Sisustusprojekti: huonekalut

Nyt päästään uuden postaussarjani ekaan osaan, jonka aiheena on huonekalut. Kerrattakoon vielä, että kyseessä on siis äitini uusi asunto, johon hankitaan kokonaan uusi kalustus.

Ihan ensimmäiseksi totesimme äitini muuttavan n. puolet pienempään asuntoon ja kaikki olemassa olevat kalusteet ovat mitoitettu suurempaan kotiin; 2 isoa sohvaa raheineen, melkein 3-metrinen tv-taso, 6 hengen ruokapöytä, leveä parivuode, ihan vain muutamia mainitakseni. Oli selvää, että noista mikään ei olisi mittasuhteiltaan sopiva tai edes järkevä uuteen kotiin. Koska olimme mitanneet uuden asunnon lattiasta kattoon ja olin piirtänyt 3D -mallinnoksen, oli helppo lähteä suunnittelemaan minkä kokoisia kalusteita olisi järkevä hankkia ja minkä kokoinen mahtuisi mihinkin, asunnon luontainen huonejärjestys huomioiden.

Lähdimme liikkeelle ihan ensimmäiseksi sohvasta. 🙂 Sitä valitessa piti pitää mielessä muutama tärkeä kriteeri; harmaa väri, kangasverhoilu, mahdollisuus muuntaa sohva vuoteeksi sekä plussaa olisi vielä sohvan alta löytyvä säilytystila. Näihin kriteereihin ei montaa mahtunut, mutta muutama vaihtoehto kuitenkin, joista lähdimme valintaa tekemään. Seuraava pehmoinen ostos listalla oli tietenkin sänky. Sänky oli järkevää vaihtaa pienempään ja koska sängyssä vietetään aika paljon aikaa, sen laadusta on turha tinkiä. Kyseinen kaluste onkin jo hankittu syksyn hurjista alennusmyynneistä, josta sängyn sai 60% edullisemmin! Myöskään käyttömukavuudesta ei haluttu tinkiä ja niinpä sängyksi valikoitui korkea jenkkisänky. Päätyä sänkyyn ei tule, vaan se muutetaan ”sohvamaisemmaksi” runsaalla määrällä sisustustyynyjä. Tässä  vähän kuvakollaasia saman kaltaisista tuotteista, joita toivelistalla oli.

huonekalut%201.jpg

Ruokapöydän vaatimuksia oli lähinnä koko (siinä pitäisi mahtua ruokailemaan 4 ihmistä, hätätilanteessa jopa 6), musta väri sekä siro ulkomuoto. Ruokatuolit löytyi ennestään ja niiden melko moderni ulkonäkö kromisine jalkoineen haluttiin yhdistää ihan toisenlaiseen materiaaliin. Niinpä listalle valittiin puisia pöytiä kahden eri tyylin yhdistämiseksi.

Sohvapöydäksi taas etsittiin sarjapöytää. Se todettiin kaikista kätevimmäksi pienehköön tilaan. Ne saisi liki päällekkäin tilan säästämiseksi tai tarpeen tullen erikseen lisälaskutilan saamiseksi. Tässä taas muutamia hyviä vaihtoehtoja kollaasin muodossa.

huonekalut%202.jpg

Makuuhuoneen puolella huomattiin tarve lisätilalle ja oiva ratkaisu tähän on lipasto, joka toimittaa samalla myös yöpöydän virkaa. Tärkeä ostos on niin ikään myös tv-taso, jonka ulkomuodon tulee olla mahdollisimman virtaviivainen ja yksinkertainen, eikä siihen haluta ylimääräisiä lokeroita, joista näkyisi mitään tavaraa. Kaapinovien sijaan toiveena on laatikot.

Näistä edellytyksistä alettiin rakentamaan kodin huonekalukokonaisuutta ja tähän mennessä kaikki mieluisat kalusteet ovat löytyneet ja ovat jo hankittuinakin. Mitä kotiin sitten lopulta valikoitui – se selviää myöhemmin! On ollut kiva tehdä vertailuja ja selata kymmeniä verkkokauppoja ja olemme toki ravanneet aika monta huonekalukauppaakin läpi. Koska kerralla tehdään iso määrä hankintoja, on hintojen kanssa oltava tarkka. Olemme käyttäneet myös paljon aikaa hinta -ja laatuvertailuun ja kalusteiden tulee luonnollisesti kestää aikaa sekä katsetta.

Seuraavaksi mietitäänkin sitten valaistuspuolta!

 

Kuvat lainattu, kollaasin 1 kuvat täältä, täältä ja täältä, kollaasin 2 kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *