Jouluaamun kattaus

”Punainen puurohetki”.

Me syömme riisipuuroa kerran vuodessa. Jouluaattoaamuna.
Tänä vuonna aattoaamun puuro nautitaankin poikkeuksellisesti kotona kolmeen pekkaan – perinteinen puurohetki sukulaisten luona ei tänä vuonna toteudu heidän lomamatkansa vuoksi, joten minä päätin tehdä harvinaisesta kotona vietettävästä puurohetkestä kattauksella vähän spesiaalimman.

IMG_8643_2.jpg

Olin katsellut parisen viikkoa sitten HM Home myymälässä punaraidallisia kulhoja sillä silmällä, mutta jätin ne ostamatta, kun tuo punainen väritys ei normaalisti kuulu meidän astiakaappien sisältöön. Kun aaton puurohetki vietettäisiinkin kotona, päätin hakea mieleeni kummittelemaan jääneet kulhot.
Ihan niin kuin puuron syöntiin ei löytyisi kotoa muita astioita…

IMG_8665_2.jpg

En osaa sanoa miksi nuo suuret punaraidalliset kulhot saavat sydämeni läpättämään, ne ovat vain niin söpöt ja henkii sellaista lämmintä maalaistunnelmaa. Aaton puurohetken punaiset kulhot saivat kaverikseen ripauksen lisää punaista väriä kaitaliinan sekä tuon vanhanaikaisen kynttilänjalan muodossa. Melko symppis, eikö?

IMG_8667_2.jpg

Kyllä ovat muuten harmaa, punainen ja valkoinen kaunis väriyhdistelmä. Perinteisen jouluinen.

IMG_8670_2.jpg

Punainen Kivi-tuikku ja tuolille asetettu punaruudullinen sydän-tyyny on piste I:n päälle.
Punainen puurohetki on valmis alkamaan! Täytyykin muuten muistaa ostaa mantelit…

Pöydässä on rinta rinnan eri vuosikymmenien Iittalaa ja halvempaa ketjumyymälän astiatuotantoa. Sulassa sovussa. Vähän on ajatuksia jo aaton varsinaiselle jouluruokakattaukselle, niistä kuitenkin toisella kertaa lisää!

11 kommenttia “Jouluaamun kattaus

 1. Meillä riisipuuroa syödään satunnaisesti ympäri vuoden, parhaimmalta se kuitenkin maistuu jouluaattoaamun ♥.

  1. Meistä ei kukaan ole mitään puuronsyöjiä, ei kaurapuuron, eikä riisipuuronkaan. Kuitenkin jouluaattona sitä syödään aina! Sukulaisen kautta on joulupuuroomme kulkeutunut ruotsalainen tapa syödä puuro sokeri-kaneliseoksen lisäksi kermavaahdon kera. Ai että, se vasta on hyvää!! ♥

  2. Oho, enpä ole moisesta kuullutkaan :D. Siis kermavaahto laitetaan puuron päälle, vai sekoitetaanko se sinne joukkoon?

  3. Kun puuro on omassa kulhossa, siihen päälle laitetaan (maun mukaan toki!) ruokalusikallinen kermavaahtoa nokareena. Se sulaa kuuman puuron päällä pian ja maistuu superhyvältä…! Tapa on tullut sukuumme Ruotsista, ilmeisesti siellä nautitaan puuroa näin? 🙂 Kannattaa kokeilla! Slurps!

 2. Meillä syödään riisipuuroa ehkä 3-4 kertaa vuodessa ja lähes poikkeuksetta jokainen aattoaamu. <br />
  <br />
  Kaunis kattaus ja kertakaikkiaan ihanat värit.

  1. Riisipuuro on kyllä ehdottomasti parempaa kuin vaikkapa kaurapuuro. Ehkäpä sitä voisi yrittää ottaa ruokalistalle useammin. Ehkä juurikin loppuvuodesta joulua odotellessa se sopisi hyvin!

 3. Ihana postaus! Itse olen jouluaaton iltavuorossa, mutta tajusin tämän postauksen myötä, että ehditään V:n kanssa syödä yhdessä riisipuuro ennen työvuoroani 🙂 Täytyykin varmaan tehdä joku spesiaalimpi kattaus aamupalalle 😀

  1. No, jos ette iltaa voi viettää yhdessä, niin aamusta voi ainakin sitten tehdä juhlavamman! 🙂

 4. Ekasta kuvasta alkoi hymyily! IHanan jouluista ja punaista!

 5. Kaunis kattaus, niin täynnä jouluista tunnelmaa, että tekisi mieli istua pöytään. 🙂 Ihanaa joulunaikaa! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *