Joulujuttu

Kotiblogit-lehteä varten tehdyt kuvaukset suoritettiin syys-lokakuun vaihteessa. Ulkona oli ruska kauneimmillaan värikkäine lehtineen, mutta kotiin piti loihtia jouluinen tunnelma. Hain varastosta koristelaatikot, kaivoin esiin kynttilänjalat ja kävin kukkakaupassa ostamassa rekvisiittaa maljakkoon. Keitin glögit ja leivoin kakun ja valjastin koirankin kuvauksiin mukaan.

Jouluista juttuani ei julkaistu lehdessä kokonaisuudessaan, vaan siitä nostettiin esiin diy-idea höyhenkranssista. Julkaisenkin nyt vähän isomman osan jutustani täällä blogin puolella kuvineen. Tervetuloa ”Meidän Jouluun”.

IMG_7196_2.jpg

Tunnelmallinen joulu syntyy meidän perheessä runsaasta koristelusta, valkoisista tekstiileistä, kauniista kukka-asetelmista ja ennen kaikkea rauhallisesta tunnelmasta, johon sekoittuu herkulliset tuoksut keittiöstä. Kynttilöitä saa ja pitää olla paljon ja ne sytytetään jo päiväsaikaan. Runsaat ja lämpimät torkkuhuovat, pehmoiset tyynyt ja huurteinen tunnelma on sitä mitä kotiini haen joulun aikaan. Kotona vietetään aikaan tunnelmavalossa, jota tuo kuusenkynttilät, ympäri kotia ripotellut kynttilät ja elävä liekki.

IMG_7218_2.jpg

Joulu syntyy kotiin myös tuoksuista. Kuusi kannetaan olohuoneeseen yleensä viikkoa ennen attoa. Siitä tulee niin ihana havuntuoksu ja tuo muistoja mieleen lapsuudesta saakka. Glögikattila kanelitankoineen kuumenee melkein joka ilta ja kotona tuoksuu neilikka, kardemumma ja inkivääri – mausteisia ja herkullisia joulun tuoksuja.

Keittiössä loihditaan erilaisia jouluherkkuja; torttuja, pipareita ja maustekakkuja. On siellä pullotettu itsetehtyä likööriäkin, keitetty saippuaa tai tehty suklaakonvehteja. Joulunaikaan on ihana olla luova, toimelias ja kokeilla uusia juttuja. Syötäviä lahjoja laitamme usein myös pukinkonttiin läheisille ja ystäville, ne ilahduttavat yleensä jokaista lahjansaajaa.

IMG_7116_2.jpg

Joulua vietetään meillä perinteisellä, jo vuosia vanhalla kaavalla. Pidän ajatuksesta, että jouluna tehdään asiat niin kuin ne on aina tehty.  Jouluna ei unohdeta myöskään perheen karvaista jäsentä ja meillä koira saa herkkuaterian ja omat lahjat avattavaksi, tottakai!

IMG_7246_2.jpg

Karvainen ystävä löytää nopeasti lempipaikkansa; se on lämpöinen lampaantalja takan edessä, jossa on kiva ottaa pienet torkut, kun silmä alkaa luppaa – onhan aatto tapahtumarikasta aikaa…

<3

7 kommenttia “Joulujuttu

 1. Ihana tunnelma kuvissa! Meillä mennään myös joulu aina saman kaavan mukaan. Lapsetkin tietävät, mitä seuraavaksi tulee 🙂 Ja mun alkoi jostain syystä tekemään mieli maustekakkua 😉

  1. Kiitos, tätä oli kyllä ihan kiva tehdä 🙂 Jouluun kuuluu perinteet ja vanhat tavat ja rutiinit. On kiva, kun jokaisella perheellä tuntuu olevan aina vähän omat ja erilaiset jutut &hearts;<br />
   <br />
   Jos haluat testata tämän kakun leipomista, resepti löytyy täältä:<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2013/12/maailman-maistuvin-maustekakku&quot; target="_blank">https://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2013/12/maailman-maistuvin-maustekakku</a><br />
   <br />
   Tosi hyvänmakuista – suosittelen kokeilemaan! 🙂

 2. Aivan ihanalta näyttää, näiden kuvien olisi toivonut päätyvän mukaan lehteen, niin kaunista joulun tuntua. &hearts;

 3. Näistä kuvista sekä tekstistä välittyy kyllä ihana joulun tunnelma &hearts;. Ja viimeinen kuva on super suloinen &hearts; !

  1. Kiitos♥ Kyllä se joulumieli näistä syttyi itsellekin, vaikka alkuun oli hieman hankala päästä keskellä ruskaa. 🙂 Viimeinen kuva on kyllä omakin suosikki. ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *