Pintaremontti vessaan

*Yhteistyössä Teknos

Alakerran vessa rempattiin viimeksi viisi vuotta sitten, mutta nyt oli aika freesata pintoja jälleen. Pääsin tällä kertaa tekemään pienen pintaremontin yhteistyössä Teknoksen kanssa ja samalla suunnittelemaan heille ikioman sisustusväripaletin! Kyseinen väripaletti on nähtävissä mm. Teknoksen nettisivuilla ja sen avulla pystyy kuka vain helposti toteuttamaan remontin, kun kaikki sävyt on valittu valmiiksi toisiinsa sopien. Minun väripalettini nimeksi tuli luonnollisesti Checklist ja tuon väripaletin mukaisesti itsekin remontoin vessamme. Myös kaksi muuta CASAn bloggaajaa, Oma Koti Valkoisen Miia sekä 2 for Livingin Elisa pääsivät tekemään yhteistyötä Teknoksen kanssa omien muutoskohteidensa kera ja luomaan omat väripalettinsa. Te, arvon lukijat, voitte käydä äänestämässä väripaleteista suosikkinne ja keskuudestanne arvotaan yksi onnekas upean palkinnon voittajaksi! Ohjeet äänestykseen ja arvontaan löytyy tämän postauksen lopusta.

Tärkeimmät työkohteet:

  • kuusipaneelikaton uudelleenmaalaus
  • takaseinän maalaus tehostesävyllä
  • muiden seinien maalaus valkoisella
  • wc-kaapiston ovien koristeurien tasoitus ja maalaus
  • wc-kaapiston tason vaihto
  • wc-kaapiston vetimien vaihto

Aloitin maalaamalla katon Teknoksen sävyttämättömällä, himmeällä PANEELISEINÄMAALIlla. Sävyttämätön, purkkivalkoinen sävy löytyy Teknoksen SISÄVÄRIT- värikartasta koodilla T1758. Paneeliseinämaali valittiin, jotta sävytarkkuus saatiin kohdalleen. Teknokselta löytyy myös kevyesti sävytetty, himmeä PANEELIKATTOMAALI, jonka valmissävy on T1326.

Siirryin seuraavaksi sutimaan tuoreen maalipinnan valkoisiin seiniin käyttäen siihen täyshimmeää BIORA BALANCE sisustusmaalia sävyttämättömänä purkkivalkoisena. (Valmissävy tähän sama kuin edellä, eli T1326.) Sitten alkoikin pohdinta, en nimittäin ollut ihan varma mikä sävy tulisi tehosteseinään. Sopivan sävyn valinta oli vaikea ja pohdin pitkään kahden eri sävyn välillä. Eihän siinä auttanut kuin tehdä koemaalaus ja katsoa mikä sopisi tähän tilaan parhaiten. Tähänkin maalaamiseen käytin täyshimmeää BIORA BALANCEa. Ensimmäisenä vaihtoehtona oli pehmeä beige sävyssä T1726. Toisena vaihtoehtona oli aavistuksen lämpimämpi beigen sävy T1701, mutta koemaalaus osoitti, että se punersi omaan makuuni hieman liikaa. Koska etsinnässä oli kylmä sävy, päädyin alkuperäiseen ajatukseeni, eli sävyyn T1726.

Sävyjen erot eivät kuvissa näy yhtä selkeästi kuin silmällä katsoen, värieroa oli liki mahdoton taltioida kuvaan, mutta perheenjäsenten toimiessa raatina, päädyimme kaikki samaan lopputulemaan – toinen punersi liikaa. Kylmällä sävyllä on loitontava vaikutus ja vaikka wc ei olekaan pienimmästä päästä, ei lisätilantuntu ole koskaan pahasta. Kylmä sävy sopi myös paremmin yhteen vessan uuden saarnisen tason kanssa, joten oma vinkkini onkin ehdottomasti sovitella maalisävyjä yhteen tilassa olevan valon ja kalusteiden värien sekä halutun tunnelman mukaan.

Ovien tasoitus ja maalaus

Maalausten välissä tein kaikista suuritöisintä hommaa – kaapiston ovien tasoitusta. Koristeurat eivät oikein enää istuneet tyyliini ja ajattelin tasapintaisten ovien tuovan vessaan entistä modernimman ja simppelimmän ilmeen. Käytin tasoittamiseen Teknoksen SILORA A Snickerisilotetta, joka on siis käyttövalmis, vesiohenteinen silote. Sentin syvien urien tasoittaminen ei käynyt ihan hetkessä, sillä silotteen tulee antaa kerrosten välillä kuivua kunnolla. Silote vetäytyy ja urautuu kuivuessaan, joten kärsivällisyyttä kysyttiin tässä kohtaa. Vasta neljännen täytön jälkeen näytti silti, että voisin suorittaa ensimmäisen kunnon hionnan. Ovet kuljetettiin mökille, jossa annoin hiomakoneen laulaa! Ei tuota kyllä käsipelillä olisi ihan heti tehnyt, koneellakin meni jokin tovi.

Hionnan edetessä paljastui, että täyttövaiheessa massaan oli jäänyt pienen pieniä ilmakuplia, jotka näkyisivät lopputuloksessa. Tasoittelin siis kotona vielä pariin otteeseen ilmakuplia silotteella ja hioin käsin karkealla hiekkapaperilla ylimääräiset pois. Vihdoin ja viimein ovista tuli niin tasaiset kuin näillä taidoilla vain suinkin sai. Olikin aika maalata pintaan tartuntapohjamaali johon käytin FUTURA AQUA 3 TARTUNTAPOHJAMAALIA. Sen jälkeen oli vuorossa itse sävy. Ovet saivat pysyä valkoisena edelleen ja puolihimmeän FUTURA AQUA 20 KALUSTEMAALIn oma sävyttämätön purkkivalkoinen osoittautui oikein hyväksi puhtaanvalkoiseksi sävyksi.

Minun sutiessa viimeistä kerrosta maalia oviin, kiinnitti mies jo uutta tasoa vessaan. Sinne valittiin samaa tasoa mitä meillä keittiössäkin on. Vaalea puunsävy on omiaan lisäämään lämpöä ennen niin kovin graafiseen wc-tilaan. Näissä alla olevissa kuvissa näkyy myös selvästi lopputulos tasoitetuista ovista. Minusta ne onnistuivat melko hyvin!

Lisämausteeksi messinkiä

Lisämausteeksi valitsin tilaan messinkiä. Sitä esiintyy tasoitettujen ovien vetimissä, saippuapumppupullossa sekä takaseinän taulun tilalle tulleessa peilissä. Tämän rempan myötä suorakulmaiset muodot saivat lähtöpassit ja tilalle tuli pehmeämpää pyöreyttä. Niinpä myös messinkiset vetimet valittiin pyöreinä peilin kaveriksi. Muodoillakin on siis väliä, jos halutaan välittää jotain tiettyä tunnelmaa. Peili ei välttämättä ollut tarpeellinen lisä, onhan vessassa peilikaapit, mutta näkeehän tuosta vähän paremmin esim. vaatetusta peilata ja peilihän luonnollisesti myös avartaa tilaa.

Vessan lattia sai väriparin uusista tummanharmaista pyyhkeistä. Skarppi väripari tuokin hyvän kontrastin muutoin pehmoisen sävyiseen vessaan.

Muutoskohde -postaus ei olisi tietenkään mitään ilman ennen ja jälkeen kuvia, joten tässä muistutukseksi vielä miltä vessassa ennen näytti ja mikä on tunnelma tämän pintarempan jälkeen.

Tämä remppa oli taas oiva muistutus siitä miten helposti jo pelkällä maalilla voi vaikuttaa yleisilmeeseen tai miten tasainen pinta ja pyöreä muoto tuo heti rauhallisuutta ja pehmeyttä tilaan. Oli myös kiva tehdä jotain ihan uutta ja nyt tiedän jatkossakin selviäväni mm. huonekalujen ylisilottamisesta! Vaikka remppaaminen joskus tuntuukin ihan työltä, on oman käden jälkeä mahtavaa katsella myöhemmin. Rohkeasti kannattaa tarttua vaativampiinkin hommiin ja kartuttaa omaa osaamista myös remontoinnin ja kodinlaiton saralla.

Nyt sitten kannattaakin lukea tarkkaan seuraava kohta, nimittäin kaikkien väripaletteja äänestäneiden kesken arvotaan palkinnoksi Teknoksen värisuunnittelijan konsultaatio! Värisuunnittelija tulee voittajan luokse suunnittelemaan jonkun huoneen värimaailman ja antamaan muutenkin vinkkejä sisustusvärien valintaan. Kisa on käynnissä 5.5. asti ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyy tästä linkistä. 

Kertokaapas vielä loppuun, että mitä te tuumaatte meidän uudesta vessasta? 🙂

Pintaremontti vessaan” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *