Takapihalla

Halusin jakaa vähän kuvia takapihastamme, vaikka valmista siellä ei vielä olekaan. Kuitenkin tila alkaa nyt hahmottua ja sen takia onkin ollut hyvä tehdä asioita osissa. Tilan hahmottumisen myötä myös tarpeet ovat selkiintyneet ja mm. tässä postauksessa pohdinkin sohvan sijaan aurinkovuoteita.

Nyt nuo meidän suurensuuret viheralueet ovat valmiit. Havukasveja ja valkoista koristekiveä. Eipä se muuta tarvitse ollakseen kaunis, helppohoitoinen ja viihtyisä. Toiselle aidanseinälle laitoimme Ikeasta bongaamani ritilän, siihen on tarkoitus rakentaa kukkaseinä ruukuilla.

IMG_1556.jpg

IMG_1563.jpg

Laitoimme parit vanhat lapiot koristeeksi, minusta nuo ruosteiset lapparit ovat aika symppiksiä. Koristeina toimii myös äitini tekemät betoniset raparperinlehdet.

IMG_1557.jpg

IMG_1558.jpg

 Terassia siis kiertää joka reunalla tuollainen valkoinen koristekivireuna. Myös villiviinin juuret peitettiin maisemointikankaalla ja kivillä. Tuli niin paljon siistimpi, kuin se multapenkki!

IMG_1584.jpg

IMG_1582.jpg

Kesäkeittiö ei sen sijaan etene vieläkään, kiitos säiden. Ulkona säiden armolla on turha alkaa leikkimään muuraria, sillä ilma ei ole ollut suotuisa betonin kanssa työskentelemiseen. Ihan sillä alkuperäisellä tavalla betonia ei tulla käyttämään, kuten alunperin haaveilin – se ajatus kaatui omaan mahdottomuuteensa ja palaan tähän myöhemmin, mutta aika kivat vaihtoehtoiset materiaalit kesäkeittiöömme löytyi. Tässä vilautus niistä.

IMG_1561.jpg

Kesäkeittiön päälle laitoimme pari hyllyä, jotka täytän yrteillä ja muilla hyötykasveilla.

IMG_1562.jpg

IMG_1569.jpg

yrtit.jpg

Hyllyt ovat samaa materiaalia, kuin kesäkeittiössä ja kyseessä on tuppeensahattu, eli rungonmyötäisesti sahattu leppä. Todella upea puupinta! Näimme tuon miehen kanssa ihan sattumalta rautakaupassa ja lähdimme samantien suunnittelemaan kesäkeittiön rakentamista tuota puuta hyödyntäen.

IMG_1560.jpg

Uudet polyrottinkikalusteet sopivat tosi kivasti tähän havukasvi-valkoinen koristekivi -lookkiin.

IMG_1568.jpg

IMG_1583.jpg

IMG_1585.jpg

Odotan innolla valmista pihaa ja terassia. Terassin kaksivärisyys vähän häiritsee, mutta öljytään sitä sitten myöhemmin. Periaatteessa puun tulisi kuivua vuoden verran paikallaan, mutta me ajattelimme uhmata ohjeita ja öljytä uuden osan vielä tänä kesänä.

IMG_1580.jpg

Viikonloppu meni aika rauhallisissa merkeissä ulkoillessa mökillä haravoiden ja lenkkeillessä. Kyllä tuo aurinko vaan tuo lisää energiaa. Huomaan kuitenkin, että alan olemaan vähän loman tarpeessa… kyllä toukokuun loppupuolella yleensä alkaa kevään työmäärä painaa ja sen huomaa siitä, kun viikonloppu ei tahdo enää riittää työviikosta palautumiseen, vaan maanantai tuntuu normi maanantaitakin tahmeammalta. Ihan kuin viikonloppua ei olisi välissä ollutkaan. Onneksi loma siintää jo horisontissa heinäkuun ekoina päivinä alkaen. Heti siitä lähdemmekin Turkkiin altaalle köllöttelemään. Ja onhan välissä toki vielä juhannus – pitkä mökkiviikonloppu kavereiden kesken on varmasti akkuja lataava!

Odotan jo helteisiä kesäpäiviä omalla pihallamme, kunhan se tästä vielä valmistuu…! 🙂

Kivaa sunnuntai-iltaa.

10 kommenttia “Takapihalla

 1. Näyttääpä kivalta, samanaikaisesti kotoisalta ja raikkaalta :). Kyllä tuollaisella terassilla on mukava viettää helteisiä kesäpäiviä :).

  1. Tuo raikkaus on nimenomaan se, mitä halutaan. Ja yksinkertaisuus. Haluamme mahdollisimman helppohoitoisen pihan ja terassin, jossa olosta voi vain nauttia. Odotan, että saadaan kaikki valmiiksi, niin sitten saadaan vähän laajempiakin kuvakulmia otettua. Nyt vanha grilli seilaa pitkin terassia, kun kesäkeittiön alku vei sen vanhan paikan ja puulevyt pyörii vielä käsittelyään odottaen. Vähän sekaisen näköistä vielä, mutta onneksi kuvakulmilla voi rajata sotkuja… 🙂

 2. Voi miten kauniilta näyttää nyt jo! Ihana! Itsekin kovasti haluaisin taas valkoisia kiviä puutarhaan mutta meillä on niin paljon puita ympärillä että se on mahdoton pitää puhtaana 🙂 <br />
  Kokeiltu on 🙂

  1. Voi, kiitos! &hearts; Valkoiset kivet ovat kyllä tosi kauniita, mutta runsas lehtipuiden määrä ympärillä voi tosiaan olla aika hankala kivien kannalta. Tuo meidän kahdella seinällä kukkiva villiviini pudottaa sekin tietty lehtensä syksyllä ja niitä joutuu kyllä käsin noukkimaan kivetyksiltä. Ei se mitään kivaa puuhaa kyllä ole 🙂

 3. Todella kutsuvan ja tyylikkään näköistä! Hienosti olet kaikki rytmitellyt keskenään sopiviksi.

  1. Kiitos Syhi! 🙂 Tässä projektissa on kyllä kannattanut olla malttia mukana. Mietin pitkään mm. kasvien määrää ja sijoituspaikkoja. Tuo iso, 3-metrinen tuija on kasvanut paikallaan 13 vuotta, istutimme sen siihen ekana kesänä. Siinä asustaa joka vuosi pikkulintuja, nyt puussa taitaa majailla mustarastaspariskunta. 🙂 Toiselle, kesäkeittiöseinälle en laittanut yhtään havukasvia, villiviini sillä seinällä rönsyilee kesäisin niin hurjasti, että katsoin parhaaksi jättää sen yksin valtaamaan sitä puolta pihaa.

 4. Kiva nähdä tällaisia &quot;making of&quot; -kuvia! Kivet tekevät kyllä heti tosi viimeistellyn ja siistin kokonaisuudesta, hyvältä näyttää.

  1. Kiitos! Kivet ovat kyllä hyvä lisä. Ennen meillä oli sitä vain yhdellä terassin reunalla, nyt laitoimme sitä kaikille kolmelle reunalle. Ilme yhteinäistyi ja siistiytyi kertaheitolla.

 5. Odottakaahan, jonain aamuna huomaatte, että olen muuttanut kimpsut ja kampsut teidän terassille. 😉

  1. Haha! 😀 Malta odottaa vielä hetki, että saadaan koko homma valmiiksi, uskon viihtyisyyden tuosta vielä kohenevan paljonkin. Varsinainen &quot;sisustaminen&quot; vielä puuttuu, kun ei ole kaikkia kalusteitakaan. Samoin puuttuu kukat. Ruukkupuutarha on suunnitteilla ja olisihan se kesäkeittiökin kiva saada valmiiksi – josko vaikka ensi viikonloppuna olisi sää suotuisa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *