Kotiinpaluu

Totean jälleen, että vaikka reissussa on ihanaa olla, kotiinpaluu tuntuu aina mukavalta. Sellaista reissua ei vielä ole ollut, josta olisi harmittanut lähteä. Ehkä se kertoo siitä, että loma on hyvin käytetty ja siitä on otettu irti kaikki mahdollinen. Niin myös tällä kertaa. Praha oli upea ja kaunis kaupunki, josta jäi hyvä fiilis.

Söimme hyvin, kävelimme paljon nähtävyyksiä koluten ja ilmapiiristä nauttien. Ihastelimme historiallisia rakennuksia pakkasen purressa poskia, mutta auringon onneksi jo lämmittäessä. Prahassakin oli kuitenkin parhaimmillaan -10 astetta. Kylmää karaten maleksimme kahviloissa, teimme ostoksia ja nukuimme päikkäreitä hotellihuoneessa. Kaiken kaikkiaan aika täydellinen kaupunkiloma siis.

20160120_160114.jpg

Asuimme Fusion Hotel -nimisessä hotellissa heti suurimman ostoskadun ja useasti ihastelemani Ruutitornin lähettyvillä. Hotelli oli mielenkiintoinen yhdistelmä vanhaa rakennusta ja täysin modernia sisustusta. Huumoria ei puuttunut, eikä myöskään värejä. Respa oli erikoinen kaikin tavoin, kuten yläkuvasta näkyy. Käytävät olivat suorastaan pimeät ja liitaulutekstit toimivat opasteina joka puolella. Huoneiden numerot kiilsivät neonvihreinä seinissä.

20160120_160252.jpg

k%C3%A4yt%C3%A4v%C3%A4.jpg

Valitsin hotellin juurikin sen erilaisuuden vuoksi ja huone oli kyllä ilahduttava yllätys! Kunnon väripläjäys! Lila wc ja avohyllyt vaatekaappien sijaan, puhumattakaan tynnyreistä ja keltaisista tuoleista ei jättänyt kylmäksi huoneessamme!

IMG_4884.jpg

IMG_4885.jpg

IMG_4888.jpg

IMG_4886.jpg

Aamiainen oli hyvä ja kattava, henkilökunta miellyttävää ja palvelualtista. Ja nuorta. Tähän kiinnitin erityistä huomiota, kaikki varmasti alle 30-kymppisiä. Suosittelen hotellia lämpimästi, jos haluaa nauttia vähän jostain perinteisestä hotelli-ilmeestä erottuvasta majoituksesta. Hotellissa oli oma keittobaari, josta sai päivittäin vaihtuvia, viittä eri keittoa. Se oli selvästi suosittu myös muiden, kuin hotelliasukkaiden kesken.

Hotellissamme oli myös baari, joka sekin näytti olevan suosittu. Meteli ei kantautunut baarin seinien ulkopuolelle lainkaan ja huoneissa oli hyvä nukkua. Meidän huone oli tosin kadun puolella ja arkipäivien aamuliikenne herätteli meidät joka aamu kasin maissa.

20160121_095410_2.jpg

20160121_100236_2.jpg

20160120_210253_2.jpg

Tulimme eilen kotiin puolen yön aikaan. Jokin ihmeellinen pöpö pääsi varmaan reissun viime metreillä puraisemaan, sillä lentomatka kotiin oli osittain pahoinvoinnin värittämä. Kurja olo jatkui tänään aamulla ja vatsa menikin täysin sekaisin. Mikään ei pysy sisällä. Jokaista lihasta särkee ja huimaakin. Tosi ikävä olo ja harmittaa vietävästi, kun olisin kovasti halunnut mennä taas salille monen päivän jälkeen. Sen sijaan olen vaakatasossa sohvalla läppäri sylissä ja mietin mitä kaikkea kertoisinkaan reissusta.

Jokin kattava Praha -katsaus on kyllä tulossa upeine maisemineen ja rakennuksineen. Myös ruoka on sydäntä lähellä ja jos muita Prahaan menijöitä gluteenittomuus kiinnostaa, siitäkin on jokunen sana sanottavana. Ja tämä onneksi kaikessa positiivisuudessaan! 🙂 Lisäksi shoppailujuttu tulossa, ainakin omien ostosten esittely! Olin ihan haltioissani myös parista upeasta lumisateesta, jotka kruunasivat valokuviani, joten eiköhän niitä maisemiakin tulla vielä postauksissa ihastelemaan.

IMG_4937.jpg

Äh, niin harmittaa tämä reporankana makoilu, mutta pystyyn nouseminen laittaa maailman tällä hetkellä keikkumaan ja heilumaan. On siis pakko antaa myöten ja potea paha olo pois. Laitan tilaukseen keltaista jaffaa, kun mies lähtee kauppaan. Eikös sillä vatsatauti aina parane? 🙂

Onneksi on vielä huominen vapaata! Ja hei muuten… mietin tuossa aiemmin sitä vihreää väriä sisustukseen. No, taksikyytiä kentälle odottaessa ”piti” tuhlata vikat korunat pois ja jotain vihreää vielä sitten sujahti matkalaukkuun!

Lötköä lauantaita teillekin! 🙂

Heidi / Checklist - -

6 kommenttia “Kotiinpaluu

    1. Praha oli kyllä tosi kaunis paikka, tulossa pian lisää postauksia aiheesta! 🙂

  1. Onpa kyllä erilainen ja positiivisella tavalla piristävä hotelli :). Matkapostauksia odotellessa! Pikaista paranemista! ♥ Toivottavasti on nopeasti ohi menevää sorttia :).

    1. Kyllä todellakin oli! Jotenkin hotellisivustoja selatessani oli pakko valita huone tästä hotellista, oli niin piristävän erilainen jo kuvissa. Myöskin sijainti oli kyllä ihan erinomainen! Matkapostauksia tulossa heti miten nyt kun tautikin alkaa vihdoin hellittää otettaan…! 🙂

  2. Praha on ihana kaupunki. Olen vieraillut siellä kolme kertaa. Pikaista paranemista!

    1. Praha oli kyllä tosi miellyttävä kokemus! Ehkä vähän pienempi kuin luulin, mutta toisaalta juurikin koonsa vuoksi ihan täydellinen muutaman päivän lomaan nähden. Kaikki tärkeimmät kerkesi nähdä, mutta aikaa jäi ihan vain kaduilla maleksimiselle ja kahviloissa istuskelulle. Tosi kaunis kaupunki! Ja kiitos toivotteluista, vihdoin alkaa kondis olemaan parempi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *