Terassin sisustusta

Vihdoin saan blogiin laajempia kuvakulmia terassistamme kesäkeittiön lisäksi. Sanottakoon heti alkuun, että terassin öljyämisestä ei ole tullut mitään, sillä tänä keväänä laittamamme jatkopala hikoilee edelleen kyllästeainetta. Aurinkoa ei ole ollut tarpeeksi kuivattamaan lautoja. Katsotaan, jos hikoilu loppuu, voihan tuon terassin öljytä vielä vaikka lokakuussa, jos säät sallii.

Pienihän tuo pihamme on kuin postimerkki, mutta siitä löytyy kaikki tarvittavat toiminnot mukavan kesäpäivän -ja illan viettoon. Pidän myös tuosta vehreydestä, jota villiviini ja muut kasvit tuovat. Tässä siis uusia kulmia terassistamme ja koko pikkuruisesta pihastamme.

IMG_2229.jpg

Pohdin jo aiemmin kesän alussa aurinkotuoleja ja silloin olin hankkimassa sellaisia, joissa voisi kölliä myös mahallaan. Tilan vuoksi päädyimme kuitenkin tuoleihin, jotka veisivät sitä vähemmän. Nämä tuolit menevät mukavaan makuuasentoon ja näiden kanssa kävikin tuuri! Tuolit olivat kaksi viimeistä kappaletta Hong Kongissa ja maksoivat yhteensä 50 euroa! Ihan mahtava ostos! 🙂 Materiaali on vettä hieman vettä hylkivää, joten ei haittaa, jos hieman sateessa kastuu. Runko taas on jotain muovia, joka ei ruostu.

Olemme myös olleet oikein tyytyväisiä tuohon polyrottinkiseen kalustesarjaan, jonka hankimme jo ennen vappua. Siinä mahtuu oikein hyvin syömään jopa 6-8 henkeä!

IMG_2230.jpg

IMG_2235.jpg

Kesäkukat istutin tänä vuonna bloginaapuriltani Miialta saamani vinkin mukaisesti Bottichellin muovisiin vateihin. Ostin niitä kolmea eri kokoa, joista kapeimmassa tuo pöydän jalan vieressä oleva ihana kaislakasvi. Vadit ovat tosi näppärät! Nämä ovat käytössä myös tulevina vuosina!

IMG_2233.jpg

IMG_2238.jpg

Vanha herra köllöttelee mieluusti auringonpaisteessa, mutta kun tulee liian kuuma, kylmät kivet viilentävät parhaiten tuijien varjossa. Oli hyvä ratkaisu istuttaa pari tuijaa lisää tuolle reunalle. Piha on tosi vehreän näköinen!

IMG_2236.jpg

Vaikka elokuu on kai käytännössä vielä kesäkuukausi, alkaa illat olemaan jo tosi hämäriä ja viileitäkin, joten arki-iltakäytössä terassi ei enää varmaan paljoa ole. Viikonloppuisin säiden salliessa siellä varmasti vielä istuskellaan ja ainahan voi sytytellä kynttilöitä tunnelmaa lisäämään… Varsinkin tähän ihanaan ystävältäni saamaani lyhtyyn, jonka kylläkin siirsin jo sisätiloihin – se on vaan liian kaunis ulos jätettäväksi, mieluummin fiilistelen sitä jo sisätiloissa.

IMG_2240.jpg

Kivaa uutta viikkoa!

H

10 kommenttia “Terassin sisustusta

 1. Voi että tuo teidän piha näyttää niin ihanalta! Viimeistelty ja siisti kokonaisuus!

  1. Kiitos Jaana ♡ Silloin kun tila on pieni, on melkein pakko laittaa joka nurkka kuntoon. 🙂 Nyt se on laitettu ja ensi kesänä voimme vain nauttia olosta, eikä tarvitse kuin terassi öljytä.

 2. todella kaunis ja viihtyisä terassi!olohuoneen jatke..Luulisi vanhaa herraa pistelevän pikku kivet:)itsekkin tykkään/omistan useita tuijia ym.ikivihreitä.aina kauniita ja helppohoitoisia.

  1. Nimenomaan olkkarin jatke! 🙂 Yllättävän paljon saa pieneenkin pihaan kulumaan aikaa ja rahaa! Herra kuule vetelee päiväuniakin kivillä. Olen itsekin miettinyt eikö yhtään tunnu nuo kivet ilkeältä, mutta ei sit vissiin..! 🙂

 3. Toi teidän takapiha on NIIN IHANA ♥ Kaikki yksityiskohdat niin tarkasti mietittyjä ja erityisesti tykkäsin noista betonilehdistä. Melko villin värinen on muuten teidän oranssi talo turkoosine ikkunapuitteineen 🙂 Ja hei, näytin miehellekin tuon teidän kesäkeittiön ja sekin tykkäsi, tosin meille ei kuulemma sellaista tule, V kun inhoaa noita betoniharkkoja. Ei antanut tehdä harkoista tv-tasoakaan…. 😀

  1. Voi kiitos ihana sinä! ♡ Täytyy myöntää, että ollaan kyllä itsekin siihen nyt tosi tyytyväisiä! 🙂 Itse en ole myöskään ollut lekaharkkojen suuri ystävä, mutta lämpesin niille projektin aikana. <br />
   <br />
   Joo, tuo talomme takapihan puoli on terrakotan väristä laudoitusta ja etupuoli on valkoista tiiltä. En tajua miksei molemmat puolet ole tiiliä… etupuolella turkoosit ikkunanpokat toimii tosi hyvin valkoisessa pinnassa ja ajansaatossa niihin on tottunut takapuolellakin tuon terrakotan yhteydessä. 🙂

 4. Minun mielestäni terrakotta seinä on tosi kiva ja raikas!Tuo talvella lämpöä,kesään lisä aurinkoa ja sopii varmaan nätisti syysistutuksiin.

  1. Alussa tuo terrakotan värinen seinä vaati hieman totuttelua, mutta kun olemme asuttaneet samaa kotia jo kohta 14 vuotta, on siihenkin tottunut! 🙂 Se on itseasiassa ihan kiva piristysruiske takapihalle ja joku meidän vieraista tänä kesänä sanoi uutta kesäkeittiötä ihastellessa, että talon seinä luo sellaisen tunnelman, kun oltaisiin jossain Espanjassa tms. 🙂 Ei se huono voi silloin olla! 😀

 5. Kaunista &hearts;. Tykkään tosi paljon tuosta kasvien tuomasta runsaudesta, mutta samanaikaisesti piha on kuitenkin selkeä :).

  1. Kiitos Tiia &hearts; Kiva, että piha tuntuu muistakin selkeältä, rauhalliselta ja avaralta pienestä tilasta ja huonekaluista huolimatta. Teimme nimittäin tosi kauan ajattelu- ja suunnittelutyötä ennen kuin ryhdyimme tuumasta toimeen. Halusimme tehdä kerralla kunnolla ja juuri edellämainittuja asioita halusimme. Kun piha on pieni, siitä täytyy ottaa kaikki teho irti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *