MATKASUUNNITELMIA

meri.jpg

Matkailu on elämän suola. Edellisestä on tuskin toivuttu ja luottokortteja nollattu, kun jo seuraavaa pitää suunnitella – ainakin haaveissa. Matkailu on parasta mitä tiedän, mutta liian vähän sitä saa tehdä. Aina on puutetta joko lomasta tai sitten rahasta. Useimmiten niiden yhdistelmästä:) Reissuun pyritään lähtemään kerran pari vuodessa ja matkakohteet valikoituvat joko haavelistalta, hetken mielijohteesta tai esim. lentotarjouksien perusteella. Olen melkoinen velho löytämään halvalla sekä lentoja että majoituksia. Emme koskaan majoitu mihinkään viiden tähden hotelleihin, sillä kun me ollaan reissussa, huoneessa käydään nukkumassa ja pesulla. En sano, ettäkö suostuisin ihan mihin tahansa mörskään majoittumaan, mutta useimmiten huoneissamme tai hotellissamme ei ole mitään luksukseksi lueteltavia fasiliteetteja tai palveluita. Minulle riittää, että hotelli on siisti ja turvallinen ja mihinkään jaettuihin kylpyhuonesysteemeihin en lähde. Sijannilla on useimmiten suurin painoarvo.

Viimeisin matka on ollut tänä kesänä Kreetalla vietetty viikko heinäkuussa. Tämä puhtaasti löhöloma valikoitui seuraavilla perusteilla: helppoutta, aurinkoa, hyvää ruokaa, uima-allas. Tällä kertaa ei haluttu nähdä vaivaa rakentamalla matka itse ja siksipä tavoistamme poiketen valitsimme pakettimatkan Finnmatkoilta lentokenttäkuljetuksineen. Meillä oli yölento ja perillä oltiin vasta puoli kahden maissa yöllä. Hieman laittoi huokailemaan nämä yhteiset bussikuljetukset, jossa pysähdytään joka ikisen hotellin kohdalla pudottaen aina kourallinen ihmisiä pois kyydistä. Meidän hotelli oli luonnollisesti se viimeinen:) Muistin sillä hetkellä pakettimatkan yhden miinuspuolen. Emme myöskään vuokranneet tällä reissulla autoa, vaan vietimme loman rennosti matkustellen tarpeelliset matkat paikallisbusseilla tai taksilla. Suurin osa matkoista taittui kuitenkin ihan jalan. Reissu oli juuri sitä mitä siltä odotettiinkin; paljon aurinkoa, uima-allas ja meri missä polskia, hyvää kreikkalaista ruokaa ja ah, niin totaalista relaamista! 

 ranta.jpgAuringonlaskuja jaksoi ihastella joka ilta

 

kala.jpg
Satama-alueen ravintoloista sai tuoretta, aamulla pyydettyä kalaa. Tässä miehen Dorada-annos

Nyt reissuajatukset ovat kuitenkin jo siirtyneet kohti seuraavaa matkaa. Lähdemme mieheni kanssa kahdestaan New Yorkiin helmi-maaliskuun vaihteessa. Lennot ostettiin kuukausi sitten ja hotellivaihtoehtoja juuri punnitaan. Emme ole ennen käyneet New Yorkissa, vaikka kohde on ollut haavelistallani ikuisuuden. Nyt oli korkea aika toteuttaa tämä haave! Manhattanin karttaa on tutkittu pitkään ja hartaasti ja Nykissä käyneitä tuttuja on haastateltu ja vinkkejä vastaanotettu. Netistä on haettu lisää hyviä vinkkejä mm. Tripadvisoria tutkimalla.

kartta.jpg

Vietämme Nykissä yhteensä 9 päivää. Siinä ajassa kerkeää varmasti näkemään jo paljon. Kaikki turistirysät on tietysti nähtävä ja tavaratalot ja kaupat koluttava. Itse odotan kovasti ihan vaan yleisen fiiliksen aistimista, Times Squaren valoja, ihania kahviloita ja sitä jenkkiaksenttia! Se on vaan niin mun mieleen 🙂 Menemme todennäköisesti myös katsomaan miehen toiveesta NHL-peliä. En seuraa lätkää muutoin, mutta MM-kisojen Suomi-pelejä voin katsoa. Ajattelin, että tuollainen NHL-peli on varmasti eräänlainen elämys koettavaksi, joten sinne menen ihan mieluustikin. Tasapainottaakseni kuitenkin tilannetta, olen ajatellut raahata miehen katsomaan jotain Broadway-näytöstä. Aion ottaa tuosta reissusta kaiken irti, mutta sekuntikellon kanssa ei tietenkään juosta.  Pääseehän sinne toistekin 😉 
Jos jollain on jotain hyviä vinkkejä liittyen Nykiin, ihan mihin tahansa, kuulen niitä erittäin mielelläni!

Times_Square.jpg

 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin:)

B

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *