Saako jo haaveilla lomasta?

Huomaan yleensä tässä kohtaa vuotta olevani aivan naatti. Olo on vetelä ja mistään ei jaksa innostua, vaikka luulisi, että juuri nyt kun kesä alkaa vihdoin olemaan käsillä, olisi mieli pirteä ja kropassa virtaa kuin pienessä kylässä.

Olen havainnut tämän jo muutamana vuotena putkeen ja tullut siihen tulokseen, että olotila johtuu loman tarpeesta. Takana on pitkä ja tänä vuonna todella työn- ja opiskeluntäyteinen talvi ja voimavarat alkaa olemaan aika lailla loppuunkäytetty. Tässä kohtaa vuotta itselläni alkaa yleensä työn puolesta kiire hellittää ja kun niin tapahtuu, alkaa löystymään muutenkin ja mielikin vähän jo menettää terävintä kärkeään. Loma alkaa kummittelemaan takaraivossa ja sitä ei meinaisi millään enää jaksaa odottaa. Mikähän siinä onkin, että tuohon kesälomaan lataa aina niin järjettömästi odotuksia! Heinäkuu on alallani täysin kuollutta, lomani alkaa tänäkin vuonna heti heinäkuun ekoina päivinä, tarkalleen perjantaina 7.7. Siihen on kuitenkin vielä reilu 4 viikkoa aikaa – tarpeeksi lähellä, että se jo kiiluu silmissä, mutta vielä on aika monta aikaista aamuherätystä edessä.

kiihtelys%201.jpg

Tänä vuonna vietämme neljäviikkoisen lomamme kotimaassa. Valtaosa ajasta kulunee mökillä. Heitämme varmaankin myös pienen kotimaan reissun sukulaisissa, mutta mitään sen ihmeempiä suunnitelmia ei ole ja se kuulostaa aika hitsin hyvältä! Teimme jo ajoissa päätöksen, että varsinaisella kesälomalla ei tehdä tänä vuonna reissua minnekään, aika käytetään mökillä nyt kun sellainen on.

Emme ole kuitenkaan pariin vuoteen olleet kunnon rantalomalla keskittyessämme viime reissuillamme kokonaan kaupunkikohteisiin ja nyt tuntui siltä, että on aivan pakko päästä lepäämään laakereille uima-altaan reunalle. Aloimme siis suunnittelemaan kesän loppuun uima-allaslomaa. Tästä lomasta halusimme täysin care freen. Sellaisen, ettei meidän tarvitse huolehtia mistään. Sellaisen, että meidät kuljetetaan paikasta A paikkaan B ja kaikki tarvitsemamme on hoidettu puolestamme. Niinpä varasimme poikkeuksellisesti pakettimatkan. Toivomme totaalisen laiskaa lomaa ja päädyimme sen vuoksi vielä all inclusive -malliin. Settiin kuuluu siis kaikki ruoat ja juomat, harrastusmahdollisuudet ja spa ja me voimme vain elää herroiksi viikon ajan. Kuulostaa aivan upealta akkujen lataukselta!

20150707_195554_3_.jpg

Matkakohteita eri palveluntarjoajien sivuilta vertailin pitkään. Aika moni ”tavis” lomakohde Kreikasta Espanjaan on nähty ja halusimme jotain missä emme ole aiemmin olleet. Kohteeksi valikoitui Montenegro. Ja vaikka juuri hehkutin haluavamme maata altaalla viikon, on meillä kuitenkin viikosta varattu kaksi päivää tutkimusmatkoille – vuokraamme auton ja ajamme toisena päivänä Kroatian puolelle Dubrovnikiin ja toisena päivänä Albanian puolelle Shkoderiin. Pienten välimatkojen takia on jälleen mahdollista tutustua kolmeen maahan yhdellä reissulla. Entisen Jugoslavian maat kiinnostaa kovasti ja olen kuullut niistä pelkkää hyvää. Varsinkin Kroatiasta. Montenegron sanotaan taas olevan nouseva tähti ja sen ennustetaan kohoavan matkailijoiden suosiossa Kroatian tasolle. Albania on taas maa, jonne ei varmasti muuten tulisi välttämättä lähdettyä. Se edustaakin näistä kolmesta minulle kaikista vierainta ja ”eksoottisinta”.

koivut.jpg

Kyllä tässä jonkun kerran saa itsensä vielä repiä sängystä ylös aamukuudelta sorvin ääreen ennen kuin mikään loma alkaa. Tarvitsen aika paljon unta, mutta haasteellisen ajoissa nukkumaan menemisestä tekee tuo valoisuus ulkona. Huomaan väsymyksen ja unen karkaavan yhä myöhemmäksi puolta yötä kohden, kun pimeisiin vuodenaikoihin hyvä jos jaksan ilta yhdeksään valvoa. Lyhyiksi jäävät yöunet vaikeuttavat aamuheräämistä entisestään ja virta on aika vähissä joka aamu. On se hitto, kun koskaan ei ole hyvä – talvella ei pysy kroppa käynnissä kun on niin pirun pimeetä ja kesällä se haluaisi vain valvoa, vaikka pakko olisi nukkua! 🙂

Ehkä tämän kuukauden tässä jaksaa vielä painaa (toivottavasti) kesäisten viikonloppujen ja kivan tekemisen voimin. Ja onhan juhannuskin nurkan takana yhden ekstra-vapaan kanssa. Siitä ei ole enää pitkä matka varsinaiseen lomaankaan.

Joko siellä käy kesälomasuunnitelmat kuumina? Vai onko joku onnellinen jo aloittamassa loman?    

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Saako jo haaveilla lomasta?

 1. Hei,<br />
  Minä odottelen vielä kovasti postauksia talvilomareissunne viimeisistä kohteista. Vaikka mielenkiinnolla lueskelen myös Montenegron kuulumisia.<br />
  Aurinkoista kesää!

  1. Heippa Johanna! Nyt tunsin kyllä aika kovan piston rinnassa…! 🙂 Viimeiset 2 kohdetta on jäänyt vielä esittelemättä, vaikka luonnoksissa jo postaukset makaavatkin. Korjaan asian ensi tilassa! Kiitos muistutuksesta ja pahoittelut, että olet joutunut odottelemaan niitä.<br />
   <br />
   Ihanaa kesää sinulle myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *