Fri-nally!

Vihdoin perjantai ja kauan odotettu viikonloppu!  Ai että, en tiedä koska viimeksi olisin ollut näin iloinen viikonlopusta! Tämä viikko oli nälkävuoden pituinen ja hemmetin raskas.

Viikko oli raskas jo heti maanantaista alkaen. Viikon eka arkipäivä oli pitkä ja iltapäivä kului koko henkilöstön putkeen pidetyssä kolmituntisessa kick offissa, jossa myös itse kerroin alkaneelle vuodelle kaavailtuja toimia oman toimenkuvani näkökulmasta. Viikko sisälsi myös kaksi koulupäivää ja uutta tavaraa on taas aivoissa prosessoitavana. Nyt ne aivot onkin aivan solmussa kaikesta, mutta sen lisäksi olen myös fyysisesti ihan loppu. Väsyttää ihan simona, mutta aion silti raahautua viikon kolmannelle joogatunnille. Mutta vaikka joogasta aina saakin ihanasti uutta ja rauhallista energiaa kehoon, odotan kaikista eniten nyt vain tuota sohvaa ja jotain aivotonta viihdesarjaa tuijotettavaksi.

Huomiselle en ole suunnitellut mitään. Ajattelin rauhassa siivoilla, pestä pyykkiä ja ulkoilla koiran kanssa. Niin, ja syödä kakkua. Olen himoinnut jotain leivonnaista ja kevyesti vietetyt tammikuun ekat kolme viikkoa saa nyt tehdä tilaa suussa sulavalle Red Velvet kakulle, jonka huomenna täytän ja kuorrutan. Varsinaisen kakkupohjan paistan vielä tänään jääkaappiin odottamaan, niin sen leikkaaminen kolmeen osaan täyttämistä varten on huomenna helpompaa. Hmm… teemuki, kakkupala ja hyvä kirja – siitä taitaakin huomiseni koostua. Niitä kirjoja nimittäin on kerääntynyt luettavaksi; pukki toi Jojo Moyesin uusimman osan Louisa Clark -sarjaan sekä Idiootit ympärilläni -opuksen. Lisäksi synttärilahjani, Michelle Obaman kirja odottaa niinikään yöpöydällä. Olen vain ollut iltaisin niin poikki, että en ole jaksanut edes kirjan kantta raottaa, saati lukea siitä sivuakaan. Taitaakin melkein käydä niin, että pakkaan parin viikon päästä kirjapinon mukaan Thaimaahan ja luen siellä kaikki. Siellä kun ei ole kuin ihanaa joutilasta aikaa!

Sunnuntaina ajateltiin käydä taas luistelemassa ja hakemassa koiralle ruokasäkkiä ja muuta täydennystä. Lisäksi täytynee piipahtaa palauttamassa Ted Bakerin käsilaukku, jonka sain vuosi sitten jouluna lahjaksi pyöreitä täyttäessäni. Laukusta hajosi lukko, eikä sitä saa enää millään korjattua. Voi itku! Olen todella surullinen. Se oli lahja mieheltäni ja tyttäreltäni ja nyt se on käyttökelvoton. Laukkua ei voi mitenkään käyttää ilman lukkoa, sillä läppä ei pysy kiinni ja kaikki tavarat joko putoaisivat tai vaihtoehtoisesti varastettaisiin. Rahat laukusta saa toki takaisin, sillä lukon ei ole tarkoitus hajota vuodessa. Ja jos oikein tarkkoja ollaan, laukku on ollut käytössä vain n. 5kk, sillä en käytä kesäisin ikinä mustaa laukkua. Kyseistä mallia ei enää ole saatavilla edes Tedin omassa verkkokaupassa, joten nyt joudunkin siis kokonaan uuden laukun hankintaan. Olen hyvin kranttu käsilaukkujen suhteen ja nytkään missään ei tunnu olevan mieleistä tai jos on, sen hintalappu on jäätävän suuri. Jää siis nähtäväksi miten asia etenee. Onneksi minulla on tähän hätään omasta takaa muitakin laukkuja nyt käytettäväksi. Eniten tässä surettaakin se tunnearvo, joka juuri tällä kyseisellä laukulla oli.

Kun ylipitkän tuntuiseen raskaaseen viikkoon ja epäonniseen laukku-tapahtumaan vielä lisää sen, että kävin tänään hammastarkastuksessa ja joudun pikapuoliin uusimaan yli 10 vuotta sitten tehdyn juurihoidon, joka sen aikaisella tekniikalla tehtynä on nyt tullut tiensä päähän, on mieli vähän maassa kaikin puolin. En tiedä tekiskö mieli itkeä kaiken väsymyksen ja harmituksen vuoksi vai hautautua syvälle peittojen alle ja nukkua kaksi viikkoa. Voi pojat, se kakku tulee tarpeeseen!

Mutta jos jotain hyvää, niin ai että ulkona on kaunista! Tämä se on sitten kunnon t a l v i !!! Ihanaa fiilistellä kotona kynttilänvalossa ikkunan takaa aukeavia lumimaisemia. Tästä tykkään. Toivottavasti teillä on mukava(mpi) viikko takana ja vielä mukavampi viikonloppu edessä!

2 kommenttia “Fri-nally!

  1. Sain tänään siivottua, kävin kaupassa ja ostin tuoreita valkoisia kukkia. Ruusut laitoin olohuoneeseen ja tulppaanit keittiöön. Huomenna minullakin on pyykin pesua. Kaksi lastani tulivat ke aamulla kuukauden mittaiselta Gambian reissulta. Pyykkiä on vielä vähän pesemättä, joten teen sen huomenna. Toivottavasti ensi viikko on sinulla helpompi. Itsekin odottelen helppoa viikkoa ja myös viikonloppua. Hyvää perjantaita ja viikonloppua sinulle ja perheellesi.

    1. Kukat on kyllä ihanan piristäviä! Itsellänikin on kahden värisiä neilikoita maljakossa parhaillaan. Joo, tämä viikko oli kyllä melkoisen raskas joka tavalla, mutta se onneksi kääntyi paremmaksi jo eilisellä joogatunnilla. Siellä saa niin hyvin rauhoitettua mielen. Tänään lisäksi kahlasin koiran kanssa umpihangessa metsässä tuossa mielettömän kauniissa säässä tunnin verran ja meillä oli niin hauskaa! 🙂 Kuulostaa, että teilläkin on edessä mukava viikonloppu reissulaisten palatessa – ihanaa viikonlopun jatkoa sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *