Kenkäkaapin tuunaus

Eteisen kenkäkaappi on ikuisuuden vanha. Ostettu Ikeasta joskus vuonna miekka ja kivi ja maalattu jo kertaalleen alkuperäisestä petsinvärisestä valkoiseksi.

Tahdoin kaapista mustan siitäkin huolimatta tai ehkä juuri sen takia, että ainoat mustat kalusteet kotonamme ovat keittiön kaksi pinnatuolia. Kaappi sijaitsee niiden kanssa samassa avotilassa.

kaappi%201.jpg

Minusta siitä tuli ihan törkeän hyvä! Kannatti ehdottomasti maalata se mustaksi!

Poistin kaapin päältä aurinkopeilin, joka on jo edesmenneiden isovanhempieni kotoa. Siihen liittyy paljon muistoja, mutta se ei ihan ole ollut paikallaan tuossa kaapin päällä. Etsin sille vielä jonkun sopivamman paikan myöhemmin. (Ja ehkä myös suhautan sen sprayllä eriväriseksi. Peili on alunperin ollut kullanvärinen, joka sekään ei sovi kotiimme.) Peilin tilalle laitoin kehyksiin vanhan viskimainoksen, jonka ostin helmikuussa Lontoosta, Notting Hillistä.

kaappi%202.jpg

Maalina käytin Empiren kalustemaalia puolihimmeänä mustana. Alkydimaali on hyytelömäistä ja sitä ei tarvitse sekoittaa, sen kun pensseli purkkiin ja sutimaan. Tuon koostumuksensa ansiosta maali on todella helppo levittää. Ei aiheuta juurikaan valumia ja pinnasta tulee kauniin tasainen. Juuri levitettäessä se näyttää kiiltävältä, mutta muuttuu kuivuessaan puolihimmeäksi.

IMG_1899.jpg

Eteis/keittiöakselille on tulossa muitakin muutoksia. Jotain, mitä mietin jo viime kesän rempan yhteydessä, että pitäisikö tehdä, mutta jäi tekemättä kun en ollut varma. Nyt olen. Katsotaan missä kohtaa se homma etenee!

Mitä pidätte kaapin uudesta ilmeestä? 🙂

10 kommenttia “Kenkäkaapin tuunaus

  1. Onnistunut muutos! Musta väritys tekee kaapista ryhdikkään, mutta se ei silti hyppää silmille – mielestäni kaappi jotenkin sulautuu tosi hyvin tuohon ympäristöön :).

    1. Kiva kuulla! Minustakin siitä tuli tosi hyvä! Ja se sopii vielä paremmin paikkaansa, kunhan loputkin tulee tehtyä 😉

  2. Hieno tuunaus! Ja hieno blogin uusi yläbannerikin! Molempiin tuli uutta modernimpaa fiilistä 🙂

  3. Onnistunut muutos, tykkään tosi paljon. Itselläkin olisi vastaavanlainen tuunaus edessä. Ajattelin maalata pyökkiviiluisen (yök) lipaston valkoiseksi.

    1. Kiitos Taiga! Ilme muuttui kyllä ihan radikaalisti maalaamalla kaappi mustaksi. Siitä tuli vähän modernimpi, joka sopii paremmin meidän kotiimme. Yäh… noita pyökkejä meilläkin on ollut joskus koti täynnä. Varmasti ihan hyvä ratkaisu vetäistä se valkoiseksi! 🙂

  4. Onnistunut muutos, hyvältä näyttää! ♥ Itse olen alkanut pikkuhiljaa mieltymään mustaan, ennen en osannut käyttää sitä ollenkaan. Se tuo kivaa kontrastia valkoisen rinnalle 🙂

    1. Kiitos Heli ♥ Meillä on jonkin verran mustaa kotona, keittiön tuoleja lukuun ottamatta pienesineissä kuten valaisimessa, tekstiileissä ja taulun karmeissa, mutta ei mitään noin isoa esinettä kuin nyt tuo kaappi. Se antaa kyllä tosi kivaa ryhtiä tilaan! Ehkä me molemmat rohkaistutaan vähän enemmän mustan suhteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *