DIY – Valoa ja virittelyä

Joko teitä jouluttaa?

Täällä on hiukan vielä hakusessa. Siksipä akuuttiin fiilistelyntarpeeseen, valon puutteeseen ja joulufiiliksen hakemiseen on otettu nyt järeet aseet käyttöön: virittelyä, valoja ja koristeita. Tänä vuonna puhutteleekin muuten ihan eri tyyppinen meininki!

IMG_3831.jpg

Roiskaisin yksi ilta patterikäyttöisen lyhyen valosarjan olkkarin ritilään ja siitä se idea sitten lähti. Näin mielessäni sellaisen ihanan valotaulun, jossa roikkuisi nättejä koristeita siellä täällä ja joka loistaisi nätisti seinällä pimeässäkin. Kävin ostamassa lähi-ostarin rojua ja rompetta -kaupasta pari pidempää valosarjaa (kiitos äidilleni, joka on patterivalojen suurkäyttäjä – tosi käteviä!) ja virittelin ne ritilään.

IMG_3833.jpg

Stockalta löysin mieluisan väriset koristeet ritilään. Olen pitänyt joulukoristeiden suhteen aina vähän sellaista tyylikästä ja juhlallista ilmettä sopivampana, mutta nyt huomaan, että sellainen leikkisämpikn voi olla yhtä tyylikästä ja jouluista, eikä lainkaan lapsellista. Kiinnitin tähän huomiota mm. tämän vuoden joulukortteja suunnitellessani; leikkisämpi, vähän sellainen jenkkiläishenkisempi iloittelu tuntuu nyt kivalta ja niinpä korttiinkin valikoitui fontit sen mukaan.

Koristeita etsiessäni oli vähän sama henki päällä; kiersin kaukaa hopeiset blingit ja perinteiset pallot ja katse hakeutui leikkisämpiin koristeisiin; mustavalkoisiin tekstitähtiin ja varsin söpöön, joulupallon muotoiseen mustaan Be Happy -lätkään, mutta varsinkin nuo pullonkorkin muotoiset koristeet osuivat ihan hermoon. Juuri sitä sopivaa leikittelevää ilmettä, mutta silti jouluista, joskaan ei punaisin värivaloin huutavaa ho ho ho -meininkiä. Siis juuri täydellistä nyt tähän joulutukseen!

IMG_3829.jpg

Valosarjojen patterikotelot sain kivasti piiloon toisen tähden ja mustan Be Happy koristeen taakse. Ylimääräisä johtoja ei roiku missään ja yleisilme on näin ollen siisti.

IMG_3839.jpg

IMG_3836.jpg

Myös aaton kattausta olen alkanut miettimään ja tänä vuonna siinä on reilusti joulunpunaista. Jopa sellainen karkkikeppimäinen marianne-raidoitus miellyttää joulusilmääni 2015. Ja iloittelua siinä pitää olla myös. Ja valoja. Katsotaan, mihin päädytään sen suhteen.

Mitäs sanotte jouluritilästäni? 🙂

Heidi / Checklist - -

7 kommenttia “DIY – Valoa ja virittelyä

  1. Jouluritilä näyttää hienolta 🙂 Meillä Emilia laittoi omaan muistitauluunsa kans pienet valot, se piristää kummasta huonetta :)<br />
    Mistä sä olet löytänyt tuon valkoisn ritilän? Olen etsinyt meidän eteiseen valkoista.

    1. Kyllä valot tuo niin kivaa fiilistä minne tahansa! Tuo ritilä on itse asiassa rullakon välihylly 🙂 Kaveri hommasi sen mulle pyynnöstäni ja sitten vaan suhautin sen spray-maalilla valkoiseksi.

    2. No mä katoin, että jotain tuttua niissä on 🙂 Pitääpä kattoa löytyykö meiltä töistä välihyllyllistä rullakkoa 🙂

  2. Ihana jouluritilä! Multa puuttuu edelleenkin koko ritilä, sillä mies ei ihan ymmärtänyt sen funktiota, kun yritin nätisti pyytää ritilämateriaalia 🙂

    1. Kiitos! No höh… näytä sille tämä kuva, niin johan aukeaa koko idea!! 🙂 Ritilän voi onneksi kyhätä mistä vain, tämä versio tuli itselleni ihan yhtäkkiä mieleen ja tiesin heti keneltä sen saisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *