Ripaus vaaleaa puuta

Uskokaa tai älkää, mutta olen pikkuhiljaa alkanut lämpeämään takaisin puupinnoille.
2000-luvun taitteessa kotimme oli täynnä kirsikansävyistä puupintaa; lattialla laminaatti, seinällä korkea kirjahylly/tv-taso -yhdistelmä, olkkarin pöytä, taulun kehykset – you name it! Punaiselle sävylle en lämpeä liioin vieläkään, mutta sellainen vaalea puu, joka ei taita mihinkään sävyyn, on ominta.

IMG_1602.jpg

No siitä se idea sitten lähti, puusta ja sen tuomasta lämmöstä. Olkkari ei ole pitkään aikaan tuntunut kivalta. Olen ollut lopen kyllästynyt kaikkiin sisustustyynyihin ja pienesineisiin, enkä ole saanut olkkariin haluamaani ilmettä edes niillä tekstiileillä. Kaipasin raikkautta ja lisää lämpöä. Sellaista kesäistä vaaleutta ja rentoutta. Jos olisin yhtään merihenkiseen sisustukseen kallellaan, lisäisin ripauksen sinistä, mutta myös sininen kauteni vuonna miekka ja kivi on jättänyt ikipuistatuksen.

Kipaisin lounastunnilla HM Home -myymälään ja valikoin sieltä uusia valkoisia ja harmaansävyisiä tyynynpäällisiä mukaani. Niistä sain kaapaamani raikkautta ja tuoreista kukista, totta kai. Tuon ihanan pullomaisen maljakon löysin Askon alehyllystä etsiessäni sieltä kylläkin ihan muuta.

IMG_1610.jpg

Lisää lämpöä toin pienillä puunsävyisillä elementeillä; vesihyasinttitabletilla ja Ikeasta ostamallani kehyksellä. Muuttui muuten Olle Eksellin ”Manhattan” vähän vähemmän graafiseksi lämpimillä kehyksillä.

IMG_1642.jpg

Itse tein nopeasti sävyihin sopivan printin lempimuodostani, puolikuusta.
Minusta nuo vinksallaan keikkuvat kuut on hauskoja. Tuon ritsanmallisen puukarahkan otin metsästä mukaani.

IMG_1643.jpg

Lisää hauskuutta löytyi Ikeasta. Tuo mustavalkoinen sarjakuvatyyny oli pakko saada! Niin hassuja nuo nopeasti kynällä sutaistun näköiset tikku-eläinhahmot! 🙂

IMG_1616.jpg

Nyt olkkari tuntuu taas kivan raikkaalta ja uudistetulta. Eiköhän tällä taas jaksa hetken:)

IMG_1626.jpg

IMG_1624.jpg

PS: Pakko muuten kommentoida tuota olkkarin mattoa.
Tässä postauksessa kävin lukijoitteni kanssa pitkää keskustelua maton laadusta ja sen totesi moni melko huonoksi ja nopeasti nukkaantuvaksi. Matto on kieltämättä muuttunut parissa kuukaudessa hieman suttuisamman näköiseksi. Langat nousevat ylös ja pörrööntyvät, jolloin kuvioiden terävä reuna sumentuu ja saa aikaan sen suttuisan ilmeen. Varsinaista nukkaantumista, jonka minä käsitän esim. vaatteiden kohdalla pikkuruisten nukkapallojen muodostumisena, ei matossa sen sijaan esiinny, paitsi kanttauksissa. Niistä olen kuitenkin päässyt aika hyvin eroon imurimme ”jyrsijä-osalla”, joksi minä nimitän sellaista älytöntä meteliä pitävää pyörivää harjasosaa. Sinne ei tee mieli työntää sormia, mutta meteli todennäköisesti kuvastaa myös tehokkuutta, sillä sitä se todellakin on!

Summa summarum, vaikka matto on tosi kaunis mielestäni, en voi suositella sen hankintaa. Laatu ei todellakaan tässä kohtaa kohdannut hintaa. Tuon 140 x 200 kokoisen maton hinta oli isossa alessakin vielä 100 euroa, joten pienoinen pettymys matto on kyllä ollut. Joudun varmasti syksyllä etsimään jälleen uuden, en usko tuon kestävän yhtään pidempään.

11 kommenttia “Ripaus vaaleaa puuta

 1. Ihanan harmoninen ja raikas kokonaisuus, josta katse löytää vaikka millä mitalla kaikkia kauniita ja ihania yksityiskohtia ♥. Ja tosi kiva tuo printti! Se on jännä juttu, miten pienelläkin ripauksella vaalean puun sävyä on niin suuri vaikutus huoneen kokonaisilmeeseen – tunnelma olisi aivan erilainen, jos poistaisit nuo puun väriset somisteet :).

  1. Kiitos Tiia. ♥ Ei se paljosta ole kiinni, että viihtyisyysaste nousee rajustikin! 😉 Nyt tuli musta-valko-harmaalle, graafiselle ilmeelle vähän pehmennystä ja kotiin tuli ihan uudenlainen fiilis. Tykkään! 🙂

 2. Kyllä ripaus puun sävyä tuo paljon lämpöä mukanaan! Kivasti keksitty tuo puolikuu printti. Taidanpa varastaa idean 🙂 Aurinkoisia päiviä! T: Päivi

  1. Kyllä vaan tuo! Oikeastaan yllätyinkin, kuinka paljon muutamalla yksityiskohdalla ilme jo muuttuu! Ja ole hyvä vain ideasta! Varasta ihmeessä! ;)<br />
   <br />
   Aurinko on tullut niin tarpeeseen – toivottavasti nämä säät jatkuvat! Kiitos samoin sinulle! 🙂

 3. Kauniin raikas kokonaisuus! Ja tuo vaalea puu tuo juurikin lämpöä, mutta kesäisellä tavalla 🙂 Ihana tuo Ikean tyyny!

  1. Jep, juurikin sellaisella kesäisen raikkaalla tavalla. Sitä tässä haettiinkin 🙂 Joo, tuo Ikean tyyny oli niin superhauska!! 🙂

 4. Vaalea puu tuo kyllä ihanasti lämpöä olkkariisi. Mistä olet hankkinut nurkassa olevan valaisimen? Itse olen miettinyt saman tyylistä. Mulla on olkkarissa Linie designin asko matto. Tykkään ja hyvänä on pysynyt näin puolen vuoden käyttökokemuksella.

  1. Valaisin on Ellokselta, muistaakseni Rossy -niminen. Tykkään ihan valtavasti tuosta lampusta, sillä se muistuttaa Jielden valaisinta, johon minulla tuskin koskaan on varaa, jos en lotossa voita. 🙂 Se on tosi kiva! Ja kiitos mattovinkistä, jotain uutta tässä täytyy syksyn tullen varmaan katsella…

 5. Meillä on tuo sama sohva, enpä olekaan blogeissa ennen törmännyt 🙂 Hauskaa.

  1. Tuo sohva oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä kun sen näin! 🙂 Tykkään ihan valtavasti sohvan väristä, sen muotokielestä ja jaloista, jotka tuovat sohvaan vähän sellaisen retrohtavan ilmeen. Minäkään en ole aiemmin blogeissa törmännyt tuohon sohvaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *