Terassikesää odotellessa

Pääsiäisenä oli aikaa pohtia jo kovaa vauhtia lähestyvää kesää ja fiilistelinkin ihania kesäisiä tunnelmia klikkaillessa Pinterestin kansiot täyteen inspiroivia terassi/takapihakuvia.  (Jos et vielä seuraa minua siellä – klikkaa itsesi seuraajien joukkoon!)

Viime kesänähän teimme aika mittavan muutoksen pienelle pihallemme ja alunperin mietin, että tulevana kesänä voimmekin sitten vain olla ja nauttia viime vuoden työn hedelmistä, terassi kun on kaikin puolin valmis. Ainahan sitä sitten kuitenkin keksii jotain uutta tehtäväksi…:)

Yksi viime kesän isoimpia juttuja oli kesäkeittiön rakentaminen.

IMG_2082.jpg

Siinä kelpasi loppukesänä kokkailla sen valmistuttua. Tulevana kesänä saamme onneksi nauttia siitä sitten koko kesän ajan, siirrämmekin yleensä ruoanvalmistuksen kokonaan ulos kesäkelien saavuttua.

Viime kesänä teimme ison päätöksen poistaa pienen nurmiosan takapihaltamme, se kun oli joka kesä aika kitukasvuista ja helposti sammaloituvaa happaman maapohjan takia. Kyllästyin sen hoitamiseen ja lukuisiin yrityksiin saada se kukoistamaan. Pienestä nurtsista oli enemmän haittaa, kuin iloa ja niinpä laudoitimme koko alueen terassiksi. En ole katunut hetkekään! Terassia kiertää valkoinen koristekivialue, johon istutimme lisää havukasveja ja näin jäi pikkuruiselle pihallemme vielä koiraherrallekin pissipaikkoja terassin molemmin puolin.

IMG_1556.jpg

Terassin viimeistely jäi viime kesänä vähän vaiheeseen, sillä terassilautojen suositelleen olevan ensin vuoden verran paikallaan, ennen kuin ne voi käsitellä. Odotankin jo innolla myöhäisempää kevättä, kun voimme alkaa öljyämään vihdoin tuota kaksiväristä terassia yhtenäiseksi. Onkin aika mielenkiintoista nähdä miten saamme koko terassin, niin vanhan, kuin uudenkin osan saman väriseksi.

Pinterestin inspiroivia kuvia katsoessani jäin haaveilemaan kiinteästä penkistä, istumapaikkoja kun ei ole koskaan liikaa. Sainkin kuvia pinnaillessani idean penkistä, joka voisi kulmasohvan tavoin kiertää terassin vasenta takakulmaa.

IMG_2000.jpg

Penkki tulisi tosiaan tässä yläkuvassa näkyvään nurkkaukseen terassia myötäillen, eli tuo koristekiviosuus jäisi sen taakse. Penkki tehtäisiin itse ja kerkesin jo miettiä toteutustapaakin sen verran, että penkin voisi rakentaa niin, että istuinosa toimisi kantena penkin sisällä olevalle säilytystilalle. Sitäkään kun ei ole koskaan tarpeeksi. Penkin sisään saisi vaikka puutarhanhoitovälineitä tms. Penkin eteen sijoittaisin sitten ruokapöydän ja tuolit. Penkki ei määrittele istujien määrää toisin kuin tuolit, joten ruokapöydän ääreen voisi helposti sulloutua enemmänkin väkeä vieri viereen! Hieman mietityttää kuitenkin tulisiko nurkkauksesta penkin myötä tukkoisen oloinen jä jäisihän myös nuo kauniit kasvit sen taakse. Ne tosin kasvavat kyllä korkeutta ja toisaalta minua kiinnostaa sellainen tilojen syvyys ja kerroksellisuus, jota penkki ja sen takana oleva ”viheralue” toisi. Täytyy siis edelleen pitää mietintämyssyä päässä…

Mielessä pyörii myös erilaiset sisustukselliset elementit aina katosvirityksistä valaistukseen ja pergolamaiseen tunnelmaan. Pihan pitää olla kuosissa heti alkukesästä, sillä vietämme (toivottavasti!) lakkiaisia isolla porukalla heti kesäkuun alussa.

Poltteleeko siellä jo pihojen ja terassien laitot?

6 kommenttia “Terassikesää odotellessa

 1. Vau, ihan mieletön tuo kesäkeittiö! 🙂 Ja ihana fiilis muutenkin! Itselläkin jo mielessä pihan laittaminen ja terassin sisustaminen. Lämpimämpiä kelejä odotellessa…

  1. Kiitos! Oltiin kyllä itsekin tosi mielissämme tuon valmistuttua! Kyllä näin keväisin alkaa kovasti jo polttelemaan terassi- ja pihajutut! 🙂 Onpahan jotain kivaa odotettavaa – enää vaan toivotaan, että tämä kesä olisi pikkuisen parempi kuin viime vuonna…!

 2. Tää on edelleen ihana ja tykkään niin tuosta oranssista.Tuo lisää lämpöä ja etelänfiilistä!Täällä kanssa niiiiiiin odotellaan pihahommia.Miten pieni potilas voi?

  1. Siinä todella on sitä etelänfiilistä ja se ei ole koskaan väärin!! :D<br />
   <br />
   Kiitos kysymästä! ♡ Potilas on v i h d o i n paranemaan päin. Jalat ovat vahvistuneet ja äsken juuri kaveri otti jo laukka-askelia ulkona! Voimat hyytyy nopeasti, mutta pikkuhiljaa…! Silmä on myös parempi ja alkanut jälleen reagoimaan valoon. Kennelyskä yskittää vielä, mutta nyt siihen saatiin antibioottikuuri, joten eiköhän sekin vihdoin 5 viikon jälkeen tokene! Huh! Onhan näitä ongelmia tosiaan ollut ihan kamalasti ja kaikki kerralla, mutta sitkeä on vanha herra paranemaan…! ♡♡ Ja olen siitä niin onnellinen! ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *