Reklamaation paikka?

Ostin aika tarkkaan viisi kuukautta sitten uuden maton olohuoneeseemme Askosta. Olin tosi iloinen maton kauniista ulkonäöstä ja sen paksun tuntuisesta villamaisesta materiaalista. Sain kuitenkin välittömästi kommenttiboksiini saman maton omistajilta viestiä, että matto on tuottanut heille pettymyksen ja jo parissa kuukaudessa maton ulkonäkö on mennyt tosi huonoksi. Olipa yksi käärinyt maton jo kellariinkin. Puhuttiin nukkaantumisesta ja lankojen epäsiististä ulkonäöstä. Tutkailin tarkoituksella maton kuntoa pari kuukautta sitten ja silloin totesin, ettei siinä esiinny nukkaantumista, mutta langat ovat pinnalta paikoin vähän pörröttyneet. Se alkoi harmittamaan, että jo parin kuukauden käytön jälkeen huomasin tällaista.

No, mitä on elämä maton kanssa nyt 5 kuukautta kestäneen käytön jälkeen? -No, aivan karmeeta! Katsokaa itse kuvia!

IMG_2545.jpg

IMG_2547.jpg

Langat ovat todella pörröttyneet saaden kuvioiden terävät reunat sumentumaan ja matto näyttää siltä, kun kuvio olisi jotenkin levähtänyt. En puhu mistään pienestä pörröttymisestä, vaan maton pintaa peittää kunnon villakerros! Myös reunat ovat alkaneet nukkaantumaan ja maton ulkonäkö alkaa olemaan suorastaan törkeän epäsiisti.

IMG_2548.jpg

Olen käännellyt mattoa, jotta se ”kuluisi” tasaisesti jokaisesta kulmasta, keskiosahan on tietysti ihan priimakunnossa, sillä olkkarin pöydän alla ei kävele kukaan. Juurikin siis nuo kulmat ovat todella kuluneet, missä eniten matto joutuu rasitukselle. Ja mitä on sitten tuo rasitus? -Tavallinen käveleminen matolla ja joskus siinä loikoilu, niin koiran kuin meidän ihmistenkin. Eli siis täysin normaalilla käytöllä on tuo matto ollut.

Olen yrittänyt putsata mattoa patterikäyttöisellä nukanpoistajalaitteella sekä imurissamme olevalla lujaa vauhtia pyörivällä harjaspäällä, jolla puhdistuu mm. eteisen kuramatot heinistä ja roskista, hiuksista ja koirankarvoista ihan heittämällä, mutta tuohon mattoon ei pure sekään! Villalangat sen kun rönsyilee ja tekee kerroksen maton pintaan.

IMG_2546.jpg

Olen todella, todella harmissani ja mieli tekisi laittaa Askolle pieni palaute aiheesta. Ei mikään matto voi tulla tuon näköiseksi tavallisella kotikäytöllä viidessä kuukaudessa. Jo on surkeata laatua!

Tuo matto joutaa pois käytöstä pikimmiten. Ihan on roskiskamaa, tuota en kehtaa tarjota kenellekään edes mökkikäyttöön. Tilalle on etsittävä uusi pikimmiten ja yksi jo kiikarissa onkin, mutta siitä lisää myöhemmin. Jos ruudun takana on samaisia lukijoita, jotka kommentoivat silloin maton ostaessani omien mattojensa kuntoa, olisi mielenkiintoista kuulla onko matto teillä enää käytössä ja kuinka huonoon kuntoon se kenties menikään? Tästä linkistä pääsette vilkaisemaan miltä matto näytti uutena (ihan erinäköinen kuin nyt!) ja mitä kommentteja se kirvoitti lukijoilta.

12 kommenttia “Reklamaation paikka?

 1. Juuri noin minunkin matto on käyttäytynyt. Kirjoitinkin siitä silloin kun hankit tämän. Vaikka alesta ostinkin niin kallis oli. Ja miltäpä mahtaisi matto näyttää jos se olisi ulkona terassilla, kuten sitä mainostetaan.

  1. Muistankin kommenttisi ja itseasiassa olen lukenut niitä keväisiä kommentteja moneen otteeseen uudelleen, kun tuo maton kunto alkoi nyppimään. Matossa ja sen materiaalissa on tosiaan perustavanlaatuinen vika, jos se kaikilla käyttäytyy noin. Minäkin ostin mattoni alesta ja kyllä tuo 60% alenkin jälkeen jäi maksamaan satasen verran. Harmittaisi vielä enemmän, jos olisin normaalin hinnan tuosta pulittanut.<br />
   <br />
   Ai mainostetaan terassimatoksi? Hurjaa…

 2. Hei, oletko huomioinut että pehmeäpintaista mattoa (esimerkiksi villamatot) ei kannata imuroida pyörivällä mattosuulakkeella. Pyörivä suulake nostaa kuidut ylös ja tekee matosta pörröisen…

  1. Kiitos huomiosta, oikein hyvä pointti! Normaali imurinsuulake on meillä sellainen tavallinen &quot;littana&quot;, jolla lattioitakin imuroin ja jota on mattoonkin käytetty koko ajan. Kokeilin tuota pyörivää suulaketta epätoivoisena sen jälkeen kun matto jo näytti tuolta toivoen, että se auttaisi, mutta ei ollut apua siitäkään. Olen kyllä ihan aidosti sitä mieltä, että viidessä kuukaudessa mikään matto ei saa tulla tuon näköiseksi normaalissa käytössä. 🙁

 3. Voi harmi, kylläpä on surkeaa laatua :(. Kannattaisiko silti yrittää reklamoida Askoon?

  1. Eikö olekin? 🙁 Joo, kyllä taidan nyt laittaa viesitä Askoon ja avata sanaisen arkkuni…

 4. Tuntuu, että nykyisin ei saa hyviä mattoja mistään. Meilläkin on olohuoneeseen uuden maton hankinta edessä, vanha kesti hyvänä vuoden ja nyt toisen vuoden olen ajatellut joka päivä, että pitää ostaa uusi.

  1. Samaa mieltä… Tosin viime talvena ostettu ryijymatto tuntui laadukkaalta, mutta sitä ei olekaan pesetetty kertaakaan. Mielenkiintoista nähdä mitä sen jälkeen matolle käy. Nyt etsin itse parhaillaan uutta mattoa olkkariin. Vinkkaa ihmeessä, jos tulee hyvä vastaan!

 5. Aina pitää tehdä reklamaatio! Kyllä maton kuin maton täytyy kestää kauemmin. Laatu ei parane koskaan, jos ihmiset pitää omana kipeänään tällaiset.

  1. Siinä olet kyllä oikeassa, onko se joku suomalainen tapa sitten pysyä vaiti…? En yleensä arastele tehdä reklamaatiota, jos todella koen saaneeni laadultaan huonoa tavaraa tai vaikkapa palvelua. Ehkä jäin miettimään tuota aikaa, kun ostosta oli JO kulunut viisi kuukautta, mutta hetken aikaa ja teidän kommentteja luettuani olen tullut siihen tulokseen, että maton ostosta on kulunut VASTA viisi kuukautta. Ei mikään matto saa tuossa ajassa mennä tuon näköiseksi.

 6. Olen käsittänyt, että luonnonkuidusta valmistetuilla matoilla on tapana patinoitua. Vähän kuten, että miten käy villasukkien ja villapaitojen ajan saatossa 😀 Ja kuten täälläkin mainitaan: &quot;Villamatto päästää ensimmäisen parin käyttökuukauden aikana hirveästi nukkaa, Sitä ei pidä pelästyä, nukkaantuminen kuuluu asiaan ja loppuu aikanaan.&quot;<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/10/16/pohja-matossa-pintaakin-tarkeampi&quot; target="_blank">http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/10/16/pohja-matossa-pintaakin-tarkeampi</a&gt;

  1. Kiitos hyvästä linkistä! Jospa vain tuo matto olisikin tehty luonnonkuiduista, mutta kun tämä on 100% polypropyleeniä, eli synteettistä materiaalia. Eli ihan tuon luonnollisen patinoitumisen piikkiin ei valitettavasti mene tämä. 🙂 Omaan piikkiin menee tässä on se, että en tiennyt tuon materiaalin käyttäytyvän näin, olisi varmasti pitänyt tutustua materiaaliin ennen ostoa. Aidossa villamatossa tuon nukkaantumisen ja juurikin hyvän vertauksesi villasukkien patinoitumisesta voisi ymmärtää ja se on jotenkin järkeenkäypääkin. Kuitenkin synteettiseltä materiaalilta odottaisi vähän enemmän kulutusta kestävää pintaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *