Juhannus puuvajassa

Heipä hei pitkästä aikaa!

Kesä on pyyhältänyt vauhdilla ja en ole jotenkaan ehtinyt yhtään blogin pariin. Juhannuksestakin on jo viikko, vaikka pyhä tarkoitukseni oli tulla toivottamaan mukavat juhannukset.  Huomasin kuitenkin yhtäkkiä olevani myöhässä, kun illallispöytää jo katettiin. No, kun juhannusaatonaamu valkeni niin perus suomalaiseen tapaan sateisena ja koleana ja kesäisestä illallisesta ulkona sai vain haaveilla, oli kattauksen kanssa kehitettävä plan B, josta otsikkokin kertoo…

Meillä on ollut jo monta viikkoa uusi puuvaja mökkitontille rakenteilla. Ollaan rakennettu sitä pala palalta ja yksi elementti kerrallaan omien aikataulujen ja myöskin jaksamisen mukaan. Umpinaisten seinien sijaan vajaan tulee vaakarimoitus ja nyt ollaan siinä pisteessä, että rimat ovat jo maalaustyön alla. Sitten enää kiinnitys ja muutama loppusilaus mm. otsalautojen asennuksella jne. Keksinpä siinä sitten sateen ropistessa juhannusaattoaamuna niskaan ja poissulkien pihalla vietetyn ruokailun, että siirretään kekkerit puuvajaan katoksen alle. Siitä se ajatus sitten lähti!

Vajassa on varastoituna viime kesänä mustaksi maalaamamme pirttikalusto. Se kaivettiin esiin pressun alta ja valjastettiin illalliskattaukseen. Nopeasti haalittiin äidin kanssa somisteet, pehmusteet ja tunnelmavalonlähteet kasaan ja rakennettiin vilteistä tuulensuojat puuttuvien rimotusten tilalle. Pöydälle levitettiin mummin vanha pöytäliina. Kun valosarjat napsautettiin päälle ja lyhtyihin sytytettiin kynttilät, tuli puuvajasta täydellisen kaunis ja suojainen illanviettopaikka! (Kunhan puuvaja saadaan valmiiksi, palaan sen eri rakennusvaiheisiin ja lopputulokseen oman postauksen myötä.)

Juhannusaattona käytiin tietenkin myös saunassa ja mökin kuistille laitettiin perinteinen juhannuskoivu. Me siis vietimme aika perinteisen juhannuksen, tosin ilman kokkoa, sillä vaikka koko maan kattava metsäpalovaroitus olikin sateiden myötä kumottu, oli aattona niin hirvittävä tuuli, ettei järvenrannalla sijainnutta kokkoa uskallettu sytyttää –  tuli olisi ollut aivan liian hallitsemattomissa ja puitahan siinä rannassakin kasvaa, johon se olisi pahimmassa tapauksessa voinut levitä.

Ensi viikko on blogissa aktiivisempi, on tulossa juttua mm. erittäin mielenkiintoisesta operaatiosta, johon olen menossa tiistaina! Kannattaa pysyä kuulolla! Lisäksi olen jäämässä ensi perjantaina lomalle ja kerron vähän minkälaista lomaa olen suunnitellut. Keittiöstä ei myöskään ole postattu pitkään aikaan, joten kaikkea tätä siis ensi viikon aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *