Uutta sohvaa hankkimassa

Päätös uudesta sohvasta syntyi loppujen lopuksi aika helposti loppusuoralla olleiden sohvien joukosta. Sinnehän siis mahtui kolme:

 

  1. Adean Band* 
  2. Hakolan Lazy* 
  3. Ikean Karlstad *

Ensisijainen vaatimus sohvalle oli 3 hengen koko, mutta vain kahdella istuintyynyllä. Lisäksi vaatimuksena oli täysin irroitettava ja pestävä päällinen ja valkoinen väri. Sohva ei saisi olla liian matala (kuten esim. Ikean Söderhamn) eikä liian massiivisen näköinen ulkonäöltään. Myöskään liian korkeita käsinojia ei sohvassa saisi olla. Näiden jälkeen toivelistalle jäi erinäisten kompromissien jälkeen nuo kolme sohvaa.

Sitten tullaankin toiveiden ja haaveiden jälkeen realiteettien pariin. Vaikka kuinka olisin halunnut tilata kotimaisen sohvan, hinta alkoi vaan liikaa hirvittämään. Takana on kaksi kesää hinnakkaita mökkiremontteja ja tässä kohtaa elämää ei rahapussi antanut myöten kotimaisiin tuotoksiin. Ei vaikka kuinka olisin halunnut. Meillä ei ole koskaan ollut Ikean sohvaa, mutta päätin antaa eräälle heidän edullisimmalle sohvalle mahdollisuuden Karlstad -sohvan myötä. Olen kuullut sohvasta hyvää ja eräillä ystävillä on sama sohva. Yhden illan siinä istuneena päätin, että se voisi hyvin palvella myös meitä.

Kun sohvien kuvia katsoo, näkeehän sen selvästi, miten kauniisti ja viimeistellysti kotimaiset sohvat on muotoiltu, Ikean Karlstad jää laatikkomaisella muodollaan selkeästi halvemman näköiseksi, mutta istuinkorkeus on taas parempi kuin esim. Hakolan Lazyssä.

Harmikseni Ikea ei kuitenkaan myy kyseiseen sohvaan valkoista päällistä (vaikka kuvassa se valkoisena onkin). Sain kuitenkin blogi-kollegani Miian lukijalta erään kommentin perusteella vinkin, että Ikea myy sohviaan myös kokonaan ilman päällisiä, eli sitä halvintakaan ei tarvitse ostaa, jos ei halua. Me päätimme hyödyntää tämän mahdollisuuden ja säästää siinäkin 49 euroa. Ilman päällistä emme tietenkään jää, vaan tilasin Bemtziltä toivomani valkoisen päällisen valitsemallani kankaalla. Meille lähti tilaukseen Panama Cotton -kangas Absolute White -sävyllä. Tähän päädyin jälleen Miian blogin avulla luettuani hänen tekemänsä kangasvertailun – kiitos vielä Miialle loistavista postauksista!  Tällaisista vinkeistä on iso apu!

Toimitusaika on pitkä, 3-4- viikkoa ja tuohon kun lisää PostNordin uutisoidut toimitusvaikeudet, odotan päällistä saapuvaksi joskus elokuun puolivälin tietämillä. Vasta sitten ajattelimme itse sohvankin käydä hankkimassa, eli kesälomien jälkeen. Pitää vielä laittaa myyntiin vanhakin sohvamme jossain kohtaa sitä ennen. Onneksi kuitenkin päätös uudesta on tehty! 🙂

 

*kuvat lainattu linkkien takaa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *