Halloween-kattaus

_MG_0040.jpg

Amerikkalaiset osaa tehdä kaikista juhlapyhistä jotenkin niin suurta ja massiivista. En pidä sitä yhtään huonona asiana. Heillä on loppuvuosi yhtä juhlaa – ensin tulee Halloween, joka saa aikuisetkin pukeutumaan ties miksi, lapset juoksentelevat kaduilla naamiaisasuissaan tarjoamassa ovelta ovelle karkkia tai kepposta. Koko naapurusto muuttuu hulluttelevan pelottavaksi ja talot ja ihmiset ovat kuin kauhuelokuvista suoraan. Kurpitsalyhdyt koverretaan ajoissa valmiiksi ja talo koristellaan hämähäkinseiteillä ja pihat hautasmaita muistuttaviksi alueiksi. Juhlaan panostetaan niin ajallisesti kuin rahallisesti.

Sitä seuraa Kiitospäivä – perheen ja suvun yhteinen juhla juuri ennen joulua, jossa keskitytään yhdessäoloon, hyvään mieleen ja siihen, että ollaan aidosti kiitollisia kaikesta hyvästä, jota elämässä on ja niistä kaikista läheisistä siinä pöydän ympärillä. Sitten päästäänkin jo jouluun…

_MG_0041.jpg

_MG_0023.jpg

Suomeen ei Halloween ole vielä rantautunut samassa mittakaavassa. En tiedä tarvitseeko sen edes, joskin huomasin hipeltäväni erilaista Halloween rekvisiittaa Stockan tavaratalossa. Toiset arvostelevat Halloweenin olevan ”taas vain yksi kaupallinen teko-juhla”. Minusta mikään hetki, juhla tai pyhäpäivä ei ole koskaan ylimääräinen, jos se tuo ihmisten elämään iloa millään muotoa. Ei kai kenelläkään sitä voi liikaa elämässä olla, joten pyh, tuollaisille arvosteluille! Ennemmin överit, kuin vajarit!

Meillä piti tänä vuonna olla amerikkalais-tyylinen Halloween-juhla kaikkine kliseineen. Kerkesin jo aloittelemaan juhlan suunnittelua, kun erinäisistä syistä juhlat peruuntuivat. Kylläpä harmitti! Olisi ollut ihana viettää oikein synkkä, hämähäkinseittien ja kynttilänvalon sävyttämä Halloween-ilta, mutta joskus ei mene vain suunnitelmat yksiin. Ehkä ensi vuonna…

_MG_0037.jpg

_MG_0017.jpg

_MG_0025.jpg

Isojen juhlien sijaan vietämme rauhallisen illan kotona. Sekin kelpaa kyllä, eilen en jaksanut mennä edes jumppaan kiireisen työviikon jälkeen, joten rento hengailu kotona sopii passelisti! En kuitenkaan ihan täysin ollut valmis hylkäämään Halloweenia. Tigerista ostetut kynttilät ja hämähäkit toivat kuuden euron sijoituksella oikein kivan Halloween-tunnelman tähänkin kattaukseen. Euron hämähäkkejä lukuun ottamatta rekvisiitta palaa kaikki poiskin, joten ylimääräistä krääsääkään ei kotiin jää. Minä tykkään kattauksesta, sopivan synkkää, joskin tunnelmallista.

Nyt vielä ulos lyhdyt palamaan ja odottamaan, josko oven taakse ilmestyisi jotain kauhistuttavia vieraita illan mittaan…! Niitä pikkuisia naapuruston Halloween-juhlijoita varten varauduimme herkuilla. Ennemmin treat, kuin trick. En usko, että vessapaperi koristaisi etuovemme kirsikkapuuta mitenkään nätisti… 😉

_MG_0045_1.jpg

Kauhistuttavaa Halloween-iltaa kaikille!

4 kommenttia “Halloween-kattaus

  1. Upean näköistä! Varsinkin nuo mustat kruunukynttilät ovat huikeat 🙂

    1. Mustat kynttilät tuovat kyllä ihan toisenlaisen tunnelman. ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *