Kesäisiä suunnitelmia

Tämä alkuvuosi on mennyt käsittämättömän nopeasti ja lähenevä kesä alkaa kovasti jo kummittelemaan mielessä. Pihasuunnitelmat käyvät kuumina ja siitä postailinkin jo Terassin laajennus -postauksessa. Lisää aiheesta on tulossa pian, sillä pitäähän se kesäkeittiö suunnitella ja kalusteet ja kaikki muu oheishärpäke. Tänä vuonna viimein pitkään vaivanneet terassi- ja piha-asiat laitetaan kuntoon!

Kesän loma-asioita on myös pitänyt ajatella ja koska viime kesänä kodin remontti nieli sekä lomat että rahat ja perinteinen lomareissu jäi tekemättä, tänä kesänä me lähdemme takuulla lekottelemaan ulkomaille altaan reunalle.

20140726_141750.jpg

Jostain syystä matkakohdetta oli vaikea valita tällä kertaa. Toisaalta halusimme päästä helpolla ja ottaa valmismatkan, toisaalta kartamme niitä, sillä emme useinkaan halua asustaa toisten suomalaisten kanssa isoissa hotellikomplekseissa. Omatoimilomalla hotelleiksi valikoituukin useimmiten jotain perheen pitämiä pieniä, somia hotelleja. Muistelen lämmöllä mm. Italian reissua parin vuoden takaa, kun emme koko viikkoon kuulleet sanaakaan suomea tai muita pohjoismaisia kieliä 🙂 Omatoimilomat vaativat kuitenkin myös aina autonvuokrauksen ja tällä kertaa ratin takana istuminen ei huvittanut minua tai miestäni kumpaakaan. Siksipä päädyimme tuohon pakettimatka-vaihtoehtoon. Siinä on kaikki valmiiksi järjestettynä ja lomailu on helppoa.

20140723_142659.jpg

Kohteeksi valikoitui tällä kertaa Turkki. Myönnän rehellisesti, että olen aina vähän vierastanut Turkkia lomakohteena ja nämä tv-ohjelmat suomalaisista turisteista Turkissa eivät ole varsinaisesti toimineet kannustimena… 🙂 Päätimme kuitenkin heivata ennakkoluulot nurkkaan ja antaa Turkille mahdollisuuden. Maa on meille uusi tuttavuus ja sekin painoi vaakakupissa. Haluamme mieluiten nähdä aina jotain uutta ja tuntematonta matkoillamme. Turkissa saa myös rahalle vastinetta ja neljän tähden hotelli irtoaa Turkissa samalla rahalla, kuin vaikkapa kahden tähden hotelli jostain muualta Euroopasta. Meidän hotelli sijaitsee Antalyan rannikolla Sidessä. Kuulen mielelläni kohteesta kokemuksia!

Tältä kesälomalta toivotaan lähinnä rentoa lekottelua altaalla hyvien kirjojen parissa ja paljon aurinkoa, joten se täyttynee Turkissa.

Joko teillä on kesälomat suunniteltu?

8 kommenttia “Kesäisiä suunnitelmia

 1. Me kävimme viime vuonna ensimmäistä kertaa Turkissa ja oli super kivaa! Suosittelen!!<br />
  Meillä ei ole vielä matkaa varattuna ja täällä vähän pohdiskellaankin, että mitä tehdään!! 🙂

  1. Joo, mä muistankin lukeneeni teidän reissusta 🙂 Pelkkää hyvää olen minäkin kuullut kyllä Turkista, joten sekin auttoi pähkäilyssä.

 2. Itse en ole Turkissa käynyt, mutta Sidestä olen kuullu paljon hyviä kommentteja – uskon, että se on kiva kohde kesälomaksi :). Meidän kesän matkat on ihan auki, korkeintaan voidaan lähteä jollekin pidennetylle viikonloppu reissulle, sillä minulla ei tänä kesänä tule olemaan ollenkaan lomaa. Mutta ehkä uusi asuinkaupunki korvaa tuon pienen puutteen ;).

  1. No tuo Side valikoitui kohteeksi muutaman lukemani blogi-kirjoituksen perusteella, Sideä ovat kaikki kehuneet. Kesällä ei ole tarvis välttämättä lähteä minnekään – Suomen suvi on kyllä tosi kaunista ja ainakin viime kesät ovat antaneet parastaan! Ihan hyvin mekin pärjäsimme viime kesänä ilman reissua 🙂 <br />
   <br />
   Todellakin Helsinki uutena kotikaupunkina korvaa!! Te voitte tehdä lyhyitä päiväreissuja uuteen kotikaupunkiinne tutustuen! Helsingistä löytyy upeita paikkoja viettää nautinnollisia kesäpäiviä! Suosittelen lämpimästi ekskursiota esim. Itä-Helsinkiin Aurinkolahden rannalle. Vetää biitsin suhteen täysin vertoja ulkomaisille! 🙂 Sitten kun muutatte, pitää ehdottomasti treffata!!!

  2. Olen sanonut miehelleni, että muutamme kyllä aivan täydelliseen aikaan, sillä kaupunkiin on niin paljon kivempi ja helpompi tutustua kesällä &hearts;. Varmasti tulen vielä kyselemään &quot;matkavinkkejä Helsinkiin&quot;, sillä haluan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon :)! Ja kiitos jo nyt tuosta ranta-vinkistä, se täytyy kyllä päästä testaamaan! Ja mielelläni tapaan siut, olisi kiva mennä vaikka jollekin sisustuskauppa kierrokselle :).

  3. Kesä on kyllä mahtavaa aikaa ja kivempi se on auringonpaisteessa tutustua uuteen kotikaupunkiin kuin räntäsateessa 🙂 No ehdottomasti lähdetään jollekin kierrokselle! 🙂

 3. Me olimme 2 vuotta Sidessa. Meillä oli myös hyvä tasoinen hotelli ja ensimmäistä kertaa olimme Turkissa. Välimatkat parempiin ruokapaikkoihin oli melko pitkät, mutta toisaalta oli kiva päästä vähän kävelemäänkin :)Hotelli vei esim. Ilmaiseksi lähirannoille yms, jos ei halunnut kävellä. Aurinkovarma paikka, hyvää ruokaa ja kauniita maisemia 🙂

  1. Kiitos kovasti kommentista! Tuo välimatka-asia kävi selväksi lukemalla kohteesta lisää mutta kuten totesit, ei sen niin väliä! 🙂 Kävellen näkee niin paljon enemmän muutenkin. Kiva kuulla, että alue ja ruoka on ollut kaikin puolin hyvää. Sidestä olen kuullut ja lukenut vain hyvää, joten on kyllä kiva mieli lähteä reissuun sinne. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *