VAPUN VIETTOON

Hostaamme jälleen pientä illanistujaista tänään vappuaattona. Muutama ystävä tulee syömään ja saunomaan lapsineen. Tarkoitus olisi viettää grillijuhlia ja sääennusteista huolimatta ainakin aamu Helsingissä alkoi auringonpaisteella. Selvästi vähän kylmempi on kuin parina aiempana päivänä, mutta kunhan ei sada!  On se kumma, että usein vapun tienoilla on kehnompi sää.  Tietenkin juuri silloin, kuin Suomen kansa vaeltaa puistoihin piknikille ja ulkoilmaelämä olisi ajankohtaisinta…

En itse lähde vappuaattoisin Helsingin keskustaan. Nuoruuden vaput tuli vietettyä muiden talloessa varpaita Mantan patsaan liepeillä sen lakitusta katsellen. Uh, ei enää kiitos! Mieluiten istun iltaa hyvien ystävien kanssa jonkun kotona syöden hyvin ja poksautellen pari kuohuvaa.

Pieni vappuaiheinen somiste lienee paikallaan ja niinpä askartelin vappuviiriin. Piti pääsiäiseksi jo jotain pupuviiriä viritellä, mutta kun värimaailma muuttuikin pastellista tuhdimpaan, luovuin viiri-ideasta. Sen sijaan vapuksi sen sain tehtyä.

IMG_3715.jpg

IMG_3701.jpg

Eihän tuossa nyt mitään maailmaa mullistavaa sorminäppäryyttä tai luovuutta tarvita, mutta kivalta se kyllä näyttää! 🙂 Tykkään kovasti askarrella kortteja sun muita ja olen joskus ostanut kirjakaupan alehyllystä viiden sentin paksuisen, melkein A3-kokoisen skräppi-paperikirjan ja niitä olen käyttänyt milloin mihinkin tuotoksiin. Nyt siitä löytyi värikkäitä papereita viirin värkkäämiseen. Naruna käytin käteen osunutta juuttinarua ja päät jätin roikkumaan huolettomasti.

IMG_3709.jpg

Ruokapuolena meillä on siis grillin antimia ja jälkkäriksi tein eilen illalla juustokakun. Enkä minkä tahansa juustokakun, vaan maailman parhaimman! Suosin itse uunissa paistettua versiota, en välitä niinkään niistä hyydytetyistä kakuista. Laitan reseptiä jakoon tästä herkusta myöhemmin!

Jos sää antaa myöten, pakkaamme varmaan piknik-kamat kylmälaukkuun ja suuntamme kohti Ullanlinnamäkeä vappupäivänä. Pientä urheiluhenkeä se vaatii, jos on kovin kylmä ja Ulliksella tuulee helposti, kun meri on ihan vieressä. Minulla on vappupäivän jälkeinen perjantai vapaapäivä, joten taas on luvassa ihana neljän päivän vapaa! Kevät on sitten mahtavaa aikaa, kun on näitä kirkollisia tai muita vapaapäiviä niin rutkasti – edessä on vielä helatorstai. Syksyt taas tuntuu toisinaan pitkiltä, kun sinne päähän ei ole osunut joulukuisia vapaapäiviä lukuun ottamatta yhtäkään.

Sitruunankeltaiset neilikat ovat upeassa loistossa, kaikki nuput ovat auenneet ja ne näyttää niin herkullisilta olkkarin pöydällä!

IMG_3719.jpg

Mitäs vappusuunnitelmia teillä muilla on? Olisi hauska myös kuulla muiden kuin helsinkiläisten vapun vietosta! 🙂

Hauskaa vappua kaikille!

Blondi

10 kommenttia “VAPUN VIETTOON

  1. Ihanat vappusuunnitelmat teillä 🙂 Minä taidan viettää vapun ihan vaan kotosalla television ääressä, samoin kuin arkena muutenkin. Ihanaa vappua ja toivotaan kohtuullisia kelejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *