Shoppailu Damissa

Shoppailu. Mikä ihana tekosyy.

Jatkan Amsterdamin reissumme matkakuulumisia shoppailujuttujen parissa. Damissa piisaakin ihania ostosmahdollisuuksia! Kaupunki täynnä ihastuttavia putiikkeja ja kauppoja! En oikeastaan edes osannut odottaa, että törmäisin niin valtavaan määrään upeita liikkeitä. Jordaanin alue, jossa me asuimme, oli täynnä persoonallisia second hand -kauppoja, pieniä vaateputiikkeja, karkkikauppoja, askarteluliikkeitä, leipomoita sun muita söpöjä putiikkeja. Suurempien katujen varsilla oli sitten isompia sisustusliikkeitä, kodintarvikkeita myyviä kauppoja ja tietysti vaateliikkeitä. Tosin vaateliikkeet olivat mielestäni selvästi keskittyneet isoon ostoskatuun Dam-aukion molemmin puolin.

IMG_8206_1.jpg

IMG_8205.jpg

Ihan ensiksi löysin Hay:n liikkeen. Mies ei ymmärtänyt lainkaan kun hipelsin puisia käsiä, Dot-tyynyjä tai Tray-pöytiä. Katse kiersi myös Lup-kynttilänjaloissa ja Kaleido-tarjottimissa. Hän keskittyi lähinnä katselemaan karttaa ja varmasti miettimään jotain reittiä, missä ei olisi kauppoja… Ja tottahan tuosta upeasta Hayn liikkeestä lähti myös jotain pientä mukaanikin.

Rozengracht-kadulta löytyi pari helmeä; Nordic New ja RAW Materials Home Store, joista ensimmäisenä piipahdin pohjoismaalaista designia tursuavassa Nordic New:ssä. Myös suomalainen design oli näyttävästi esillä mm. Marimekon, Iittalan ja Artekin muodossa. Löytyi kaupasta myös Design House Stocholmia, Normann Copenhagenia sekä mm. Tom Dixonia, jonka Etch -kynttiläkippoa jäin hieman kauemman aikaa hipeltämään. Tuolta lähdin kuitenkin viimein tyhjin käsin.

IMG_8260.jpg

Sen sijaan upeasta RAW Materials Home Store -kaupasta olisin voinut ostaa vaikka mitä, jollei matkalaukun koko olisi tullut vastaan! Tämä liike oli kierrätyksen ja industriaalisen tyylin riemuvoitto! Upeita esineitä, huonekaluja ja ennen kaikkea tunnelma! Jotain söpöä ja pehmeää lähti täältä kotimatkalle mukaan.

raw%201.jpgIMG_8267.jpgraw%202.jpgIMG_8265.jpg

Tulin selvästi huomanneeksi, että pohjoismainen design oli Hollannissa hyvin korkealle arvostettua. Sitä myytiin aika monessa paikassa. &k -liike oli täynnä ihania tuotteita mm. Ferm Livingiltä, joita hipelsin loputtomiin. En kuitenkaan keksinyt mitään must have -tuotetta, joten pakolla en lähtenyt mitään täältä ostamaan. Hintatasosta mainitsen sen verran, että liikkeissä oli jonkin verran halvempaa kuin Suomessa, itse yllätyin monesti positiivisesti hintalapun summasta. Design kuitenkin maksaa aina.

IMG_8309.jpg

Viimeisenä esittelen upean Zenzan – palan Marokkoa keskellä Amsterdamia. Meinasin seota tuossa täysin valko-hopeassa myymälässä! Kalusteet ja seinät olivat valkoiset ja kaikki tuotteet joko hopeaa tai valkoista. Ripaus kultaa ja kuparia siellä täällä. Muutoin liike hohkasi valkoisen hopeaa valoa ja tunnelma oli todella rauhallinen ja harmoninen. Lumoava kauppa, jossa olisin voinut huokailla tuntikausia.

IMG_8311.jpg

IMG_8310.jpg

Panin merkille, että täältä lähti hyvin monen turistin mukaan seinä- tai kattovalaisimia. Jos meidän koti olisi yhtään sen tyylinen – niitä olisi kyllä lähtenyt minunkin mukaani. Sen sijaan tyydyin vähän pienempään, mutta kauan haaveilemaani tuotteeseen.

Erityismaininnan haluan antaa Lille Camille -nimiselle keittiötarvikeliikkeelle. Olen kyllä käynyt helsinkiläisissä keittiötarvikeliikkeissä, mutta Lille Camille vei voiton kaikesta näkemästäni! Tämä ihastuttava ja v a l t a v a n kokoinen liike sijaitsee toisella näistä Dam-aukion ostoskaduista ja harmikseni en saanut sieltä kuvia, sillä mies karkasi liikkeen ulkopuolelle kameran kanssa. Täällä kuitenkin myydään keittiöön kaikkea tarvittavaa; serviettejä, teetä, aterimia, vispilöitä, kapustoja, keittiöpyyhkeitä, pähkinöitä, oliiviöljyä, uunivuokia ja kippoja ja kulhoja. Myös saunaan löytyy tuoksuja, laudeliinoja, pyyhkeitä, saippuoita ja vaikka mitä. Yllättäen täältä löytyi myös meidän kotiin jotain pientä.

Amsterdam on siis pullollaan upeita ja toinen toistaan ihanampia sisustusliikkeitä. Ihan ähky meinasi tulla! 🙂 Miinusta kuitenkin aukioloajoista. Arkisin liikkeet sulkeutuvat 19 mennessä jotkut jo klo 18. Useimmat aukeavat vasta klo 10 tai 11 aikaan ja lauantaina kaupat saattavat sulkeutua vielä aiemmin klo 17 aikaan.

Näitä kuvia selatessa täytyy todeta, että Damin reissu oli ihan huippu! Niin hyvä mieli jäi tuosta reissusta ja tiedän todellakin mihin lähden shoppailemaan, jos toiste Damiin eksymme! 😉

Illalla tulossa vielä ratkaisu eteis-pulmamme, joten pysykäähän kuulolla!

 

4 kommenttia “Shoppailu Damissa

 1. I.h.a.n.a.a! Olisipas ihana päästä uudestaan käymään tuolla ♥ leppoisaa sunnuntaita 🙂

  1. Oi, Amsterdam jäi kyllä erittäin positiivisena muistoja mieleen. Tykkäsin tosi paljon! &hearts;<br />
   Hyvää illan jatkoa sinnekin! &hearts;

 2. Oi, mitä ihania kuvia ja houkuttelevia kauppoja! Miten pääsit tuolta ilman paria uutta matkalaukkua täynnä sisustusjuttuja? :D<br />
  <br />
  Leppoisaa sunnuntaita!

  1. Siis tuolla tosiaan oli niin upeita kauppoja ja ihania tuotteita! Meillä oli vain yksi matkalaukku, joten se jo tietysti pienen rajoituksen laittoi ostelulle 🙂 Sain kuitenkin ostettua paljon kivoja juttuja, niitä esittelen myöhemmin vielä blogissa.:) Tietääpähän ensi reissulla varautua paremmin ja isommalla laukulla…! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *