantastiseksi, kun siinä pari viikkoa tassuttelimme – pehmeä, erittäin helppohoitoinen ja aika hiton hyvännäköinen ollakseen muovipunosta! Kun lisäksi muistelin blogi-naapurini Miian vuosikausia kestänyttä hehkutusta Pappelinan matosta olohuonekäytössä, aloin harkitsemaan sellaista meidänkin olkkariin. Esteeksi nousi kuitenkin erittäin suolainen hinta.

Kävimme pääsiäisviikolla Askossa tsekkaamassa ”Kaikki matot -40%” –tarjouksen, joka oli vikaa päivää voimassa. Alkuun ei meinannut mitään löytyä, kunnes sitten löin silmäni Pilvi -mattoon, joka on muovipunosta. Ostin samantien kaksi 130x190cm kokoista mattoa olkkariin rinta rinnan sijoitettavaksi sohvaryhmän eteen. Ja ai että, onhan ne ihan hiton hyvännäköiset siinä!

IMG_5861.jpg

Laatu on erittäin samankaltainen, kuin Pappelinan matoissa. Myös kiiltoaste on liki sama. Punos on sen sijaan aavistuksen löysempää, mutta se tekee matosta oikeastaan vain pehmeämmän, joten en laske sitä miinukseksi. Tarjouksessa olleet matot irtosivat erittäin edullisesti ja saimme vähän kuin kaksi mattoa yhden hinnalla.

Nyt on olkkarin mattoasiat viimein kunnossa! Kevään ja kesän ajaksi kotiin tulee valkoisten mattojen myötä raikkaampi ja kevyempi ilme, harmaa nukkamatto otetaan sitten taas talven tullen lämpimämpänä käyttöön.

9 kommenttia “Melkein kuin Pappelinat

 1. Oi miten hyvä vinkki! Vielä kun kerrot vastauksen paiin kysymykseen. Pysyykö hyvin paikallaan? Miten ne koiran mahdolliset oksut tässä matossa? Onko helppo pestä / huuhtoa pois? Näitkö kaupassa noita muita värejä, oliko musta oikeasti musta? <br />
  Meillä ei ole Askoa, siksi kyselen…..

  1. Matot pysyvät hyvin paikoillaan ainakin meidän laminaattilattialla. Meillä ei ole niiden alla edes liukuestettä ja se kertoo jo jotain! Tuo muovipunos on vähän sellainen, että se ikään kuin &quot;liimaantuu&quot; lattiaan ja ainakin meidän lattialla maton siirtäminen jalalla vetäen esim. imurointia varten ei toimi, se pitää kyllä ihan käsin vetää pois paikaltaan. Oksut menee muovipunosmatosta läpi lattialle, joten pesukin toimii samalla tavalla vähän kuin läpihuuhtoen. Toki pitää katsoa punosten välistä, ettei sinne jää mitään. En valitettavasti nähnyt kuin sen siniharmaan maton, musta oltiin taidettu myydä loppuun ainakin siinä Askossa, missä minä kävin, joten sitä en nähnyt. Näitä mattoja saa Askosta ihan tilattunakin, jos ei myymälässä ole niitä sillä hetkellä. Toimitusaika on tosin aika pitkä – jopa kolme viikkoa, kun ne tilataan suoraan tehtaalta Virosta. Olen parin viikon käytön jälkeen todella tyytyväinen mattoihin! Suosittelen! 🙂

 2. Onpa kauniit matot! Jotenkin tosi kesäiset tuon materiaalin vuoksi 🙂

  1. Näissä matoissa valkoinen on kerrankin valkoinen! 🙂 Materiaali on tosi kevyt ja nimenomaan kesäinen. En näitä talvella lattialla pitäisi juurikin lämpöeristävyyden vuoksi.

 3. Ei minun mielestäni tätä mattoa voi pappelinaan verrata. Väri juu samaa. Askon matto on ohuempaa ja ei niin pehmeä kuin pappeliina. Mutta euroja kyllä säästyy aika monta?

  1. No otsikko olikin että &quot;melkein&quot;. 🙂 Pehmeydestä olen eri mieltä, Pilvi-matossa punos on löysempää, joka nimenomaan tekee matosta hieman vähemmän jäykemmän ja sitä myöten pehmeämmän. Pappelina on 2mm paksumpi, joten siinä laatueron kyllä huomaa Pappiksen eduksi. Tykkään tosi paljon sekä Pappelinastani että näistä halvemmista versioistani. Jos ei halua maksaa viittä sataa yhdestä isosta Pappiksesta, niin nämä matot ovat kyllä todellakin edullisempi vaihtoehto! 🙂

 4. Hyvän näköiset matot! Täytyy hipsiä katsomaan ihan livenäkin, sopisi nimittäin meillekin hyvin 🙂

  1. Suosittelen lämpimästi – olen todella tyytyväinen! Ja noita voi materiaalinsa vuoksi käyttää ulkonakin. 🙂

 5. Oiskohan tässä matto meillekin… Kolmen kissan taloudessa ei mitkään kokeilemani matot ole olleet vielä hyviä. Jos onnistuukin löytymään joku yksilö, joka ei ime irtokarvoja itseensä kuin viimeistä päivää, niin ainakin Taavi käy yrjöllä siihen matolle. Jos vielä senkin saa näppärästi siivottua, niin viimeistään sitten Viltsu käy kynsimässä sitä… 🙁 Grrrr!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *