Yhdellä napinpainalluksella

No niinhän siinä sitten kävi, että ahdistus lomasäistä tai oikeastaan niiden puutteesta kävi ylivoimaiseksi sekä minulle että miehelle. Suomen suvi näyttää taas pahinta puoltaan seuraavien viikkojen aikana ja nytkin sataa kaatamalla. Loma kolkuttaa ovelle tämän viikon perjantaina…

Muistan elävästi toissa kesän lomasäämme – ne masentavat +13 astetta ja päivästä toiseen jatkuneen sateen. Nyt alkoi uhkaavasti näyttää, että tämän kesän lomasäät kaartuisi samaan suuntaan ja sitä kurjuutta en enää halunnut kokea. Tilanne korjaantui liki pitäen yhdellä napinpainalluksella ja kas vain, kurjat Skandinavian sateet ja pilvet väistyivät tieltämme ostaessamme äkkilähdön lämpöön. Parin viikon päästä lennämme upealle pienelle Kreikan saarelle vuoristomaisemia ja kirkkaan turkoosia vettä ihastelemaan. Että vaikka ulkona sataa vettä, niin just nyt päässä paistaa aurinko! En sittenkään joudu viettämään koko lomaa arvaamattomien ilmamassojen armoilla!

Loma on toki loma, vaikka taivaalta sataisi pieniä miehiä. Kyllä sitä osaa rentoutua ja palautua työelämästä vähemmänkin upeassa säässä, mutta meillä ihmisillä on tapana ladata tähän kuukauden mittaiseen kesälomaan niin paljon odotuksia. Se on jotain, mitä useampi meistä odottaa koko vuoden ja on selvää, että loman aikana haluaa nauttia ulkona olemisesta ja kauniista säästä. Ei heinäkuussa kuulu olla 13-16 asteen lämpötiloja ja sataa vettä kaatamalla päivätolkulla kovista tuulenpuuskista puhumattakaan. Mieliala painuu matalaksi väkisinkin ja kyllä, myönnän suoraan, että minun lomani menee hieman pilalle kurjien ilmojen takia.

Tämä loma oli äkillinen päätös. Mutta siksi kai niitä äkkilähdöiksi kutsutaankin. Saimme hyvään hintaan upeaan kohteeseen viikon matkan ja itse asiassa suon sen erityisesti miehelleni. Hän on ollut kovin stressaantunut työstään ja aika hiljaa kärsinyt siitä itsekseen. Toivottavasti tämä kahdenkeskinen reissu auttaa häntä irrottamaan ajatukset työstä ja pääsemään oikein kunnolla rentoutumisen makuun. Ei tämä kevät kiireettömin mahdollinen ole itsellenikään ollut, joten reissu tekee varmasti hyvää meille molemmille. Onneksi kodin- ja koiranhoito onnistui jälleen helposti ja pääsemme matkaan ilman ihmeempiä järjestelyitä. Onnea on ihana äiti. Ja tytär tietenkin. Kiitos.

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Yhdellä napinpainalluksella

  1. Ihana juttu! ❤️ Näin pitää elämästä nauttiakin ja tehdä etenkin lomasta paras mahdollinen! Minulla loma koittaa vasta jouluna, tämä loppuvuosi on täyttynyt vähän yllättäenkin kaikenlaisista sisustushankkeista ja huono sää eiole ainakaan vielä ehtinyt häiritsemään kiireen keskellä. Minulle aurinko paistaa tällä hetkellä sisustamisen muodossa, aivan ihania juttuja olen päässyt toteuttamaan ja niistä saan virtaa jaksaa läpi ukkosten ja tuulenpuuskien. Syksyllä olisi ihana kyllä itsekin ottaa äkkilähtö lämpöön ja jos vaan saan edes 5 päivää puristettua vapaata aikaiseksi niin aivan takuulla lähden lennolla jonnekin missä ei tarvita takkia. 🙂 Ihanaa lomaa teille molemmille, nauttikaa yhteisestä ajasta, kiireettömyydestä, auringosta ja upeista maisemista! ❤️

    Ps. Postausta lomasta odotellessa! ☀️?

    1. No kyllähän tämä vähän kaataa kunnianhimoisen säästötavoitteeni, jättää siihen ison loven, mutta nyt vaan päätimme, että aurinkoloma on tällä hetkellä tärkein oman hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. Lomalla tosiaankin kuuluu nauttia! 🙂 Auts, miten jaksat koko vuoden jouluun asti ilman lomaa…! Tietty jos syksylle kaavailemasi pikku breikki onnistuu, niin sitten varmasti! Ja hei, olen kyllä seurannut mm. tätä raksaprojektiasi ja hyvältä näyttää! Keittiötä odotan tosi paljon. 🙂

      Kiitos paljon, nautimme aivan varmasti! Ja postauskin varmasti tulossa – maisemat on nimittäin aivan huikeat. Jos Mamma Mia leffa on tuttu, menemme juurikin kyseiselle saarelle…! Siellä on ihan oikeasti se pieni kirkko vuoren laella…<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *