Kunnostettu kylppäri valmis!

Kylppäriprojektin vika osa, Make Over part IV tulee tässä. Tämä postaus on jäänyt roikkumaan aivan liian pitkäksi aikaa, mutta tässä se nyt tulee.

Muistin virkistykseksi kerrattakoon pikaisesti miksi tähän siis ryhdyttiin: Halusimme uusia kylppärin ilmeen, vaikka itse materiaaleissa tai kalusteissa ei ollut mitään vikaa. Ulkonäkö vain kaipasi updeittiä ja halusin vaihtaa vihertävän turkoosin muovimaton johonkin muuhun materiaalin tai edes väriin. Kävi ilmi, että kylppärissämme olevan seinälaatta-muovimatto -yhdistelmän vuoksi koko kylppäri tulisi repiä atomeiksi ja tehdä kokonaan uudelleen. Aikataulut ja kustannukset tuntuivat päätä huimaavilta esteettisen puolen päivittämiseksi ja niinpä luovuimme ajatuksesta vaihtaa seinä- tai lattiamateriaalit. Vaihtoehdoksi jäi ehostaa olemassa olevat matskut, päivittää kalusteet ja tehdä tila toimivammaksi ja viihtyisämmäksi muilla keinoin.

Osa 1: Ensiksi rakensimme kodinhoitopisteen kylppäriin pesukoneen ympärille.

IMG_4010.jpg

IMG_3997.jpg

Lisäsimme miehen loistoidean mukaan tilaan rulokaapin, joka mahdollisti isommat säilytystilat heti altaan viereen ilman ulospäin avautuvia ovia. Iso kaappi vetää sisälleen jokaiselle oman pyykkikorin sekä aimo läjän siivoustarvikkeita ämpäreineen. Kaappi ja pesukone nidottiin yhteen mittojen mukaan leikatulla tasolla, jonka valitsin kylppäriin korkeakiiltovalkoisena. Ihana lisätila mm. pyykkien viikkaamiseen! Myös haljennut käsienpesuallas vaihdettiin uuteen ja kauniimman malliseen.

Koska tila tarvitsi myös kipeästi raikastusta, sitä tuotiin kylppäriin valaistusta päivittämällä. Tilaan vaihdettiin tehokkaammat ja kylmemmän sävyiset lamput, jotka toivat tilaan heti raikkaampaa ja kirkkaampaa ilmettä ja eron kyllä huomaa!

Osa 2: Kaakelisaumat kaipasivat kipeästi uutta pintaa, sillä ne olivat ajansaatossa pinttyneet kalkista ja muusta ihan oransseiksi!

k%201.jpg

Nopein, helpoin ja yksinkertaisin ja samalla myös edullisin keino oli Saumafix! Tuolla tökötillä sain saumat ihan uudenveroisiksi ja puhtaiksi! Ilme kylppärissä raikastui niin paljon tuon käsittelyn ansiosta! Tuo oli kyllä aika kova homma tehdä, mutta erittäin kannattava!

Osa 3: Piensisustus ja tekstiilit näyttelee isoa roolia silloin, kun uutta ilmettä halutaan ilman rakenteellisia muutoksia.

kylpp%C3%A4rikollaasi%201.jpg

Koska vihertävän turkoosia muovimattoa ei voi peittää, sitä korostettiin. Niinpä tekstiilit, eli matto ja pyyhkeet hankittiin maton väriä tukemaan. Ihanan raikas kuviollinen matto on Pappelinan valikoimista ja se löytyi yhdestä lemppariliikkeistäni, Primaverasta. Pieni kivijalkaputiikki Fredalla. Väripalettiin valikoitui myös harmaa ja lämmin vaalea puu ja näitä värejä toin tilaan taulukehyksien ja printtien myötä sekä uuden wc-harjatelineen myötä, joka muuten tarttui mukaani Habitaresta, Tradedoublerin blogi-tilaisuuden yhteydessä joulukuussa.

Osa 4: Vanha suihkuseinän ja suihkuverhon yhdistelmä revittiin irti ja uudet, kirkkaan lasinväriset suihkuovet käsiteltiin jäälasilakalla, tutummin efektispraymaalilla saadaksemme oviin huurteisen ja peittävän ilmeen. Operaatio oli todella työläs ja erittäin sotkuinen (lue lisää täältä), mutta lopulta sekin osoittautui hyvin onnistuneeksi tuunaukseksi.

suihkukollaasi.jpg

Raivokkaan siivoamisen jälkeen tein vielä lattialle pari kertaa vahauksen, joka toi muovimaton pintaan mukavan killtävän pinnan, muttei liukkautta. Ajan saatossa lattiaan tulleet naarmut tasoittuivat vahan ansiosta, vaikkei kokonaan enää tilannetta pelastanutkaan ja siivouskin helpottui vahatun pinnan myötä.

Ja nyt kertauksen kautta päästäänkin kokonaiskuviin kunnostetusta kylppäristä! Valmis kylppäri näyttää nyt tältä:

IMG_5380.jpg

Kun suihkuovia ei tarvita, ne on kätevä työntää seinään kiinni, jolloin jää hyvin tilaa vaikkapa pyykkitelineelle.

IMG_5374.jpg

Kuten varsinkin alla olevasta kuvasta näkee, tuo huurre-tuunaus onnistui täydellisesti ja kun ovet ovat auki (niin kuin suihkussa ollessa tietysti onkin), niin mitään ei erotu ovien takaa, eli jokainen saa rauhassa peseytyä.

IMG_5397.jpg

Ovet ovat näissä kuvissa itse asiassa märät juurikin suihkun jälkeen, joten ovien alaosissa näkyy selvästi pisaroita. Kuivina ovet ovat tasaisen väriset.

IMG_5394.jpg

Uuden maton myötä päivitin myös pyyhkeet saman sävyisiksi.

IMG_5383.jpg

Värimaailma on minusta onnistunut, vaikka muovimaton väri sen pitkälti määrittikin. Kylppärissä on nyt raikas, valoisa ja harmoninen tunnelma. Turkoosi lattia ei häiritse minua enää lainkaan ja sehän tässä se suurin palkinto onkin!

uusi%20kylpp%C3%A4ri.jpg

Ja koska uudistusprojektien parasta antia on ne ennen ja jälkeen -fotot, tässä vielä pari niitäkin rinnakkain!

1.jpg

3.jpg2.jpg

Kaiken kaikkiaan kylppäriin upposi rahaa nelinumeroinen luku ja aika helkutin monta tuntia työtä! Raha ei tunnu isolta, sillä kun saatiin kuitenkin hankittua iso säilytyskaluste ja taso, altaat (myös alakerran vessaan uusi) ja suihkuseinät sekä uudet tekstiilit. Myös maalit, lattiavaha ja muut tarvikkeet piti tietysti hankkia. Työtunteja en edes laskenut, veikkaan niiden menevän kahden vuorokauden tuntumaan, eli ihan kiitettävästi on töitä tehty 8 neliön tilaan nähden aina työpäivien jälkeen tai viikonloppuisin. En kadu pätkääkään, että ryhdyimme kohennusprojektiin, sillä kylppäri tuntuu nyt mieluisalta. Päivityksen myötä kylppäri ei enää ole kotimme ”häpeäpilkku”, vaan raikas ja kaunis tila, joka on muuta kotiamme värikkäämpi ja pirteämpi osa! Itse olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen! 🙂

14 kommenttia “Kunnostettu kylppäri valmis!

 1. Wautsi! AIvan mieletön muutos! Hyvä te!<br />
  <br />
  Nyt vaan osallistumaan styleroomin sisustushaasteeseen ;)!

  1. Kiitti! :)<br />
   <br />
   Vai sisustushaaste 🙂 Mä en Styleroomissa edes olekaan…! 😀

 2. Kiva freesaus, todella kaunis tuo matto ja sitoo värimaailman hienosti!

  1. Näillä rajoituksilla tehtiin varmasti ihan hyvät ratkaisut 🙂 Tuo matto on kyllä niin ihana! Netistä bongasin siitä kuvan ja tiesin heti, että se sopisi täydellisesti kylppäriin. Se on kyllä tosi raikas!

 3. On kyllä suuri vaikutus kaikilla pienilläkin asioilla. Tekstiilit kruunaavat koko tilan. Hieno lopputulos!

  1. Valaistuksen merkitystä ei koskaan pidä unohtaa! Se oli erittäin suuressa roolissa, pelkillä lampun vaihdoilla ilme raikastui! Tekstiilit (matto, pyyhkeet) ja piensisustus löytyi tismalleen oikeissa sävyissä ja niillä sai tuon muovimaton näyttämään kuin suunnitellulta 🙂

 4. Siis ihan mieletön muutos! Ei voi muuta sanoa kuin vau 🙂

  1. Voi kiitos Jossu! Välillä meinas usko loppua, mutta onneksi lopussa kiitos seisoi! ?

 5. Todella onnistunut muutos, ja se on jännä, miten pelkästään lampun sävyä vaihtamalla ilme raikastuu jo aivan mielettömästi :). Nyt kylppärissä on ihanan raikas tunnelma &hearts;. Pysyykö matto muuten hyvin paikoillaan?

  1. Kiitos! ♡ Olen aina toitottanut kaikille, että valoilla sisustetaan myös – tämä on siitä täydellinen esimerkki! Matto on aivan ihana! ♡ Ei liiku tuosta mihinkään! Olen jo alkanut harkitsemaan olkkariin Pappelinaa… 🙂

 6. Samanlainen vihreä matto meillä kylpyhuoneessa vuokra-asunnossa. Sain käsityksen että vahasit lattian uudestaan? Näyttää freesimmältä! Kiinnostaisi tämä prokkis lisää. Teitkö ensin vahanpoiston ja uuden vahauksen? Mitä aineita käytit ja millainen projekti oli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *