VESSASSA TAPAHTUU

Sateinen sunnuntai sopi oikein hyvin sisähommiin. Alakerran wc:tä olen pikkuhiljaa alkanut valmistelemaan tulevaa remppaa varten. Wc on pitänyt remontoida jo ikuisuus sitten, mutta lykkäsimme sen laittoa tämän ison remontin yhteyteen. On kiva tehdä kaikki kerralla kuntoon.

Siipan ollessa töissä, leikkasin poikki tason silikonit ja nostin tasolevyn pois paikaltaan. Sen jälkeen rahtasin kalusteen ulos vessasta ja aloin hommiin. 12 vuotta vanhat silikonit olivat jymähtäneet seinään oikein mukavasti, poiston yhteydessä lähti samalla vähän seinää, joten seuraavaksi jouduin pakkelointi-hommiin. Olin vienyt kaikki hiomapaperit kotoa kaapin tuunauspaikkaan isäni toimistolle, joten en päässyt hiomaan seinään, enkä näin ollen seinien maalaushommiin. Siispä maalaushommat siirtyy huomiselle.

20140629_154416.jpg

Sen sijaan päätin aloittaa lattian valmistelut maalaamalla Luja-kosteudensuojamaalin lattianrajaan. Meillähän on alunperin muovimatto wc-tilassa ja se on kivasti nostettu n. 12 sentin matkalta myös ylös seinään. Lattiaan tulee laatta, joten muovimatto on maalattava seinälle nostetulta osiolta myös, muutoinhan se osa jäisi näkyviin sellaisenaan. Vaikka tuo wc:mme ei ole märkätila, on hyvä laittaa sinne silti kosteudenkestävä maali, joten sudin pohjamaaliksi Luja-maalia. Päälle vetelen sitten seinien väriset maalit; valkoisen ja vaaleanharmaan. Mies torppasi mustan takaseinän, hänestä se tuntui huonolta ajatukselta, joten päädyimme vaaleanharmaaseen sävyyn. Se sopinee hyvin lattiaan kaavailtuihin tummanharmaisiin laattoihin.  

Tiedättekö muuten mikä on maalaushommissa kaikista ärsyttävin vaihe – no, se maalarinteipin vetäminen! Siihen kuluu yllättävän paljon aikaa ja se on vielä kettumaista hommaakin kaiken lisäksi.

20140629_175646.jpg

Tälle myöhäisillalle on suunnitelmissa vielä käydä tsekkaamassa kaappia, että miltä maalipinta näyttää vuorokauden kuivumisen jälkeen. Huomenna onkin suunnattava sitten wc:n seinämaaleja ostamaan!

Miten teidän sateinen sunnuntai on sujunut? 

Blondi 

 

Heidi / Checklist - -

6 kommenttia “VESSASSA TAPAHTUU

  1. Hyvin laiskasti ja telkkaria katsellen!! Ihana sateenropina kuulunut koko päivän 🙂

    1. Kuulostaa just sadepäivän hommalta! 🙂 Samassa hengessä meni meikäläisenkin päivä kahteen asti. Sitten oli pakko tarttua hommiin. Sade tekee hyvää luonnolle, mutta kyllähän se eilinen auringonpaiste ja lämpö kieltämättä tuntui aika kivalta! Niitä lisää, kiitos!! 🙂

  2. Olet kyllä reipas ja aikaansaava, vessasta tulee varmasti upea! Kiva nähdä, millaisen sävyn olette valinneet, itsekin olen väriviuhkan kanssa mallaillut täällä jo pari päivää. 😀

    1. Eilen en ollut…:) Olis pitänyt aloittaa maalaushommat, mutta olin yksinkertaisesti niin väsynyt, että jätin sen tälle päivälle. Isot toiveet wc:n ilmeen parantamiseksi ainakin on, toivottavasti ne onnistuu yhtä hyvin kuin kuvitelmissa! 😉

  3. Mä nään tämän novellina nimeltä "Blondi pisti tuulemaan"… 😀 Jatkoa odotellessa!

    1. Haha! 😀 Mies tuumasi samaa, kun tuli töistä kotiin ja vessa oli revitty maan tasalle! 😉 Saamasi pitää, jatkoa seuraa viimeistään ensi viikolla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *