REMONTTIPOHDINTAA – SOHVAN VALINTA

Sohva on suuri osa olohuonetta ja sitä sietää miettiä tarkkaan! Uusien suunniteltujen kalustejärjestelyiden myötä olemme päätyneet hankkimaan kulmasohvan. Ei siis pelkkää divaanisohvaa, vaan kulmasohvan.

Tila, johon sohvaa kaavaillaan ei anna kovin paljon periksi mitoissa, sillä sohvaosa rajoittuu takapihan oveen ja kulmaosan päähän, vastapäiselle seinälle tulee tv-taso. En halua, että tila menee ihan tukkoon, joten mitat ovat tärkeässä roolissa.  Huomasin kuitenkin sohvia tutkiessani, että suurin osa kulmasohvista on meille liian suuria. Nopean googlettelun jälkeen löytyi pari ulkonäkönsä puolesta kivaa ja meidän mittoihin mahtuvaa sohvaa, jotka miellyttivät silmää jollain lailla. Oma väritoive on harmaa kangas, mutta sävystä en ole vielä ihan varma. Nahkasohvaa meille ei tule. Lisäksi toivoisin edes pieniä jalkoja, jotta sohva ei olisi niin raskas ilmeeltään. Haluan myös matalan selkänojan ja sohvalla tulisi olla ryhdikäs ja moderni ilme.

sohva+1.jpg

Perus sohva. Väri on tässä kyllä makuuni liian tumma. Omaan silmään tämä sohva on semi ok, mutta siipan mieleen tämä olisi ehkä ainakin löhöilyn puolesta. Tässä pidän matalasta käsinojasta ja siitä, että toinen puoli on tosiaan divaani, eli ei käsinojaa sillä puolen. Plussaa matalasta selkänojasta, miinusta selkätyynyjen ryhdittömyydestä.

sohva+3.jpg

Tässä alkaa väri olemaan enemmän kohdallaan. Pidän jaloista, ne tuovat raskaaseen kalusteeseen ilmavuutta, samoin siro käsinoja miellyttää. Sohvassa on kuitenkin pienesti joku edullisuuden vivahde…? Onko se sitten kangaslaatu vai mikä, mutta jokin tuossa hieman tökkii.

sohva+2.jpg

No niin, nyt puhutaan enemmän asiaa! Tässä sohvassa miellyttää malli kaikista eniten – jyhkeä, silti ilmava jalkojen takia. Pidän lisäksi modernista muotoilusta, eikä sohvassa ole mitään ylimääräisiä tyyny-kikkailuja. Selkeästi ryhdikkäin näistä kolmesta.  Pidän tosi paljon tuosta, ettei istuma- tai selkänojatyynyt ole niin ”eriteltynä”, vaan kaikki vähän kuin samaa palaa. Ehkä aavistuksen arveluttaisi tämän kohdalla väri, että olisiko hieman liian tumma…?

Sohviahan on miljoona erilaista, ei se auta kuin alkaa etsimään sopivinta juuri meille! 🙂 Budjetti tietysti myös rajaa jonkin verran. Sohvaanhan saa helposti uppoamaan vaikka useita tuhansia euroja, mutta en mieluusti maksaisi sohvasta enemmän kuin koko muusta remontista.
Vaikka olemme ehdottomasti päättäneet hankkia kulmasohvan ja tilaa on mitattu useaan kertaan, silti kulmasohvan hankinta vähän jännittää. Sitä kun ei sitten juuri muuten meidän huusholliin enää väännetä, eli se mihin se nyt laitetaan, on jotakuinkin paikka sille jatkossa. Olohuoneen malli tai koko ei juurikaan anna mahdollisuuksia muunlaiseen järjestykseen ja täytyy tietty ottaa huomioon tuo sohvan kätisyys, jos mielii järjestystä muuttaa. Toisaalta en ole viime vuosiin enää kaivannut kalustejärjestelyissä niinkään muutosta, vaan lähinnä kotiin tehdään muutos tekstiileillä ja niiden väreillä sekä piensisustuksella.
Tällaisia pohdintoja tänään… 🙂
Aurinkoista päivää,
Blondi

 
kuvat täältä

2 kommenttia “REMONTTIPOHDINTAA – SOHVAN VALINTA

 1. Tuo viimeinen on ihanin.<br />
  <br />
  Nyt päivitetty uusi osoite :).

  1. Jep, samaa mieltä 🙂 Jotain tuon tyyppistä olisi tarkoitus löytää.<br />
   <br />
   Kivaa, kun seurasit tänne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *