ELÄMÄNI AAKKOSET

Paljastavia aakkospostauksia bloggaajasta ja hänen elämästään on jonkin verran näkynyt ja koska minä ainakin tykkään lukea vähän pintaa syvemmältä, niin laitanpa kehiin omat aakkoseni.

                   iso%20kollaasi.jpg

A. Aamu-unisuus. Olen tosiaankin illan virkku ja aamun torkku. Vihaan herätä aikaisin aamulla ja mielestäni se on jokseenkin luonnotonta. Torkutan puhelinta parhaimmillaan 25 minuuttia aamuisin. Tiedän. Typerä tapa.

B. Bloggaaminen. Eihän tähän voi muuta vastata. Lyhyessä ajassa bloggaaminen on tuonut elämääni ihan uutta sisältöä. Haluan kehittyä kirjoittajana ja kuvaajana ja CASA blogeihin liittymiseni jälkeen bloggaamiseen on tullut kaipaamaani yhteisöllisyyttä. Miten mahtavia ihmisiä ruudun takana onkaan toisten bloggaajien tai lukijoiden muodossa! Olen todella iloinen tästä blogi-harrastuksesta!

C. Carrot cake, Cheese cake, Cup cake… pidän leipomisesta, vaikka ruokavalioni edellyttämä gluteeniton leivonta on jotain yhtä kinkkistä kuin kvanttifysiikka! Minulla on silti muutamia bravuureita, jotka onnistuvat aina ja maistuvat kaikille. Samaan C-kirjaimeen mainitsen ehdottomasti sanan Christmas. Rakastan joulua ja aloitan jouluvalmistelut usein jo lokakuussa. Minulle erittäin tärkeä vuodenaika. Mikään ei voita sitä lämmön ja rakkauden tunnetta, jonka joulu tuo sydämeen. Tämän täytyy juontaa juurensa syntymästäni asti, sillä olen joulun lapsi ja syntynyt Tapaninpäivänä.

D. Dreams don’t work unless you do. Mantrani. Uskon siihen ja toimin sen mukaan. Minulla on taipumus saada haluamani asiat tapahtumaan. Ei siksi, ettäkö joitain voisi vängätä tapahtumaan (no jaa, paitsi siipan suhteen…) mutta siksi, että teen aina kovasti töitä saavuttaakseni haluamani. Uskon ehdottomasti siihen, että omalla toiminnalla saa asioita tapahtumaan! Minä haaveilin vuosikausia uudesta ammatista. Olen uhrannut vapaa-aikani, kesälomani palkattomaan harjoitteluun ja osan ansiotyöstäni saadun palkan siihen, että voin opiskella itselleni uuden ammatin. Kohta 1,5 -vuotinen urakka palkitaan valmistumisen myötä.

d.jpg

E. Energia. Pidän energisistä ihmisistä ja haluan uskoa olevani itsekin sellainen. Energisyys näkyy tekemisessä, olemisessa ja persoonassa. Arvostan hyvää ja positiivista energiaa ympärilleen säteileviä ihmisiä.  Se tarttuu muihin ja luo hyvää fiilistä, oli sitten kyse työyhteisöstä, harrastusryhmästä tai omasta perheestä. Negatiivisuus, kuten myös kyynisyys on minulle punainen vaate ja vältän ihmisiä, joista välittyy negatiivinen viba.

F. Festivities. No nyt oli pakko lainata vierasperäistä sanaa, sillä suomenkielisistä mieleen juolahtaneista sanoista fudut, fritsu tai fakiiri, olisi tuskin syntynyt kovin hyvää vastausta! 🙂 Juhlat ovat osa elämää ja aiheen juhlaan löytäisi vaikka joka viikko! Me tykätäänkin miehen kanssa isännöidä erilaisia illanistujaisia ja usein meillä kyllä istutaankin. Panostan aina kattaukseen ja koristeisiin ja ruoan ja juoman tulee sopia toisiinsa. Mietin tarkkaan aina kaikki yksityiskohdatkin ja koska tykkäämme mieheni kanssa molemmat tehdä ruokaa, meillä usein viihtyykin ihmisiä:) Parasta on teemajuhlat!

G. Gluteenittomuus. Minulla todettiin aikuisiällä harvinainen vilja-allergia vuosi sitten. Yleensä kyseinen allergia on imeväisikäisten lasten ohimenevä allergia. Minä satun kuulumaan siihen 2 % aikuisista, joilla tämä todetaan. Ai että kävi mäihä! Jokainen tuote, jonka suuhuni laitan, tulee olla ainakin gluteeniton, mielellään vehnätön (jotka eivät siis ole sama asia), sillä muutoin tulen niin kipeäksi, että pahimmillaan toipumiseen saattaa kulua useita päiviä. Vilja-allergian lisäksi olen allerginen monille muille ruoka-aineille pähkinästä ja kalasta eri hedelmiin ja siitepölystä eläinallergioihin. Elämää rajoittavat allergiat riipaisevat joskus, mutta kyllä niiden kanssa oppii elämään.

v.jpg

H. Huumori. Elämä olisi paljon tylsempää ilman huumoria! Tykkään vitsailla ja olen melko varma, että minulla on hyvät jutut, heh! 🙂 En pidä huumorintajuttomista ihmisistä ja sellaisia onneksi harvoin tapaakaan. Minä tykkään nauraa ja saada muut ihmiset nauramaan. Minuun uppoo hyväsävyinen sarkastisuus.

I. Interrailing. Jäi muuten nuoruudessa tekemättä. Vielä joku päivä heitän rinkan selkään ja reilaan Euroopan raiteilla siippa käsipuolessa! Ehkä mihinkään hostellielämään en enää taipuisi, mutta jotain aikuisten versiota tästä voisi kehitellä.

J. Mies ja tytär. Molempien ensimmäinen nimikirjan. Varmaan turha mainita, että rakkaimmat ihmiset elämässäni. Perustimme mieheni kanssa perheen tosi nuorina ja niinpä olemmekin kaikki kolme kasvaneet yhdessä. Me olemmekin varsin tiivis yksikkö. Usein uudet tapaamamme ihmiset ihmettelevät pitkää parisuhdettamme, puolet elämästään kun on tässä iässä jo viettänyt saman ihmisen kanssa. Kuulen usein myös ihmettelyjä, että miten minulla voi olla jo niin vanha lapsi ja seuraava kysymys onkin usein ikäni 🙂

K. Koirat. Karvaiset ystäväni ovat enemmän kuin lemmikkejä. He ovat perheenjäseniä ja rakastan molempia ihan hurjasti. Herra-hauva, joka onkin varsinainen mammanpoika, juttelee ääneen ja vastaa kun häneltä kysyy jotain. Iltaisin hänellä onkin tapana minun nukkumaanmennessäni kömpiä rinnan päälle vaihtamaan päivän kuulumiset. Neiti-hauva taas tuli meille pari vuotta sitten, vaikka onkin jo 10-vuotias. Hän joutui alkaa etsimään eläkeläispäivikseen uutta kotia ja meillä oli tietysti ovi auki. Koirat ovat itseasiassa sisarpuolia, mutta tuskinpa he sitä tietävät. Yhteiselo on kuitenkin sujunut heti alusta saakka oikein hyvin. (Kuvassa koirat ovat älyttömän karvaisia, edellisestä trimmauksesta selvästi jo tovi vierähtänyt…!)

koirat.jpg

L. Lukeminen. Rakastan lukemista ja luen joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Suurimmaksi osaksi luen kevyttä hömppää, mutta tämäkin kulkee eri kausissa. Kerran oli elämänkertakausi ja luin kuusi eri elämänkertaa putkeen.

M. Matkailu. Elämän suola. En voisi kuvitellakaan elämää ilman, että näkisi uusia paikkoja ja uusia maita, tutustuisi uusiin ihmisiin ja kulttuuriin. Veri vetää ulkomaille koko ajan ja reissuun on päästävä kerran tai kaksi vuodessa. Rakastan New Yorkia, Pariisia ja Kööpenhaminaa. Eksoottisempia matkakohteitamme ovat olleet Kuuba ja myöskin Karibianmerellä lilluva pieni saari, Curacao. Tältä kesältä matka jää väliin rempan takia, mutta syksyksi olen alkanut jo haaveilemaan pienestä kaupunkilomasta, mutta jää nähtäväksi…

m.jpg

m%201.jpg

N. Nukkuminen. Rakastan nukkumista! Nukahdan nopeasti ja nukun sikeästi. Mies usein kadehtii unenlahjojani 🙂 Päiväunia en harrasta, herään niiltä aina erittäin pahalla tuulella. Parhaimmat unet saa laivalla. Myöskin anoppilassa tulee nukuttua super-hyvin!

O. Onnellisuus. Pyrin tietoisesti kohti sellaisia asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. En tarkoita tällä materiaa, joskin kyllähän sitä uudesta koristetyynynpäällisestä onnelliseksi tulee(!). Olen vähentänyt elämästäni asioita, jotka ottavat enemmän kuin antavat (tanssimisesta luopuminen yhtenä suurena asiana) ja lisännyt niitä, jotka saavat hymyn huulille; vapaa-ajan käytön priorisoiminen, unelmien tavoittelu ja niiden toteutuminen ja turhasta stressaamisen välttäminen. Minulla oli usein tapana vilkuilla kelloa työmatkalla. Onneksi jossain välissä tajusin ettei se julkinen kulkuväline ole yhtään sen nopeammin perillä, vaikka kuinka sitä kelloa katsoisin. Olisin perillä sitten kun olisin. Joskus pienten asioiden oivaltaminen helpottaa kovasti elämää! Tällä hetkellä olen erittäin onnellinen elämässäni.

P. Pahat puolet. No, kenelläpä niitä ei olisi. Hajamielisyys lienee yksi, mutta sanoisin tähän kuitenkin lyhyt pinna ja tempperamenttisuus. Siinä olisi kyllä kehittymisen paikka. En sen sijaan osaa mököttää (vaikka joskus haluaisinkin pitää siipalle mykkäkoulua!), enkä ole pitkävihainen, laannun hyvin nopeasti.

R. Remontti. Tulisi nyt vihdoin ja viimein se heinäkuu ja kesäloma, että saataisiin hommat käynnistymään. Remonttia alettiin suunnittelemaan jo vuoden 2013 tammikuussa, mutta reissusuunnitelmien takia se kuitenkin ajoittui nyt tälle kesälle. Suunnitelmat ovat paisuneet ajan myötä, niinkuin remonteille usein tuppaa tapahtumaan. Kesällä sitten huusholli muuttuu täysin! Remontista tulossa kattavampi postaus pian, joten jätän vähän jutun juurta siihenkin.

S. Salitreenaus. Tanssiminen vaihtui jokunen vuosi sitten salitreenaukseen. Salilla voi päästellä höyryjä ja treenin jälkeistä fiilistä ei voita mikään! Vaikka sinne raahautuisi kuoleman väsyneenä, sieltä poislähtiessä on aina täynnä virtaa! Haluan pitää itseni hyvässä kunnossa ja olen aina ollut aktiivinen liikkuja. Haluan iäkkäänäkin olla vetreä, liikunnallinen ja syödä terveellisesti ja ehkäistä siten joskus tulevaisuudessa tulevia vanhuuden ongelmia. Esikuvani on Aira Samulin, joka vielä 9-kymppisenä juoksee, tanssii ja liikkuu – kadehdittavaa!

T. Tanssiminen. Olen ”entinen” tanssija ja rakastan tanssimista yli kaiken. Sitä polttavaa kipinää sen tekemiseen ei vaan enää löydy. Olen tanssinut latinalaisia ja afrokuubalaisia tansseja, salsaa eritoten ja kilpaillut sen parissa. Plakkarissa on pari SM-kultaa ja yksi himmeämpi mitali. Kokeilimme parini kanssa siipiä myös ulkomailla Pohjoismaisissa mestaruus -kisoissa ja sijoituimmekin viiden parhaan joukkoon. Olen myös aktiivi-aikoinani opettanut helsinkiläisessä tanssikoulussa salsaa, reggaetonia, cha cha:ta ja bollywoodia ja tuomaroinut eri tanssikisoja. Tanssi ei enää aktiivisesti kuulu elämääni, mutta sydän sille palaa aina!kollaasi.jpg

U. Unohtelu.  Olen tosiaan aika hajamielinen ja mies aina vitsaileekin, että unohdan joku päivä vielä itseni. Välillä unohdukset eivät enää edes naurata… En pärjäisi millään ilman loputonta määrää post it -lappuja kalenterini välissä (ja kyllä, paljastettakoon samalla, että käytän siis old school paperikalenteria. Teen listoja joka asiasta ja siitä juontaa myös blogini nimi! 🙂

V. Visualisti. Tuleva ammattini. Tutkinnon suorittaminen on ihan loppusuoralla ja valmistun syksyllä, vaikka koulu  loppuukin jo kesäkuussa. Paperit jäävät kesän ajaksi tutkintotoimikunnan pöydälle. 14 vuoden ura rahoitusalalla vaihtuu toivottavasti tulevaisuudessa luovempiin töihin, enkä malta odotttaa!

                       ajk.jpg

Y. Ystävät. Jos matkustelu on elämän suola, ystävät on sitten se sokeri. Ystäväpiirimme koostuu oikeastaan kahdesta eri porukasta; lapsuus/nuoruusaikojen ystävistä sekä tanssin myötä elämäämme astuneista ihanista ihmisistä, jotka jakavat saman intohimon. Lapsuudenystävien kanssa matkustellaan, tehdään mökkireissuja, juhlitaan vaput ja juhannukset yhdessä. Harrastuskavereiden kanssa vietetään tanssin parissa bileitä, käydään salsaklubeilla, tanssitaan tietenkin ja brunsseillaan herkkujen äärellä.

Ä. Äiti/Äitiys. Äitiys muutti nuoren elämäni aikoinaan kertalaakista. En vaihtaisi päivääkään pois. Ilman äitiyttä en olisi se henkilö, mitä olen tänä päivänä. Olen suunnattoman ylpeä tyttärestämme ja hänestä on kasvanut vastuuntuntoinen, empaattinen ja fiksu nuori naisenalku. Oma äitini ja mummini ovat minulle tärkeitä ja olen heihin molempiin yhteydessä jatkuvasti. Vietin paljon lapsena aikaa isovanhempieni kanssa ja olen muutenkin kovin sukurakas. Soittelen myös mieheni mummille usein ja vietämme juhlapyhiä sukulaisten kanssa. Niihin on syntynyt vuosien saatossa omat perinteet ja ainakin minä vaalin sellaista suurella rakkaudella.

Loppupään aakkosista otin vapauden vastata vain niihin, joihin sain jotain järkevää. Aika paljon muitakin sanoja osaan olisi saanut vaikka kuinka, mutta näillä mennään. Toivottavasti nämä aukaisivat teille edes jotain uusia asioita minusta, mikäli joku jaksoi lukea tänne asti…?! 🙂

Blondi

Heidi / Checklist - -

6 kommenttia “ELÄMÄNI AAKKOSET

  1. Jaksoin jaksoin lukea loppuun 🙂 Kiva oli "tutustua" paremmin näiden aakkosten myötä!

    1. Kiva! 🙂 Kyllä tällaisiin usein tulee jokaisen kirjoitettua jotain sellaista, joka muutoin ei ole käynyt ilmi.

  2. Näitä on kiva lukea, kun saa tietää kaikkea uutta. 🙂

    1. Samaa mieltä! Sen verran utelias on ihmismieli…! 😉

  3. Jee, sinä teit tämän! Todella monen kirjaimen kohdalla kirjoituksesi kuulosti niin tutulta, ja omaankin elämääni sopivalta :). Tällaiset "paljastukset" avaavat aina hieman enemmän, että millainen bloggaaja siellä kirjoittelee, joten sen vuoksi näitä on niin kiva lukea :).

    1. Tämä oli itseasiassa aika kiva tehdä! 🙂 Eihän tässä nyt mitään syntyjä syviä paljastella, mutta kuitenkin jotain, mikä kertoo omasta persoonasta ja elämästä blogin ulkopuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *