Orkidea ja muita hajatelmia

Tyhjensin loppuviikon osalta kalenterini urheilusta. On tärkeää osata kuunnella itseään ja vointiaan ja tehdä päätöksiä siltä tuntumalta. Myös fyysisen jaksemisen osalta. 5-6 kertaa viikossa treenaaminen ilman pitkiä palautusaikoja ottaa osansa. Polvet ilmoittavat iltaisin olemassa olostaan ja treeni ei kulje ihan yhtä hyvin, kuin normaalisti. Puntti ei nouse, syke palautuu hitaammin ja vaikka mieli on virkeä, kroppa on väsynyt. Lähdinkin salin sijaan eilen Plantageniin ostamaan kauniita ja piristäviä kukkia kotiin ja loppuillan vietin saunanlauteilla ja sohvalla. Kroppa ilmoittaa selkeästi tarvitsevansa pari päivää lepoa. On osattava ottaa aikaa myös sille, vaikka rantakunnon metsästys onkin käynnissä. 

IMG_1281.jpg

Lilahtava orkidea näyttää upealta takan päällä. Katselin montaa eri väriyhdistelmää, mutta palasin koko ajan tuohon samaan väriin, joten sen sitten kiikutin kassan kautta kotiin. Takan päällä oli itseasiassa viime kesänä prikulleen samanvärinen orkidea, kun remonttimme valmistui. Muistan ostaneeni sen nimenomaisesti uuden takan päälle, sillä se kaipasi jotain kaunista kaverikseen. Olen vieläkin niin tyytyväinen tuohon viime kesäiseen urakkaan, jonka kotimme koki (tästä linkistä löydät kaikki remppa-aiheiset postaukset) ja valkoiset lattiat ihastuttavat joka päivä edelleen.

IMG_1285.jpg

Plantagenissa oli muuten upea valikoima erilaisia ruukkuja ja kasveja heti alkoi mielessä pyörimään ruukkupuutarhan perustamimen, jota olen uudistettavalle terassillemme kaavaillut. Uudet kalusteet  saapuivat eilen ja varsinkin pöytä oli vielä paremman näköinen, kuin mitä kuvat antoivat ymmärtää!

IMG_1286.jpg

 Onneksi on perjantai, parin päivän vapaa tulee taas tarpeeseen ja viikonloppu vietetäänkin rennoissa merkeissä. Tänään työpäivän jälkeen, jos sää vain sallii ja mies on nikkarointituulella, alamme tekemään lisäosaa terassille. Huomenna sen sijaan luvassa on koko päivän shoppailureissu tyttären kanssa. Mennään katsomaan vähän vaatteita, terassikalusteiden pehmusteita, ratsastustarvikkeita sun muita. Äiti-tytär laatuaikaa 🙂 Sunnuntaina suoritetaan kansalaisvelvollisuus ja käydään äänestämässä.

IMG_1287.jpg

Tämän upean orkidean myötä, toivottelen kivaa viikonlopun alkua kaikille!

Heidi

Heidi / Checklist - -

8 kommenttia “Orkidea ja muita hajatelmia

 1. Se on niin parasta, että osaa kuunnella omaa kroppaansa! Hyvä sinä :). Kaunis on orkidea! Olen huomannut, että kaipaan väriä meillekin! Täytyy käydä ostamassa kukkia tänään :)<br />
  <br />
  Kivaa viikonloppua.

  1. Tähän ikään mennessä osaa jo senkin… 🙂 Kukat on kyllä helppo tapa saada pientä väriterapiaa. Kivaa viikonloppua myös teille! 🙂

 2. Ihana väriläiskä olkkariisi. Rakastan orkideoita. Olen todella tumpelo viherpeukalo ja valitettavasti ne eivät ole olleet pitkäikäisiä… <br />
  <br />
  Kropan kuunteleminen on todella tärkeää. Ystävälläni lähti treenaminen käsistä ja kroppa teki tenän. Treeneissä ei kulkenut, leposykkeet korkealla, lisäksi pelottavia sydänoireita. Kuvaili olotilaansa kuin olisi 10 kilon kahvakuula rinnan päällä. Hänellä todettiin ylikunto. Se voi tulla myös normi kuntoilijalle kun treenaa liian lujaa. Toipuminen vei pari kuukautta. Jossain tapauksissa toipuminen voi viedä jopa vuoden.

  1. Orkideat on kyllä todella kauniita kukkia. Tuo itse kukinto on jotenkin niin herkän ja haavoittuvaisen näköinen. Ei täälläkään kyllä voida paljoa rehvastella hortonomitaidoilla 😉 <br />
   <br />
   Tuo on ihan totta… ylikunto ei todellakaan ole pelkkä huippu-urheilijoiden yksinoikeus, vaan normi harrastaja saattaa saada sen aikaiseksi liian kuormittavalla urheilumäärällä. Tuollaiset sydänoireet on varmasti tosi pelottavia, hui! Myös mun yksi ystävä, joka alkoi monen vuoden liikuntatauon jälkeen urheilla säännöllisesti neljän kerran viikkotahdilla, alkoi ajautua tilanteeseen, jossa kroppa ei enää tullut perässä. Siitä todellakin voi seurata hyvin pitkä toipumisaika. <br />
   <br />
   Otan todellakin iisimmin nyt ja kuulostelen fiiliksiä lisää tässä viikonlopun aikana. Mikään rantakunto ei ole sen arvoista, että rääkkää itsensä kipeäksi. Sehän päinvastoin aiheuttaa sitten hallaa rantakunnon metsästykselle, puhumattakaan muulle!

 3. Orkidea on ehdottomasti yksi kauneimmista kukista ja niin on tuo sinunkin yksilösi, väri on niin keväinen! Hyvää viikonloppua ja otahan iisisti, ettei mene ylikunnon puolelle 🙂

  1. Orkidea on yksi omistakin suosikeista 🙂 Valkoinen on toki aina kaunis ja tyylikäs, mutta jotenkin orkidea loistaa vielä kauniimpana värikkäänä. Pieni tauko on kyllä tehnyt hyvää, pitää yrittää lepäillä vielä vähän lisää. Kivaa viikonloppua! 🙂

 4. Orkideat ovat todella kauniita, ja tuo valitsemasi väri sopii ihanasti ympäristöönsä &hearts;. Uskaltaisinkohan itsekin joskus ostaa orkidean :)…

  1. Tuo väri tuntuu jotenkin tosi &quot;omalta&quot;, oli pakko ottaa jälleen tuon värinen. No käy ihmeessä ostamassa yksi ja kokeile miten sen kanssa sujuu! 🙂 Mä itse kastelen orkidean n. kerran viikossa upottamalla sen tiskialtaaseen veteen ja pitämällä siellä jonkin aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *