Juhannusrentoilua

Tuntuu ihan kuin olisi ollut viikon mökillä. Juhannuksen pyhät tuntuvat tosi pitkiltä ja sekös on hyvä asia. Vesisade pysytteli paikoin pois, paikoin ajoi kuistille katoksen alle, mutta yhtäkään ylimääräistä tuntia ei sisällä vietetty nukkumisen lisäksi. Aika tuli vietettyä ulkotulen äärellä nuotiolla istuskellen, välillä myös sateenvarjojen alla 🙂 Onneksi kuitenkin aurinkokin pilkahteli välillä ja se tuntui jo melkein kesältä…

IMG_5334_2.jpg

Juhannuskukat tuli myös poimittua pienellä kävelylenkillä. Lupiinit on kyllä niin super kauniita!

20150619_133859.jpg

Mökillä kukki myös rodo niin upeasti!

20150619_102807.jpg

Meidän mökillä on kyllä täysin puolueettomasti todettuna maailman paras sauna! Vielä paremman siitä teki itsesidottu vihta, jonka tarveaineet kävimme hakemassa koiran kanssa metsästä. Enpä muista milloin viimeksi olisi vihta tullut tehtyä, mutta kyllähän se tuo aika kivan lisän saunomiseen ja ah, se tuoksu! Myös juhannusvieraamme arvosti kovasti itsetehtyä vihtaa, eikä muistanut kertaa, jolloin olisi viimeksi tullut vihdottua. Hyvä, että nyt. 🙂

20150619_135835.jpg

Mökkisaunassa parasta on se hitaasti hiipivä lempeä lämpö, joka noista pyöröhirsistä nousee. Kun vettä heittää kiukaalle, ei tule sellaisia kiukkuisia löylyjä, jotka saa jokaisen pakkolaskuasentoon sekunnin murto-osassa, vaan löyly antaa hiukan odottaa itseään ja valtaa sitten koko saunan. Ihan parasta!

20150619_135939.jpg

Aattona hipsimme rantaan, johon naapurit olivat jo kasanneet kokon. Se sytytettiin juuri, kun me tulimme paikan päälle. Itse taas en muista, koska viimeksi olisin nähnyt juhannuksena kokon. Tuli ihan lapsuus mieleen. Näissä maisemissa niitä muistoja sitten riittääkin…:)

20150619_221756.jpg

20150619_221657.jpg

Aika kivoja järvimaisemia, vai mitä?

Ribsejä lukuun ottamaan valmistimme kaiken ruoan ulkotulella. Kyllä siihen pihviin tulee ihan erilainen maku kun sen grillaa avotulella kaasugrillin sijaan. Juhannuspäivänä teimme myös “lennareita” eli lettuja muurikalla. Nuo gluteenittomat jauhot turpoavat kiitettävästi ja taikinasta tulikin aika paksu. Ihan ohuita lettuja niistä ei tullut, eikä ihan jenkki-pannareitakaan, mutta jotain siltä väliltä. Niinpä ristimme ne lettujen ja pannareiden risteytykseksi, eli lennareiksi, hah! 😀

20150620_175257.jpg

20150620_182858.jpg

Toivottavasti kaikilla oli kiva juhannus! Minä kävin jo sulattelemassa lennarit salilla. Pystyin pitkästä aikaa tekemään täysipainoisen treenin sairastelun jälkeen. Sain personal traineriltani viimeksi yläkropan treeniohjelman, jota viimein päästin testaaamaan ja nyt teinkin ekaa kertaa selkää, rintaa ja ojentajia. Huomenna ei sitten käsiä varmaan nostellakaan, eli bad hair day luvassa! 🙂 Tuohon treenailuun ja sen edistymiseen voisinkin palata ensi viikon aikana uudelleen.

Nyt mukavaa sunnuntai-iltaa.

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Juhannusrentoilua

  1. Oi, kuulostaapaa ihanalta juhannukselta ♥. Ja olette saaneet viettää sitä kesäisen kauniissa maisemissa :).

    1. Oli kyllä kaikin puolin tosi mukava juhannus! 🙂 Kesä pilkahti aina välillä pilvien välistä, mutta enemmänkin olisi saanut…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *