Äidin kotona

Lupaamani kuvat äitini kauniista kodista tulee tässä!

Ylimmän kerroksen kulma-asuntoon paistaa aurinko esteettömästi liki koko päivän ja viime viikonloppuna ottamani kuvat onkin napsittu upeassa auringonpaisteessa. Aloitetaan suoraan olkkarista!

IMG_5714.jpg

“Olkkariin” mahtuu näppärästi kaikki tärkeät toiminnot ja vähän ekstraakin; iso sohva, josta saa varavuoteen kahdelle hengelle, tv-taso, sisustustakka sekä pari pientä pöytää laskutasoksi.

IMG_5733.jpg

Tv:n taakse rakennettiin tilanjakaja. Sen piti olla ohuista puurimoista, mutta kaiken muuttotohinan keskellä emme saaneet aikaiseksi hankkia poraan ohutta puuterää ja kaikki muut kokeilut rimojen kiinnittämiseksi eivät toimineet. Äitini sai hyvän idean virittää kehikkoon kauniin verkkokankaan ja se toimii erinomaisesti tilapäisratkaisuna. Tuo rimoitus on edelleen tarkoitus rakentaa, viimeistään kesän aikana.

IMG_5717.jpg

Tilanjakajan takana onkin sitten “makkari”. Sisustimme tilan muhkealla jenkkisängyllä ja yöpöytänä toimii lipasto, josta saa mukavasti samalla säilytystilaa. Tila somistettiin runsailla tyynymäärillä, kauniilla rautaisella peilillä ja samaan tyyliin sopivalla kynttiläkruunulla. Makkarin puoli onkin noiden elementtien takia hiukan muuta tilaa romanttisempi.

IMG_5740.jpg

Makkarista keittiöön näkymä on tällainen.

IMG_5725.jpg

Pohja asunnossa on niin toimiva, kuin olla ja voi! Kodin toiminnot jakautuvat todella luonnollisesti. Parvekkeen ovi jakaa ruokailutilan ja olohuoneen ja sitä korostettiin divaanisohvan kätisyydellä. Suuri vaatekaappi sen sijaan jakaa keittiön ja makkarin. Minun tehtäväkseni jäi olohuoneen ja makkarin erottelu toisistaan taaten kuitenkin myös nautinnollisen tv:n katselumahdollisuuden suoraan sohvalta ja mielestäni sekin onnistui erinomaisesti. Vähän kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Keittiö on suuressa yksiössä oikein passelin kokoinen – siinä on runsaasti kaappitilaa, astianpesukone, tilaa mikrolle ja vielä aika mukavasti myös laskutilaa ison tiskialtaan kaverina.

IMG_5721.jpg

Eteisen puolelta löytyy vaarini tekemä vanha hylly, jossa on kaikkea kaunista esillä vanhoista hopeaesineistä lähtien.

IMG_5739.jpg

Eteiseen teetettiin mittojen mukaan peililiukuovet, jotta takit eivät näy asuntoon. Ilme siistiytyi kertaheitolla ja eteiseen tuli peilien ansiosta pari neliötä tilaa lisää! Kyllä peileillä on niin suuri merkitys! Tässäkin asunnossa niitä on neljä näiden eteisen ovien lisäksi!

IMG_5738.jpg

Tässä vielä loppuun yleiskuva olkkari/makkari -akselilta.

Olen todella onnellinen, että äidilläni on viihtyisä ja kaunis asunto loistopaikalla, josta on kivenheitonmatka merenrantaan ja kaikki palvelut lähellä. Kun elämä muuttuu radikaalisti, uuden turvasataman rakentaminen ei ole helppoa. Hyvät puitteet auttavat prosessissa ja lopun hoitaa aika, ystävät ja perhe…

IMG_5716.jpg

Me jäämme tämän kodin osalta odottelemaan seuraavaksi lämpimiä kevätsäitä ja suunnittelemaan suuren lasitetun partsin sisustusta!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

9 kommenttia “Äidin kotona

  1. Kyllä, olen todella onnellinen hänen puolestaan tästä kodista! ♥

 1. Kaunista ja kodikasta ❤️. Pohja vaikuttaa kyllä todella toimivalta ja asunto näyttää muutenkin tosi ilmavalta ja tilavalta ?.

  1. Kiitos! &hearts; <br />
   <br />
   Yli puolet pienempään asuntoon muuttaessa äiti vähän pelkäsi, että miten neliöt riittävät ja käykö olo ahtaaksi pienemmässä kodissa. Ei ole sitä pelkoa tarvinnut kohdata – asunto on todella tilavantuntuinen neliöihinsä nähden! Mietin tosi tarkkaan jokaisen kalusteen mittasuhteet. Oli tila minkä kokoinen hyvänsä, jos kalusteet ovat väärin kokoiset, tilan saa helposti tuntumaan joko liian ahtaalta kopperolta tai sitten vastaavasti kellohallilta! 🙂

 2. Olipa ihanan valiosa asunto &hearts; Äitisi tulee varmasti viihtymään kodissaan 🙂

  1. Kyllä! Asunto on kaikkea tuota ja siellä todella kelpaa äidin asustaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *