Uutta tutkintoa suorittamaan

Nyt sen uskaltaa paljastaa! Tämä tyttö lähtee taas koulun penkille uutta tutkintoa suorittamaan, eihän siitä edellisestä valmistumisesta olekaan kuin 8 kuukautta 🙂

Pidempään blogiani seuranneet muistanevat kertomuksiani työurastani ja koulutuksestani ja mitä haluaisin isona tehdä. Olen koko työurani työskennellyt rahoitusalalla ja aina tuntenut oloni vähän sellaiseksi, ettei ala ole oma. Veri on vetänyt luovemmalle alalle. Aloin opiskelemaan tammikuussa 2013 markkinointiviestintää ja valmistuin visualistiksi viime elokuussa. En ole kuitenkaan lähtenyt hakemaan uutta työtä, sillä vallitseva markkinatalous ja siitä johtuva epävarmuus, nykyinen hyvä työpaikka ja riski siitä, että vaihtaa jollain tavalla huonompaan tai hyvällä tsäkällä vakkarityön johonkin lyhyeksi jäävään, on suuri. Halusin myöskin jäädä nykyisen työnantajani palvelukseen, mutta työtehtävät eivät ole olleet ihan sitä, mitä olen kaivannut. Olen aina uskonut siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Niin nytkin...

IMG_1302.jpg

Minulle on nyt siunaantunut työnantajani toimesta mahdollisuus kehittää tehtäviäni enemmän siihen suuntaan, mistä olen kiinnostunut; eli markkinointi, viestintä, visuaalisuus, graafinen suunnittelu jne. Vielä jokin aika sitten en olisi uskonut sen olevan mahdollista. Tämän sai aikaan omat pienet mietintäni kouluttautumisesta, jotka johtivat keskusteluihin työpaikallani ja vähän kuten arvelin ja toivoin, sain työnantajaltani täyden tuen opiskeluilleni!

Meillä on työpaikalla tarve uudelle osaajalle markkinoinnin ja viestinnän saralla ja minulla on kiinnostusta, motivaatiota ja halua kehittää itseäni edelleen. Niinpä koulutieni alkaa jälleen. Ja itseasiassa se alkaa niinkin pian kuin tämän viikon perjantaina orientaatiopäivällä! Ekat varsinaiset koulupäivät alkavat toukokuun alussa. Lähden suorittamaan painoviestinnän tutkintoa, josta valmistun hienolla tittelillä ”ulkoasuntoteuttaja”. Asensin työkoneelle järisyttävän määrän uusia ohjelmia, joilla alan jatkossa työskentelemään. Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikallani työtehtävien muodossa ja kerran pari kuussa on lähiopintopäivät koulussa. Tiedossa on suuria projekteja, joissa olen mukana uudistamassa mm. työantajani visuaalista ilmettä niin printti- kuin webbipuolellakin. Tulossa on niin vektorigrafiikan tuottamista, sivuntaittoa, nettisivujen suunnittelua ja jopa koodaustakin, kuvankäsittelyä ja valokuvausta. Tähän päälle tekijänoikeuslakia, raportteja, prosessidokumentointia, kustannuslaskelmia ja, ja ja…:)

IMG_1303.jpg

Olen todella innoissani! Tästä tulee olemaan niin suuri hyöty urakehitykselleni ja olen todella kiitollinen työnantajalleni, että tämäkin koulu onnistuu taas. Eipähän tarvitse miettiä seuraavaan kahteen vuoteen mitä sitä tekisi – töitä, koulua, töitä ja koulua:) Olen todella onnellinen. Tiedän todellakin kuinka tiukassa on ylipäätään hyvät työpaikat tänä päivänä, saati työnantajat, jotka tukevat työntekijöittensä jatkuvaa kehittymistä. Minun työsuhteessani ei muutu mikään muu, paitsi se, että jatkossa saan palkkaa siitä, että opiskelen koulussa ja töissä uusia työtehtäviäni.

IMG_1307.jpg

Nykyään työnteko vaatii jatkuvaa oman osaamisen päivittämistä ja eteenpäin viemistä. Ainakin, jos meinaa pärjätä, edetä, saada uusia haasteita ja pitää itsensä motivoituneena. Työpaikalla vietetään suurin osa hereilläoloajasta. Itse en ainakaan tiedä kamalampaa, kuin että siellä pitäisi istua hampaat irvessä inhoten joka sekuntia. En myöskään halua pudota pois kehityksen pyörästä ja jämähtää paikalleni. Työvuosia on nykytahdilla edessä varmaan 30 vielä. Aika kammo ajatus, että tekisin jotain samaa lopun ikäni.

Kun on löytänyt hyvän duunipaikan, siinä mielellään pysyy ja koska pienen talon hyvät puolet ovat ehdottomasti joustavuus ja nopea muokkautuvuus, on tämäkin koulunkäynti ja minun tehtävieni kehittyminen mahdollista. Tiedän, ettei koulunkäynti ole lastenleikkiä työn ohella, siitä on aika tuore muistikuva, mutta lähden innolla oppimaan sellaisia juttuja, joiden osaamisesta olen vain haaveillut!

Että sellaisia uutisia tässä on pantattu! 🙂 Halusin saada nimet virallisiin sopimuksiin, ennen kuin uskalsin hiiskua tästä, mutta nyt on kaikki kunnossa ja koulutie taas alkamassa…! 🙂

Heidi / Checklist - -

11 kommenttia “Uutta tutkintoa suorittamaan

 1. Ihan mahtavaa! Paljon onnea! Onpa hienoa että opiskelu järjestyy omassa työpaikassa. Minäkin uskon että asioilla on tapana järjestyä 🙂

  1. Kiitos Jaana! 🙂 En tosiaan olisi vielä hetki sitten uskonut, että näin todella voisi käydä. Halusin niin kovasti jäädä nykyisen työnantajani palvelukseen, mutta samalla viedä tehtäviäni enemmän omien mielenkiintojeni suuntaan, tämä oli tosiaan ihan lottovoitto!<br />
   <br />
   Olen aina uskonut kovasti siihen, että ihminen saavuttaa sen, mitä haluaa. Täytyy vaan uskoa kovasti unelmiin, omaan itseensä ja siihen, että asiat menevät lopuksi juuri niin kuin pitääkin. &hearts;

 2. Ihan superia!!! &hearts; Onnea uusista haasteista ja opinahjosta! &hearts;<br />
  <br />
  Olen kanssasi täysin samaa mieltä työn mielekkyyden tärkeydestä sekä jatkokoulutusmahdollisuuksista ja työntekijän omaa kehitystä tukevista työnantajista, ne eivät kasva puussa eivätkä ole itseisarvo millään alalla. 🙂 Sinulla on ihan huipputyönantaja kun näkee sinussa potentiaalin, tukee kouluttautumistasi ja samalla myös kehittää yritystään sinun uusia taitojasi hyödyntämällä. Kaikille ei tietenkään voi siunaantua yhtä hienoja mahdollisuuksia, koska tavallisiakin puurtajia kaivataan, mutta mikään ei ole niin motivoivaa kuin kanavoida oppimisen intonsa suoraan työn tekemiseen! &hearts; Hyvä Heidi!!! 🙂

  1. Kiitos Miia! &hearts; Aika hyvä fiilis on nyt päällä! :)<br />
   <br />
   Sanoit kyllä ihan naulan kantaan kaiken! Tämä tilanne on minun ja työnantajani kannalta todellinen win-win, kumpikin voittaa. Pomoni on fiksu ja käytännönläheinen tyyppi, näki tilanteen heti samalla tavalla kuin minä, eikä ideaa tarvinnut juurikaan myydä. Pienessä firmassa moniosaaminen on suuressa arvossa, mitä enemmän pystytään tekemään itse, eikä käyttää ulkopuolisia resursseja, sitä enemmän säästetään rahaa. Talosta puuttui osaaja, minulta löytyi motivaatio ja halua oppia, joten loppu oli sitä myöten selvää. Pienen firman etuja on todellakin se, että eri asioita pystytään muokkaamaan tilanteiden eläessä, eikä turhaa byrokratiaa ole. Tiedän todellakin, että työnantajani kaltaisia ei ole montaa, se on yksi suurimmista syistä, miksi haluan jäädä nykyiseen paikkaan. Olen kyllä todella innoissani tästä. Ja kiitollinen tottakai. &hearts;<br />
   <br />
   PS: Lauantaina on siis syytä juhlaan! 😉

 3. Vautsi, hurjasti onnea sinulle! &hearts; Lopputulos palkitsee ja varmasti sen voimalla jaksaa puurtaa opinnot läpi, vaikka varmasti se tulee olemaankin ajoittain rankkaa töiden ja muiden juttujen ohella. Mutta toisaalta uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen antaa myös aivan valtavasti energiaa :). Ja aivan mahtava työnantaja sinulla, kun mahdollistaa tuollaisen! 🙂

  1. Kiitos Tiia! &hearts; Kyllä nämä jaksaa puurtaa, kaikki on omaksi eduksi ja tässä tapauksessa myös työnantajan eduksi. Yhteistuumin tästä selvitään! 🙂 Ja kyllä, työnantajani on kyllä ihan huippu!

 4. Ihan mahtavaa! Onnea tuhannesti ♥<br />
  <br />
  Voi kun itselläkin olisi noin joustava työnantaja… Tosin minuahan kiinnostaisi täysin eri alan opiskelu kuin mitä nykyinen työni on, joten ymmärrän kyllä, että siitä ei nykyiselle työnantajalle olisi mitään hyötyä, että saisin opiskella työn ohessa…. Mutta ihanaa, että sinulla on noin super työnantaja!

  1. Kiitos Jossu! &hearts; Tästä se taas alkaa…! <br />
   <br />
   Minuakin alunperin kiinnosti toinen ala. Sitten tajusin, että vaikka toisenlaiset työtehtävät kiinnostaa, ei välttämättä tarvitse vaihtaa alaa, vaan niitä tehtäviä. Viihdyn myös erinomaisesti nykyisessä työpaikassani, en halua lähteä sieltä pois. Sen takia tämä tuntuukin ihan ekstra-hienolta, että saan vähän niin kuin molemmat samassa paketissa. Tämä vaatii tottakai myös itseltäni hieman enemmän, haluan tottakai pitää työnantajani tyytyväisenä, että kouluttamiseni kannattaa, joten opinnoissa on syytä menestyä! 🙂

 5. Onnea kovasti ! Opiskelu sujuu kuin siivillä kun on innostusta ja motivaatota 🙂 Mahtava juttu, että järjestyy omassa työpaikassa tuollainen mahdollisuus 🙂

  1. Kiitos paljon! Sama pätee millä tahansa elämän osa-alueella – kun nauttii siitä mitä tekee, homma tuntuu mielekkäältä ja sen jaksaa tehdä kiireistä sun muista huolimatta. Tämä on kyllä todella hieno homma ja olen tosi kiitollinen työnantajalleni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *