Kamala kylppäripulma

En oikein tiedä mistä aloittaa…

Ajatukset on jotenkin kyllä niin solmussa koko touhun kanssa, mutta yritän avata tilannetta. Kyse on siis kylppäristämme, johon haaveilimme pientä upgreidausta. Kun joskus muutimme tähän kotiin, oli tämä uudisrakennuskohde, eli muutimme ihan upouuteen asuntoon. Emme kerinneet mukaan rakennusajan suunnitelmiin, joten materiaalivalinnat oltiin tehty rakennuttajan puolesta. Jostain ihmeen syystä alakerran wc:hen sekä yläkerran kylpyhuone/saunatilaan oltiin valittu vihertävä muovimatto. En todellakaan ymmärrä kenen arkkitehdin silmää tämä väri on hivellyt! Muovimatoissa sinänsä ei ole mitään vikaa materiaalina.

IMG_3918.jpg

Tahtotilana on ollut vaihtaa tuo vihreä muovimatto ihan miksi materiaaliksi vain, kunhan sen väri vaihtuisi mustaan taikka harmaaseen. Meille siis kävisi laatta, betoni tai vaikkapa uusi muovimatto, kunhan siis päästäisiin eroon tuosta vihertävästä väristä. Seinissä kylppärissämme on ihan ok valkoinen ja vaaleanharmaa perus laatta. Mikään nykytekniikka sekä tiukentunut märkätilarakentaminen vesieristyksineen ei mahdollista ns. osittaista kylppäriremppaa, jossa muovimatto lähtisi, mutta ehjät ja käyttökelpoiset laatat jäisivät. Vesieristettä ei pysty enää hyväksyttävällä tavalla yhdistämään lattiasta seinälaattojen alle, kun se väkisinkin rikkoontuisi maton poistossa ja niinpä jokainen kylppärifirma, joihin olen ollut yhteydessä, on suosittanut kylppärin täysremonttia, eli sekä muovimaton että laattojen poispurkamista.

Minusta kelvollisten laattojen poistaminen kustannuksista puhumattakaan ällistyttää. Ensinnäkin täysmittainen remppa on järisyttävän pitkä; 4-5 viikkoa. Siis suihku, sauna ja pyykinpesu olisi pois käytöstämme yli kuukauden! Käsittämättömän pitkä aika. Kustannukset laatoitusmenetelmällä nousisivat jopa ilman uusia kalusteita (kaikki vanhat kiinnitettäisiin takaisin) n. 10 000 euroon. Ymmärtänette, jos laittoi nieleskelemään.

IMG_3921.jpg

Seuraavaksi aloin kartoittamaan laattojen sijaan seiniin ja lattiaan laitettavaa mikrosementtiä. Tämä varsin ihanan näköinen materiaali on siis käytännössä betonia, joka erityisellä menetelmällä saadaan hyvin ohueksi kerrokseksi seiniin ja lattiaan ja ilme on nimensä mukaisesti hyvin rouhea betoninen.

Mikrosementin voisi laittaa vanhojen laattojen päälle ilman niiden poistoa. Meidän kohdalla ongelmaksi muodostuu jälleen se hiton muovimatto – sen päälle kun ei voi sementtiä laittaa ja arvaattekin varmaan lopun, jos kerron, että kun muovimatto pitäisi poistaa niin vesieristeet pitäisi uusia ja loppu tulemana on jälleen koko kylppärin purkaminen laattoineen ja mattoineen. Koska seinien ja lattiapinnan neliömäärä nousisi hyvin suureksi n. 30 neliötä, nousisi myös mikrosementoinnin kustannukset aika korkeiksi. Lisäksi purkutyö nostaisi niitä ennestään. Tämä menetelmä tulisi vain n. 2000-3000 euroa halvemmaksi kuin laatoitus.

IMG_3922.jpg

Yhtä kaikki, oli kyseessä sitten kymppitonnin laatoitustyö tai seitsemän-kahdeksan tonnin mikrosementointi, kustannus on joka tapauksessa liikaa, varsinkin kun rempalle ei ole mitään muuta syytä, kuin ulkonäkö. Kaiken kaikkiaan tässä siis sylettää eniten se, että täysin käyttökelpoiset ja ehjät seinälaatat pitäisi rikkoa ja poistaa. Toiseksi eniten sylettää se, että se rakennuttaja, joka valitsi tämän laatta-muovimatto –yhdistelmän tähän kylppäriin, teki totaalisen karhunpalveluksen asukkaalle ja käytännössä täysin mahdottomaksi uusia kylppärin ilmettä edullisemmin ilman koko huoneen atomeiksi räjäyttämistä! Siis täysin päätön päätös! Tosin vesieristesäännökset ovat tiukentuneet ihan viime aikoina viimeksi, joten ehkä yli 10 vuotta sitten homma oli vähän toisin…

IMG_3917.jpg

Tästä verenpainetta nostattavasta faktasta huolimatta en luovuttanut. Niinpä lähdin tutkailemaan laattojen ja sementin sijaan uutta muovimattoa. Voisiko sen kiinnittää vanhan päälle ilman, että pitäisi jälleen koskea seiniinkin? No, kun tuo seinä on tässä ollut se avainsana koko ajan, niin uskotteko jos sanon, että seinään törmäsin jälleen; uutta muovimattoa ei voi kiinnittää vanhan muovimaton päälle ja jos haluaisimme uuden muovimaton, olisi taas koko kylppäri purettava laattoineen päivineen. Jälleen yksi vaihtoehto suljettiin pois.

Viimeinen vaihtoehto oli jo ajatuksen tasolla hölmö, mutta päätin silti selvittää voisiko kyseisen muovimaton maalata/vahata/käsitellä jollain/tehdä ihan mitä vain jollain tökötillä, että se väri saataisiin muutettua. Viimeinenkin oljenkorteni tuhottiin puhelimessa muovimattoja maahantuovan teknisen päällikön kanssa keskusteltuani; ei ole mahdollista, mikään ei tartu siihen. Mikään ei toki estä minua lätkimästä siihen hiomisen jälkeen tartuntapohjamaalia ja päälle jotain muuta kulutuksen ja kosteuden kestävää maalia, mutta mikään ei takaa pysyvää tai edes hyvännäköistä lopputulosta. Hyvällä tsäkällä tuhoaisin muovimaton alkuperäisen pinnan ja sitten sitä kättä joutuisi viimeistään laittamaan syvälle taskuun.

IMG_3912.jpg

Olen täysin murtunut. Olen vihannut tuota vihreänsinertävänväristä muovimattoa pyhästi jo 14 vuotta. Se on ajan saatossa jo vähän kulunutkin, kuten kuvasta näkyy, mutta viat on silti vain esteettisiä. En mitenkään tule pääsemään matosta eroon. Meidän välissämme seisoo n. kymmenen tuhatta euroa ja tulee seisomaankin, ellen voita lotossa.

Olen tätä tekstiä kirjoittaessani saanut purettua suurimman vee-itutukseni ja kääntänyt jo angstini uusiin visioihin, miten tuon värin kanssa voisi parhaiten jatkaa yhteiseloa edelleen.

Kylppäritarina ei siis pääty tähän. Ehei!

44 kommenttia “Kamala kylppäripulma

 1. Ymmärrän ärsytyksen – vaikka minun silmään tuo ei niin kauhealta näytä ❤️ Jos ärsytys menee yli hilseen niin Sinuna varmaan kylmästi vetäisin maalin päälle, sanokoon muovimaton myyjät mitä vaan.. Otexia vaan useampi ohut kerros päälle.. Sitten jos tuohon suihkun paikalle laittaisi esim suihkukaapin niin luulisi sen maalin kohtalaisen hyvin pysyvän jos kaikki ylimääräiset roiskeet näin saisi minimoitua. Vaikka kuten tuossa sanoin, voisi olla pahempikin väri valittuna kuin vihreä ❤️❤️ Haleja 🙂

 2. Ps. Muistaakseni jossain blogissa olen joskus lukenut muovimaton maalaamisesta. Tosin kyseessä ei ollut märkätila.. Mutta mikähän blogi oli ja aikaakin siitä varmasti on useampi vuosi..

 3. Googletettaessa löytyi joitain ennen ja jälkeen kuvia – betoluxia oli käytetty maalaamiseen ja se ehkä olisikin parempi kuin otex.. <a rel="external nofollow" href="http://www.styleroom.se/album/30253-minimakeover-att-mala-en-ful-plastmatta-i-badrummet&quot; target="_blank">http://www.styleroom.se/album/30253-minimakeover-att-mala-en-ful-plastmatta-i-badrummet</a><br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.styleroom.fi/album/46808-wc-n-remppa&quot; target="_blank">http://www.styleroom.fi/album/46808-wc-n-remppa</a&gt; <br />
  <br />
  Hihi – tässä imetän samalla niin ehdin googlettaa 😀 ;D

  1. Ihana sinä! 🙂 &hearts; Kiitos kommenteista! Kalustemuutoksia olemme päätyneet tekemään, niihin palaan seuraavissa postauksissa ja täytyyhän tuon värin kanssa yksinkertaisesti vain tulla toimeen. Googlettelin minäkin tuota muovimaton maalausta ja en törmännyt yhteenkään pitkäaikaisesti toimineeseen tuunaukseen. Mietimme tuota maalausta pitkään, mutta emme halua ottaa riskiä, että pilaamme maton lopullisesti ja sitten tuo kallis remontti olisi väistämättä edessä. Ties vaikka matto alkaisi syöpymään tms… <br />
   <br />
   Siis voisihan tuo väri itse asiassa olla pahempikin, vaikkapa joku keltainen, joka näyttäisi pissanväriseltä. 😀 Kyllä tähän yritetään keinot löytää yhteiselon helpottamiseksi. Palailen niihin myöhemmin. 🙂

  2. ❤️ Hihi – mä innostuin heti niin kovasti.. Mies on laittannu mulle remonttikiellon kotiin niin sitten alkaisin näköjään remontoimaan muiden koteja ;D ihanaa päivää!

 4. I feel you 🙂 Itselläni on kohta 15 vuotta yhteistä elämää kylppärimme mintunvihreiden lattiakaakeleiden kanssa. Aargh! Meillä on vielä sellainen &quot;hauska&quot; juttu että lattiakaakeleiden alla on muovimatto. Joku edeltävä asiakas tehnyt tällaisen ratkaisun. Muutaman kerran olen epätoivoisena osallistunut &quot;voita unelmien kylpyhuone&quot; tyyppiseen kilpailuun :D<br />
  Mitään viisasten kiveä minulla ei ole ongelmaasi. Ainoat asiat missä voisitte säästää on tehdä purkutyö itse ja olla hankimatta uusia kalusteita. Jään mielenkiinnolla odottamaan mihin ratkaisuun päädytte.

  1. Tuo lattialaattojen asennus joko vanhojen laattojen tai muovimaton päälle on ollut sallittua joskus… ei todellakaan enää ja syynä on juurikin se, että se ei tiedä ajan myötä hyvää. Varsinkin muovimaton sanotaan alkavan kutistumaan laattojen alla ja yhtäkkiä laatat saattavat vain poksahtaa paikoiltaan. Laatat ja varsinkin saumat päästävät vettä läpi, siksi tuota vanhojen laattojen päälle laatoittamistakaan ei enää tehdä. Toivottavasti teillä pysyy laatat paikallaan, eikä mitään vesivaurioita muhi alla! Toisaalta siis ihan hyvä, että märkätilarakentamisen säännöt koko ajan tiukentuu, sehän on kaikkien, varsinkin asukkaiden etu. Me laatoitimme isännöitsijän luvalla alakerran wc:n muovimaton päälle laatat, mutta ero tässä on se, että meidän alakerran wc ei ole märkätila, koska siellä ei ole lattiakaivoa. Tämän takia ei tarvittu vesieristystäkään.<br />
   <br />
   Oletko miettinyt kaakeleiden maalaamista? Sehän onnistuu oikein hyvin ja tosi nopea ja edullinen tapa freesata ilmettä? Ja siis täysin pitävä ja kulutusta kestävä keino! Meitä tuo maalaus ei taas hyödyttäisi lattian osalta ja seinäkaakelit taas kelpaavat minulle sellaisenan ihan hyvin. <br />
   <br />
   Kyllä tässä ajatukset jo muhii päässä – postailen niistä ehdottomasti lisää heti, kun asiassa edetään! 🙂

  2. Olen miettinyt lattian maalamistakin. En kuitenkaan jaksa uskoa että maali pysyisi lattiassa esim. pesukoneen ja suihkun kohdalla. Maali alkaisi ennen pitkää kupruilla. Kaakelimaalit ovat varmaan ihan toimivia esim. keittiön kaappien välitiloissa ja wc:n lattioissa.

  3. Totta… suihkun kohdalla voi maali joutua aikamoiselle rasitukselle. Myöskin pesukone saattaa lingotessa heilua ja täristä ja maali on silloinkin koetuksella.

 5. Mulla kanssa on ongelmia kylppärin kanssa! AI ETTÄ MÄ VIHAAN SITÄ!! Siis niin kamala ja se pitäis räjäyttääääääää!!! Hahaha! Mä en ees voi tehdä mitään, ku isännöitsijä ei anna ://

  1. Jep, räjäytys on tässäkin näköjään se key word, mutta kun se maksaa aika hiton paljon rahaa. On siis keksittävä jotain muuta… Pirun kylppärit!! 😀

 6. Mä en myöskään ymmärrä että miksi, MIKSI pitää laittaa vihreitä, sinisiä tai keltaisia muovimattoja asuntoihin!? Tai oranssej.. apua 😀 sellaisenkin olen nähnyt. <br />
  <br />
  Toivottavasti tähän löytyy jokin ratkaisu ja saat mielenrauhan lattian suhteen :)<br />
  Mukavaa viikkoa Heidi &hearts;

  1. Joo, en tajua mäkään… voitko kuvitella, että myös meidän koko kodin lattia on itse laittamamme laminaatin alla muovimattoa. Vihertävää! Siis OMG, tätä taloa on suunnitellut salettiin joku puna-viher-sokea…!! :D<br />
   <br />
   Joo, ei tästä nyt kuolemanvakavaa ongelmaa oteta, vaikka melkein otinkin! 🙂 Kiitos, kivaa viikkoa sinne talviseen osaan Suomea….! &hearts;

  1. Kiitos vinkistä, tuota olen tsekkaillut jo aiemmin… eihän sekään mikään kaunotar tosiaan ole ja hieman on hankala toteuttaa koko kylppärin osalta tätäkään. Tai aika taiteiluksi menisi. Suuren suuri matto on kyllä yksi ongelmanratkaisija. Kaikki mahdollisuudet on tutkittava! Hyvä kun palautit tämän mieleeni… 🙂

  2. Vanhempieni suuressa kylppärissä oli vastaava matto varmasti 10v 🙂

 7. Eikös Jennan blogissa maalattu wc:n muovimatto? Vai oliko se laattaa …

  1. Hmm… en ole ainakaan törmännyt. Voit uskoa, että sormet on käyneet kuumana kaiken googlettelun ja surffailun jälkeen, kun yritin etsiä ratkaisua muovimaton käsittelylle. En taida uskaltaa lähteä mattoa maalaamaan, sillä muovimatto on kuitenkin joustavaa tavaraa ja elää mm. huonekalujen alla, kuten painava pesukone. Kun maali kuivuu, se tuskin joustaa, vaan saattaa lähteä vaikkapa hilseilemään tai lohkeilemaan. Pelkään myös samoin jotain kemiallista reaktiota – entä jos maalit tai muut syövyttää maton pintaa? Tulimme miehen kanssa siihen tulokseen, että se olisi liian riskaabelia.<br />
   <br />
   Sellaista maalia ei ole vielä keksitty, joka muovimatossa pysyisi… Harmi…Laattoja toki pystyy maalaamaan ja niistä olen nähnyt hienoja lopputuloksia! 🙂

 8. Heippa, ikävä juttu tämä matto-ongelma 🙁 <br />
  <br />
  Remontti kuulostaa mielestäni aika kalliilta ja pitkäkestoiselta. Onko kyseessä jonkun laattafirman &quot;avaimet käteen paketti&quot;? Itse työskentelen rakennusalalla ja mielestäni tällainen remontti kestää 2, max 3 viikkoa jos tekijät ovat ammattilaisia ja työ tehdään yhtäjaksoisesti ja urakoitsijalla on kiinnostusta tehdä homma kerralla valmiiksi. Joskus tarjousta kysyttäessä urakoitsija antaa ylisuuren hinnan ja arvioi työn keston pitkäksi johtuen siitä, että heillä on kädet täynnä töitä. Toisella urakoitsijalla työtilanne voi olla toinen, hinta samoin. <br />
  <br />
  Itse kysyisin tarjousta useammalta urakoitsijalta, myös yhden – kahden miehen pienemmiltä firmoilta, jotta saat laajemman näkemyksen hinnasta ja työn kestosta. Olipa kyseessä mikä firma tahansa, vaadi referenssiluettelo aiemmista töistä yhteystietoineen, jotta voit tiedustella heidän aikaisemmilta asiakkailta remontin kulusta ja lopputuloksen laadusta. Vesieristyksiä saa tehdä vain jos on siihen tarvittava lupa, esim. VTT:n henkilösertifikaatti. Nämä asiat tulee olla kunnossa jo taloyhtiönkin valvontaa varten. Hyvä muistaa, että rakennusteknisten töiden lisäksi tarvitaan putki- ja mahdollisesti myös sähköurakoitsijaa, joiden kustannukset eivät yleensä sisälly rakennustekniseen urakkaan ellei siitä ole erikseen sovittu.<br />
  <br />
  Urakkatarjous kannattaa pyytää aina kirjallisena esim. sähköpostilla. Tarjouspyyntö ja halutun työn kuvaus kannattaa olla tarkka, jotta urakoitsija ymmärtää mitä he ovat tarjoamassa, tällöin hintakin osuu paremmin kohdilleen.<br />
  <br />
  Työtä voi yrittää halpuuttaa siten, että hankitte itse haluamanne laatat ja urakoitsija toimittaa vesieristeet ja laastit (kiinnitys ja saumaus) sekä muut tarvikkeet. Kylppärin laattahankinnassa kannattaa muistaa että halvin ei ole paras, usein halpislaatat tai tarjouserät ovat huonolaatuisia. Laatat muodostavat kylpyhuoneremontin hinnasta vain murto-osan, mutta niitä joutuu katselemaan kuitenkin useita vuosia. <br />
  <br />
  Parhaan lopputuloksen saatte laatoittamalla kylpyhuoneen uudelleen. Vanhoja pintamateriaaleja ei tule jättää alle, vesieristykset tulee tehdä betonipintojen päälle. Aina paras lopputulos saadaan kun lähdetään rakentamaan puhtaalta alustalta, esim. matto laatoituksen alla on ehdotyimasti kielletty. Urakan hintaa nostaa tietysti vanhojen pintojen poisto ja pohjien tasoittaminen, mutta oikotietä onneen ei taida olla jos halutaan laadukas lopputulos, joka on kylpyhuoneessa todella tärkeää. Mikäli päädytte teettämään remontin, kannattaa tutustua jonkun märkätilatuotteita valmistavan toimittajan märkätilatyöohjeeseen (esim. weber tai kiilto tms..), jotta myös te olette perillä eri työvaiheista ja niiden laatuvaatimuksista.

  1. Kaunis kiitos perusteellisesta kommentista! &hearts; <br />
   <br />
   Kyllä tuo remontti kuulostaa omaankin korvaan aika pitkäkestoiselta, mutta hinta on kuulemma ihan yleinen pääkaupunkiseudun kylppäriremppahinta, kyllä sitä niin monesta paikasta kysyin. Ja vähän puolueettomiltakin tahoilta. Tokihan kustannuksissa säästää, jos tekisi itse esim. purkutyön ja laittaisi vanhat kalusteet takaisin. Hintaa on tiedusteltu niin parin hengen pikkufirmasta kuin suurista &quot;tunnetuista&quot; firmoista. Minulle ei itselleni ole niinkään väliä minkä kokoinen tekijä osapuoli olisi. Sen verran olen myös perehtynyt, että tuo vesieristys-homma ja vaaditut sertifikaatit on tuttua, olen myös keskustellut taloyhtiön isännöitsijän kanssa asiasta. Monelle saattaa kyllä tulla yllätyksenä tuo vaadittu sertifikaatti-asia, enkä itsekään olisi sitä tiennyt, ennen kuin aloin tutkimaan asioita. <br />
   <br />
   Luulen, että hautaamme kylppärirempan hetkeksi kaikesta ärsytyksestäni huolimatta. Tuntuu jotenkin niin turhalta ja jopa tuhlaukselta alkaa repimään ehjiä pintoja rikki ihan vain ulkonäöllisistä syistä, varsinkin kuin ärsytys perustuu vain lattiaan, ei edes koko kylppäriin tai edes seiniin. Jos rempalle olisi rakenteellinen tarve tai kosteusongelma tms. niin sitten ei juurikaan olisi vaihtoehtoja. <br />
   <br />
   Kiitos tosi paljon tästä kommentista, uskon, että moni muukin saa tästä paljon hyödyllisiä vinkkejä! &hearts; Tuo tarjousrumba jo itsessään on aikamoinen…!

 9. Ehdotan, että odotatte ja säästätte rahat kasaan. Kompromissit ne vasta kalliiksi tulevatkin ja lopputulos jotain sinne päin. Sitäpaitsi alkaahan tuolla jo ikääkin olemaan.<br />
  <br />
  Jonkun kesälomareissun aikana sitten homma hoitoon.

  1. Joo, ei tässä kompromisseihin ryhdytäkään, siksi jätimmekin koko homman sikseen. 🙂 Ainakin nyt. Kuten tuossa tekstissäkin kerron, ärsytyksen aihe on vain ja ainoastaan tuo lattia, kaikki muu toimii ja on ehjiä ja siistejä pintoja, vaikka ikää onkin jo tuo 14 vuotta. Pelkän lattian ja ns. turhamaisuuden vuoksi en lähde teettämään mega-kallista rempppaa ja tätä pettymystä tässä nyt sitten niellään… 🙂 En voinut kuvitellakaan, ettei remppaa pysty tekemään ns. osaremonttina, vaan kalliina täysremppana.

 10. Mitäs, jos tuohon teettäisi sellaisen koko kylppärin lattian peittävän &quot;ritilän&quot; puurimoista? Vettä kestävästä materiaalista ja vaikka parista palasta, jotka voi nostaa ylös lattian pesun ajaksi! Ritilän reunat voisi nostaa niin ylös, että myös tuo vihreä nosto seinälle peittyisi. ?

  1. Kiva idea! 🙂 Siitä saisi varmasti kivan näköisenkin! Ehkä pieneksi pulmaksi tässä tulisi tuo suihkunurkkaus. Olemme poistamassa siitä vanhan suihkuseinän ja suihkuverhotelineen ja tilalle tulee kaavailujemme mukaan sellaiset kääntyvät, pyöreät suihkuovet, jotka voi työntää nurkkaan, kun suihkua ei käytetä. Ne tulee asentaa luonnollisesti lattian myötäisesti ja ritilä ei ehkä toimi siinä alla enää… Joudun luultavasti tyytymään johonkin toiseen ratkaisuun.

 11. Meillä oli aiemmassa kylpyhuoneessa mintunvihreät lattialaatat kodinhoitohuoneessa ja WC:ssä joten ymmärrän hyvin esteettisen harmituksesi! 🙁 Muistelen, että joku olisi päällystänyt sisustusmuovilla eli d-c-fixillä jopa lattialaatoitusta (tosin kuivassa wc-tilassa), joten miksei muovimattoakin voisi &quot;tarroittaa&quot;… tarrahan ei ainakaan vahingoita muovimaton pintaa, tosin en tietysti tiedä miten kestää kosteutta tai kulutusta lattiapinnassa… Isoon lattiapinta-alaan myös menisi kohtuu paljon tuota muovia ja saumat pitäisi saada ihan puskuun, jotta mitään silmää häiritseviä rakoja ei jäisi. Mutta tulipahan nyt mieleen. :)<br />
  <br />
  Jos jotain positiivista niin muovimattohan on kyllä ihan super käytännöllinen materiaali kylppärissä (ei esim. saumausten pesuongelmaa), mutta jos muutosta haluaa niin haasteet alkavat siinä, kuten olet huomannutkin. Toivottavasti ongelmaan löytyisi kuitenkin jokin ratkaisu! 🙂

  1. Ihanaa, kohtalotoveri sielläkin! 🙂 <br />
   <br />
   Dc-fix on todella loistavaa tavaraa! Olen pelastanut sillä mökillä jääkaapin oven, jota ei saanut enää kirveelläkään puhtaaksi, olen päällystänyt sillä wc:n kivitason, kun entinen kyllästytti ja lisäksi olen käyttänyt sitä lukuisiin tuunauksiin! Ihan mahtava tuote, mutta ihan muovimattoa en sillä lähtisi teippaamaan 🙂 Meidän muovimatto on vielä vähän sellaista röpelöä (liukastumisen estämiseksi), joten tarrakin varmaan kiinnittyisi epätasaisesti. <br />
   <br />
   Mahtavaa, mitä ideointia kommenttiboksissa onkaan ollut! Tämä aihe selvästi koskettaa useita! Muovimatto ei materiaalina, kuten postauksessa totesinkin, ole yhtään pöllömpi, eipähän nimenomaan tarvitse hinkata saumoja puhtaaksi, mutta voi jospa sen väri olisi joku muu…! 🙂 Voishan tuo tietty olla vielä kamalampi, vaikka oranssi… tai pissankeltainen 😉

 12. Hei! Olen itse päällystänyt vessan muovimaton dc-fixillä kolme vuotta sitten ja lattia on edelleen hyvässä kunnossa. Uskaltaisin tehdä saman tuollakin, mutta suihkun alle vetäisin puisen vettä kestävän ritilälattian, jota joku jo ehdottikin. Suihkukaappi voisi olla toinen ratkaisu.

  1. Moikka! Ja kiitos kommentista! Toimii varmasti tosi hyvin kuivassa wc-tilassa, kiva kuulla tuollainenkin kokemus! Dc-fix on kyllä ihan turkasen hyvää tavaraa pikku tuunauksiin! 🙂 Tästä saa varmasti moni hyvän vinkin kuivan tilan lattian fiksaamiseen! <br />
   <br />
   Dc-fix varmasti toimisi meidänkin kylppärissä, mutta ei tosiaan suihkun kohdalla. Meidän täytyy lisäksi huomioida sauna, johon on käynti heti suihkun vierestä. Näkyy vähän huonosti kuvissa, ei tullut ovea kuvattua, mutta löylyhuoneen puolelle jatkuu sama lattia. Mitä ikinä teemme tai jätämme tekemättä kylppärin lattialle, sen täytyy koskea myös saunan puolta. Ihan muoviteippiä en löylyhuoneen puolelle lähtisi laittamaan.<br />
   <br />
   Suihkukaappi on itselleni melko kammotus – siis sellainen, jossa on pohjakin. En pidä sellaisista yhtään, ennemmin pidän tuon vihertävän lattiani! 😀 Sen sijaan erilaiset suihkuseinät ja seinäänpäin pois tieltä kääntyvät puolipyöreät ovet ovat mielestäni jees ja sellaiset meillekin varmaan nyt tulee. Inhoan myös nimittäin suihkuverhoja ja nyt se saa lähteä.

 13. Tata ja plajon muuta, ehka kannatta harkita, etta seuraavan uudistuksen teet pitaisi olla mikrosementti.

 14. No meilläpä on kulunut punainen muovimatto kylppärissä,yees!
  Ajattelin itseasiassa laittaa siihen parveke elementit mitä mm ikea myy,harmaan sellaisen.Se on muovia ja tulee varmaan ihan siisti jutska.
  Pekka

  1. Uhh… punainen ei kuulosta sekään hyvältä! Me mietiskellään isompaa remppaa, katsotaan mihin saumaan sellainen tulisi…

 15. Olen itse maalannut kylpyhuoneen muovimatot seinillä ja lattialla jo n 15 vuotta sitten, ja hyvin on pysynyt. Laitoin ensin Otexin pohjamaalin ja Repco remonttimaalin sen päälle. Maalasin vielä toisen kerran (vuosia myöhemmin) eri värillä kun kyllästyin ensimmäiseen.Kyllä tuo maali on kestänyt eikä mistään hilseile edes, ainoa kohta joka on kulunut on suihkun hanan kohta lattialla, koska vesi aina osuu samaan kohtaan, ensimmäinen maaliväri paljastuu siinä mutta ei alkuperäinen muovimatto. Mutta senhän voi taas paikkamaalata (pikkujuttu). Ehdottomasti uskallan suositella tätä vaihtoehtoa värin muuttamiseksi. Minulle rautakaupassa myyjä mainitsi tästä aikoinaan, oli joku rouva kokeillut ja hyvin toimi. Tuo Repco remonttimaali ilmeisesti peltikatoille tarkoitettu. Kestää kulutusta.

  1. Moikka! Ja kiitos perusteellisesti vastauksesta! Otex on tottua, mutta Repco ei… täytyykin ehkä tutustua tuohon tököttiin! 🙂 Maalaushommat olemme ehkä tältä erää unohtaneet ja sen sijaan mietimme edelleen vähän kattavampaa kylppäriremppaa. Kaikki kotona tehtävä remppa on kuitenkin toistaiseksi jäänyt mökkirempan jalkoihin, katsokaan koska tähän riittää aikaa, energiaa ja ehkä tärkeimpänä, lompakon sisältö. 🙂

 16. Itse vetäisin ehkä dc-fixiä kävelysiin. Sitten feikki listat rajaamaan suihkun ulkopuolelle. Sillä tavalla kylppärin kokonaisilme ainakin muuttuisi vaikkei suohkunurkalle pystyisi mitään tekemäänkään.

  1. Dc-fixiä olen käyttänyt useissa kohteissa itse; pöytätasoissa, jääkaapin ovessa ja jopa keittiön kaapeissa onnistuneesti! Mutta Dc-Fix vaatii tasaisen pinnan ja meidän kylppärin matto on aavistuksen röpelöinen, kalvo ei tulisi ikinä pysymään siinä. Suurempi remppa on mielessä koko ajan, katsotaan koska se toteutuu.

 17. Moi, törmäsin postaukseesi koska olen samassa pulassa. Vuokrasimme talon, johon on tehty kylppäriremontti puolisen vuotta sitten. Muuten materiaalit on ok, mutta en tiedä mikä oikosulku omistajan päässä on tapahtunut lattiamateriaalia valitessa. Seinät isoa valkoista laattaa, lämmitettty pyyheteline, sadesuhku jne. mutta sitten tadaa MINTUNVIHREÄ MUOVILATTIA. .
  Googlasin epäroivoissani ja löysin kuin löysinkin Suomesta (asumme Ruotsissa) firman nimeltä Vevex. Ne tekee muovimatoille uusia pinnoiteita ja väri vaihtoehtojakun pitäisi löytyä. Käypä kurkkaamassa http://www.vevex.fi. Löytyisipä täältä lätäkön tältäkin puolelta samanlainen palvelu.

 18. Kirjoitin pitkän sepustuksen aiemmin, mutta se ei näköjään jostain syystä ole päivittynyt. Long story short: vevex.fi. Tekee vinyylipinnoitteita muovimatoille. Uusi väri (esim. harmaa), uusi pinta, mitään ei tarvitse purkaa. Avot!

  1. Heippa Annika! Molemmat vastauksesi tulivat kyllä perille, en ollut kerennyt niitä vielä julkaista! 🙂

   Kiitos vihjeestä, täytyykin tutustua tuohon. Toisaalta meillä on tällä hetkellä vähän mielen päällä isompi remppa, joten olen toistaiseksi haudannut kaikki muut yritykset freesata kylppäriä lattian osalta. Hyvä kun laitoit vinkkisi tulemaan, tämä postaus on herättänyt paljon keskustelua ja toivottavasti joku muukin saa vinkistäsi vaarin! 🙂

 19. Halvin vaihtoehto on ostaa seiniin ja lattiaan vedenkestävä matto, joka on märkätiloihin tarkoitettu. Tällöin ei käsittääkseni tarvita vedeneristystä! Riittää pintojen puhdistus oikaisu ja lattian kallistukset tasoitteella ja uusi matto.
  Seiniin saa ihan laattakuvioistakin. Erona on ettei tarvitse putsailla saumoja.

  1. Hmm, enpä ole koskaan kuullut moisesta materiaalista. Jotenkaan maton laittaminen seinään ei tunnu itsestäni ainakaan kovin kivalta vaihtoehdolta…? Varsinkaan, kun siinä on laatat. Mutta hyvä, että on olemassa kuitenkin tällaisiakin vaihtoehtoja ja kiitos, että jaoit sen tähän ketjuun! 🙂 Täällä onkin ollut kaikenmaailman pohdintoja kylppäreihin liittyen ja joku voi saada tästä oivan vinkin! Meille itsellemme tulee jossain kohtaa isompi remppa.

 20. Moi! En tiedä onko tämä enää ajankohtaista mutta vinyylin pinnoitus käy muovimattoon kuiva ja märkä tiloissa, näitä tekee Pirkanmaalla, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa VEVEX OY. Älä missään nimessä laita betoluxia tai usko puolta internettiä maalaamisesta, matto on joustava joten se tarvitsee joustavan pinnoitteen. vinyyli pinnoite on vuorokaudessa käyttö valmis ja sävytettävissä oman mielikuvituksen mukaan 🙂 tekevät myös mikrosementtejä, muita kylppäri huoltoja. Kartoitus käynti on ilmainen ja ei velvoita ostamiseen. Suosisttelen lämpimästi.

  1. Moikka! Kiitos paljon vinkistä! Asia ei ole meille tällä hetkellä ajankohtainen, mutta kiva, kun laitoit oman vinkkisi tänne, niin jää muidenkin luettavaksi. En ole tuollaisesta käsittelystä kuullutkaan, on varmasti todella käyttökelpoinen vaihtoehto kymppitonnin kylpparirempalle! Ja joo, Betolux ei todellakaan sovellu kaikkeen ja sitä en kyllä tosissani koskaan miettinytkään. Jotenkaan muovimaton maalaaminen jo ajatuksen tasolla ei kuulosta toimivalta saati pitkäaikaiselta ratkaisulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *