Uuden kodin sisustaminen – postaussarja

Nyt alkaa blogissa uusi postaussarja, joka kestää alkutalveen saakka.

Olen tosi innoissani uudesta sisustusprojektista, jota tässä ollaan jo useamman viikon aikana taustalla tehty ja teen tästä projektista postaussarjan myös blogiini. Projekti lähti melkeinpä nollasta liikeenteeseen, sillä asunto on uudistuotantoa ja se valmistuu tämän syksyn aikana. Asunto tullaan kalustamaan melkein täysin uusilla huonekaluilla. Kaikki lähtee siis liki alusta ja kodista on tehtävä asukkaan näköinen yhdistämällä siihen uudet hankinnat sekä vanhat, olemassa olevat piensisustustavarat. Tämä projekti on minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä, sillä kyseessä on äitini uusi asunto. Eikä vain pelkkä asunto, vaan koti.

Tämän syksyn aikana tullaan pohtimaan pienten neliöiden tehokasta käyttöä huonekaluvalintojen, säilytysratkaisujen ja käytännön toimivuuden kannalta. Tärkein pointti tulee olemaan valoisuus ja miten se maksimoidaan luonnonvalon ja muun valaistuksen avulla, kun vain yhdellä seinällä on ikkunat, joskin ne ovat isot, koko seinän levyiset. Olen piirtänyt pohjapiirustuksia miettien erilaisia sisustusratkaisuja ja selannut satoja kuvia Pinterestistä miten parhaiten hyödyntää pienet neliöt kekseliäästi, persoonallisesti ja kauniisti, sillä asukas on hänkin visuaalinen ihminen ja tietää tarkasti mitä tahtoo ja mistä ei pidä. Lisää ainakin haastetta meikäläiselle…! 🙂

Tässä kuvasatoa valoisasta huoneistosta, jossa pohja on todella toimiva ja kaikki kodin toiminnot nivoutuvat saumattomasti yhteen.

kollaasi%201_a.jpg

Tilaa asunnossa on yhteensä 38,5 nelilötä. Kyseessä on siis suuri yksiö suurella lasitetulla parvekkeella. Tyhjä tilahan näyttää aina pienemmältä, kuin kalustettu, joten älkää antako kuvien hämätä!

Olemme päässeet katsomaan asuntoa kaksi kertaa; ensin esittelyssä ja sitten tehdessämme muuttotarkastuksen. Asunnossa on upeat harmaat laminaattilattiat, joissa on vanhahtava puunsyinen kuvio ja jotka luovat kauniin pohjan mille tahansa sisustukselle. Tässä tapauksessa se tulee olemaan musta-valko-harmaa. Keittiön työtasot ovat myös harmaat, samoin välitilan laatat. Puitteet ovat yksinkertaisesti upeat ja pohja on toimiva ja hukkaneliötön.

Tästä asunnosta tulee varmasti todella kaunis ja siellä heräsi jo miljoona ajatusta tilan sisustamiseen! Pyörimmekin asunnossa aika kauan ottaen mittoja joka ikisestä seinästä ja kohdasta, jotta sain tarvittavat tiedot pystyäkseni piirtämään asunnosta tietokoneavusteisesti 3D-mallinnoksen. Olemmekin suorittaneet jo huonekaluostoksia ja pohdinnassa on erilaisten ratkaisujen keksiminen, sillä listalla on ainakin jo mainitsemani valoisuuden maksimointi, varavuodemahdollisuus sekä lisäsäilytystarpeen huomiointi. Kysymysmerkkinä on vielä pienen tilanjakajan tarve, johon siihenkin olen jo keksinyt idean.

kollaasi%202_a.jpg

Pysykää siis kyydissä tämän syksyn ajan, sillä pohdintaa pienen asunnon sisustamisesta tulee aika laajasti;

– huonekalut (sohva, ruokapöytä, sänky, olkkarin pöytä, tv-kaluste)
– valaistus (kattovalaisin, pöytävalaisimet, tunnelmavalot)
– tekstiilit (vuodevaatteet, verhot, koristetyynyt, matot)
– säilytys (eteinen, vaatesäilytys, kodin paperit, koriste-esineet, maljakot sun muut)
– lasitetun parvekkeen sisustaminen (huonekalut, valaistus).

Projektissa täytyy huomioida tietenkin myös yleinen fiilis ja millä kotiin tuodaan lämmin ja kodikas tunnelma, kun se perustuu uusien kalusteiden ja vanhojen elementtien yhdistelmään. Toiveissa on myös tunnelmallinen sisustustakka, mutta tämän hankinnan kohtalo ratkeaa hieman myöhemmin.

kollaasi%203_a.jpg

Pesutilat ovat ruhtinaallisen kokoiset ja isot päätyseinän laatat ovat upeat! Asunnossa on myös panostettu kauniisiin hanoihin sekä keittiössä että pesutilassa. Viisi metriä pitkä lasitettu parveke antaa näkymät kahteen eri suuntaan, joka on kyllä kulma-asunnon parhaita puolia. Tuohon lattialle on tulossa vielä asennettuna kauniin harmaa terassimatto.

3D -mallinnokseni asunnosta on jo valmis. Täytyy sanoa, että yksi hyödyllisimmistä visualisti -koulutukseni myötä saavutetuista taidoistani on ehdottomasti tuo mallinnosten piirtäminen. Se todella herättää suunnitelmat eloon. Asunnon koko ja miten huonekalut sinne mahtuu, tulee niin paljon konkreettisemmaksi, kun homman piirtää oikeilla mittasuhteilla melkein käsinkosketeltavaksi. Esittelen suunnitelman myös teille täällä blogissa jossain välissä, mutta ensiksi esittelen teille noita muita listattuja asioita ja ideoita projektiin liittyen.

Tervetuloa seuraamaan uutta postaussarjaa! Toivottavasti viihdytte mukana ja odotan ainakin itse jännityksellä lopputulemaa! 🙂

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “Uuden kodin sisustaminen – postaussarja

  1. &quot;Tämä projekti on minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä, sillä kyseessä on äitini uusi asunto.&quot;<br />
   <br />
   Ei. Me ei muuteta. 🙂 Ei meidän perhe ehkä ihan yksiöön mahtuisikaan… 🙂

  2. Ah! No mä luin ja luin, mut meni ohi!! Sorry!<br />
   <br />
   Ok. Kiva seurata projektin etenemistä!

  3. Haha, ei hätiä mitiä! 🙂 Laitoin tuon &quot;äitini uusi asunto&quot; -kohdan kursiivilla, niin osuu ehkä paremmin muidenkin lukijoiden silmiin sitten 🙂 <br />
   <br />
   Tästä tulee varmasti mielenkiintoinen projekti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *