Ylioppilasjuhliin valmistautumista

Onko oikeastaan mitään kauniimpaa yhdistelmää, kuin valkoinen kukka ja vihreä lehti? Ei minusta. Takapihalla kukkii valtavat tuomipensaat ja oli aivan pakko taittaa pari oksaa myös olkkaria koristamaan. Laitoin oksat pyöreään kristallivaasiin, joka on lahja vanhemmiltani. Sain sen pari vuotta sitten valmistujaislahjaksi.

IMG_6945.jpg

IMG_6939.jpg

IMG_6948.jpg

Viikonloppuna kotiin tuli lahjana myös ihastuttavia valkoisia eustomia. On kyllä yksi lempparikukistani ja löytyipä tätä violettina myös hääkimpustani aikoinaan.

IMG_6960.jpg

Minkähänlainen kukkameri on kotonamme tulevana lauantaina tyttäremme ylioppilasjuhlissa? Ainakin ruusuja luulisi tulevan, onhan se aika perinteinen lakkiaiskukka. Maljakot vaan valmiiksi riviin…!

Pientä juhlastressiä alkaa kieltämättä pukkaamaan, vaikka syytä siihen ei varsinaisesti olekaan – kaikki on muistettu huolehtia jo suunnitteluvaiheessa, mutta toteutushan se tässä on vielä edessä:

-vuokra-astioiden haku
-lainattujen lisätuolien ja astioiden haku
-kaupassakäynti
-ruokien etukäteisvalmistelu, leipominen
-kakkujen nouto leipomosta
-kukkien nouto kukkakaupasta (kukituskukat koululle, pöytäkoristeet)
-koristelu ja muu järjestely esillelaittoineen (ylimääräiset istumapaikat, pöytäliinat jne)
-juomien kylmäänlaitto, baaripöydän rakentaminen
-noutopöydän rakentaminen (keittiötasojen raivaus tyhjiksi, tarjoiluastioiden esillelaitto)

Listaa olisi vielä voinut jatkaa muilla yksityiskohtaisemmilla jutuilla, mutta tärkeimmät taisi olla tuossa.

IMG_6958.jpg

Ehkä pientä jännitysmomenttia varsinaiseen juhla-aamuun tuo tuoreen ylioppilaan meikkaus ja kampauksen laitto. Olen aika velho tekemään kampauksia, laitan usein ystävien hiukset ja meikin, jos olemme lähdössä ulos, mutta ei tässä mitään ammattilaisia olla! Vaikka meikki ja kampaus on suunniteltu ja kokeiltu, niin toivoa sopii, että yhtä putkeen menee myös itse lakkiaisaamuna. Ennen tytärtä on pitänyt kuitenkin puunata omakin naamataulu ja kuontalo juhlakuntoon! Meikäläisen kello soikin jo aamuviideltä, että keretään kaikki tekemään. Huh.

Ylioppilasjuhlien suhteen teimme pari viisasta päätöstä heti alkuun. Tykkään leipoa, mutta nyt päätimme säästää aikaa ja ennen kaikkea hermojani ja tilata gluteenittomat kakut valmiina, eikä alkaa tekemään niitä itse 60:lle hengelle. Olemme myös palkanneet juhliin avuksi kokin, joka tekee osan ruokavalmisteluista juhla-aamuna sekä huolehtii tarjoiluista muutenkin koko juhlapäivän ajan. Ehkä paras päätös ikinä! Ei siitä omasta juhlimisesta tulisi muuten yhtään mitään ja minä kyllä katson, että ylpeinä vanhempina päivä on myös meille tärkeä ja sitä pitää saada juhlistaa, eikä seisoa keittiössä tiskivuoren, kahvinkeiton ja ruokien keskellä.

IMG_6967.jpg

To Do -lista odottaa tekijäänsä ja huomenna aloitetaankin ekat valmistelut. Asupuoli on myös vihdoin kunnossa – sekin on erittäin tärkeä osa suuressa päivässä (en edes viitsi lähteä purkamaan yksityiskohtia maailmalta epäonnistuneesti tilatuista mekoista ja kengistä…!). Nyt kuitenkin mekot ovat valmiina hengareissa, kengät seisoo rivissä sisäänajettuina ja isännänkin kauluspaita solmioineen on silitetty. Koko perhe on valmiina juhlistamaan tyttäremme tähänastisen elämän suurinta saavutusta. <3

Onko teillä tulevana lauantaina syytä juhlaan lakkaisten tai valmistujaisten muodossa?

4 kommenttia “Ylioppilasjuhliin valmistautumista

  1. Mukavia ja iloisia juhlia! 🙂 Tänä vuonna ei ole yhtiäkään valmistujaisia tai lakkiaisia, mutta kesällä olisi kyllä parit rippijuhlat sekä yhdet häät, eli kemuja riittää kyllä. 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Juhlat ovat varmasti juuri noita! Ja teilläpä on paljon ihania juhlia edessä! Meillä ei ole ollut häitä moneen vuoteen, eikä myöskään lakkiaisia tai valmistujaisia – paitsi omat kaksi vuotta sitten:) Rippijuhlia on ollut parit, mutta tänä vuonna ei ole näiden tyttären lakkiaisten lisäksi yhtiäkään muita juhlia. Sääli – olisi ihanaa päästä moniin kesäisiin juhliin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *