Edessä aktiivinen kesäloma

Nyt alkoi loma! Meikätyttö kirmaa kesälaitumille seuraavaksi kuukaudeksi!

En aio selostaa kuinka kiireinen kevät ja alkukesä on ollut, tyydyn vain toteatamaan, että ylitöitä on tullut tehtyä niin paljon, että niitä on pitänyt muuttaa kevään kuluessa vapaapäiviksi ja töissä on välillä istuttu kellon ympäri. Tähän päälle kun ympätään media-alan ammattitutkinnon opinnot, niin voin todeta, että loma tulee enemmän kuin tarpeeseen.

Vaikka kuinka voinkin käyttää hashtagia #ilovemyjob – tunnen kyllä juuri nyt ylitsepääsemätöntä riemua siitä, että seuraavaan neljään viikkoon ei tarvitse työasioita miettiä ja voin keskittyä välillä ihan vain vaikka itseeni. Josta kätevä aasinsilta otsikkoon…

Kevät tuhansine tulisine rautoineen on verottanut hyvinvointia. Motivaatio liikkumiseen on ollut vähän hukassa ja käsipainoa useammin on tullut tartuttua suklaalevyn käärepaperiin tai irtokarkkipussiin. Makea elämä on tuntunut tukkoisena olona, kireinä vaatteina, väsymyksenä ja tyytymättömyytenä. Se on kumma juttu, että silloin kun elämä on kiireisintä ja voimavaroja koetellaan ja pitäisi pitää itsestään huolta, niin juuri silloin sitä repsahtaa, lakkaa liikkumasta ja alkaa mässyttää kaikkea vielä huonomman olon tuovaa roskaa. Yh. Vaikka tietää paremmin, tuon tekee aina. Onneksi otin ryhtiliikkeen juhannuksesta ja nyt pari viikkoa olen treenannut nelisen kertaa viikossa ja huolehtinut kunnon ruokailusta.

Koska lomalla ei ole kuin aikaa – varsinkin tänä kesänä kun meillä ei ole juurikaan mitään suunnitelmia koko lomalle – aion käyttää sen hyvin. Tänä kesänä en aio palata lomalta töihin turvonneena tai pöhöttyneenä kesän herkuista ja janon sammuttajista. Aion käyttää kesälomani ihan oikeasti palautumiseen, akkujen lataamiseen ja uusien voimavarojen keräämiseen, tiedän jo valmiiksi syksystä tulevan erittäin kiireisen.

Rentoutuminen ei tarkoita tässä kohtaa pelkästään vain joutenoloa ja aurinkotuolissa nuokkumista, vaan myöskin toimeliasta ja liikunnallista arkea. Kerrankin voi urheilla juuri silloin kun mieli tekee, eikä silloin kun kerkeää töiden jälkeen. Sali itsessään taitaa jäädä lomatauolle, sillä aiomme viettää liki koko loman mökkimaisemissa. Vaikka mökki onkin lähellä, ei sieltä tule lähdettyä erikseen salille ajelemaan edes takaisin. Onneksi urheilla voi vaikka laiturinnokassa tai mökkipihalla ja sitä varten ostinkin kesätreenivalmennuksen netistä. Valmennukseen kuuluu 45 eri treeniä ja kaupan päälle tuli vastuskuminauhat, joita voi käyttää mukana videoiduissa treeneissä. Eipähän jää ainakaan valinnanvarasta kiinni! Treenit on suunniteltu juurikin niin, että niistä suoriutuu 15-30 minuutissa, jolloin koko loppupäivä jää muuhun kesästä nauttimiseen.

Jos treenikamat (jumppamatto ja kumpparit) on pihamaalla valmiiksi ja play -nappulaa painamalla saa ohjaajan paikan päälle ohjaamaan, en tiedä kuinka tuossa kohtaa voi enää keksiä tekosyytä jättää treeni väliin! Kun tuohon harjoitteluun vielä lisää koiran lenkittämisen, järven lämpötilan salliessa vilukissan satunnaisen uimisen ja muut mökillä tehtävät pihahommat, on ainakin urheilupisteet joka päivältä täytetty. En aio kieltäytyä grilliruoasta, hellepäivän jäätelöstä tai kesän kuplivista, mutta järkevöittämällä hieman lautasen makro-arvoja ja jättämällä ylettömän sokerin mättämisen pois tältä kesälomalta, ollaan varmasti nopeasti hyvällä reitillä kohti parempivointista syksyä!

Tasapainoksi urheilulle suunnittelen mökille aurinkovuoteen ostamista ja availin juuri Adlibriksen kirjatoimitusta – ajatuksissa on siis myös sitä joutenoloa ja rentoutumista kirja kädessä auringossa makoillen. Alkuun harmitti, ettei tälle kesälle ole reissua suunnitelmissa koiranpennun takia, mutta ehkäpä se aurinkoreissu maistuu vielä paremmalta loka-marraskuun harmaudessa, jonne se on buukattu! Nyt juuri tuo aikatauluttomuus ja erinäisten menemisten puute tuntuu aika hitsin hyvältä. Ja paljon kaivatulta.

Loma alkaa laukkujen pakkaamisella, sillä me suuntaamme huomenna visiitille Itä-Suomeen. Sieltä omalle mökille ensi viikonlopuksi isojen juhlien pariin, mutta niistä kerkeän varmasti laittamaan vielä lähempänä kuulumisia.

Aurinkoista viikonloppua kaikille ja ihan erityisen ihanaa alkavaa lomaa niille, jotka tänä perjantaina sen starttaavat!

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *