MATTOHAAVEITA

Omistan tällä hetkellä tasan yhden maton. Harmaa-raidallisen, joka on olohuoneessamme. Erittäin harvinaista minulle, joka on ennen ollut oikea mattohamsteri! Kuitenkin remontin yhteydessä luovuin kahdesta vitivalkoisesta nukkamatostani ja kellaristakin lähti vanhat beiget juuttimatot kiertoon mökille.

Loppuvuodeksi olen jo alkanut katselemaan mattovaihtoehtoja sillä silmällä ja täytyy sanoa, että kaikki suosikkini löytyvät Annolta Kodin 1:sestä.

anno%20mat.jpg

Pandora. Villamatto, joka on vilahtanut muutamassa blogissakin. Tuo kuvio miellyttää itseäni tosi paljon. Talveksi olisi myös kiva hankkia lämpöinen matto, joskin villamaton hoidettavuus vähän arveluttaa, haluaisin pystyä pesemään matot itse. Tosin villamatolle käy oikein hyvin lumipesu, joten ehkäpä sen voisi hangessa hoitaa.

Kajakki. Graafinen mustavalkoinen matto, jossa on kaksi käytettävää puolta. Tuo on hyvä lisä käytettävyyden suhteen. Haaveilen tosin vähän vaaleammasta lookista mitä lähemmäksi loppuvuotta mennään, joten tuo musta kyllä hieman sotii sitä vastaan. Muutoin erittäin kiva tuo salmiakkiruutukuvio.

Loru. Kivat kuviot, tykkään raidan ja ruudun yhdistelmästä ja ainoa mikä tökkii, on nuo hapsut. En tiedä olenko valmis hapsuihin enää. Joskus 90-luvun lopussa harrastin hapsumattoa ja kaverit aina nauroi, kun kampasin matonhapsuja. Olen traumatisoitunut heidän ivastaan 🙂 Mutta en vaan kestä solmussa tai vinossa olevia hapsuja…

Latu. Näistä ehdoton suosikkini, livenä erittäin kivan näköinen, joskin tässä kuvassa mustavalkoinen. Mattoa saa myös valko-harmaana, mutta en löytänyt tähän sopivaa kuvaa. Olen käynyt kurkkimassa nämä kaikki matot livenä ja ne näyttävät todella paljon paremmilta niin kuin näissä kuvissa. Latu-matossa kuvio on rauhallisempi, kuin mitä kuva antaa ymmärtää.

jalpaikka.jpg

Odotan tosin erittäin paljon tätä uutukaista Annon mattovalikoimaan, joka voitti viime syksynä Annon mattosuunnittelukilpailun; Susanna Vento ja Jalpaikka -matto. Todella kaunis! Yhdistää todella kivasti perinnekuviota ja graafisuutta, kuten Susanna maton ilmeeseen hakikin. Täältä voitte lukea lisää kyseisestä matosta, jota minä ainakin haluan käydä vilkaisemassa. Harkitsen tätä vakavasti kotiin ostettavaksi, sillä myös tämä matto on käännettävä. Jokin tuossa kuviossa iskee tosi lujaa! Vaikka tässäkin matossa on mustaa, eikä harmaata, tämän maton kohdalla olisin valmis tinkimään tuosta väristä, sillä yleisilme on kuitenkin valkoinen. Minusta kuvio on myös jotenkin “talvinen”, ehkäpä noiden salmiakkiruutujen takia, joissa viivat muistuttavat vähän havunneulasia.

Veikkaan Jalpaikasta uutta “blogimattoa”! Vähän niinkuin Ikean musta-valkoraidalliselle Stockholmille kävi. Eikä siinä mitään, tällä matolla on kaikki edellytykset suureen suosioon!

Blondi

(kuvat lainattu / Kodin 1)

4 kommenttia “MATTOHAAVEITA

  1. Kyllä, todella kauniita kaikki! Anno on kyllä niin onnistunut brändäys kaiken kaikkiaan Anttilalta, ettei mitään rajaa. Tuotemerkin alta löytää hyvin trendikkäitä kuoseja ja kuvioita ja ovat tuotteillaan osuneet kyllä ihan tämän ajan hermoon. Hatunnosto!

 1. Ihania vaihtoehtoja, itseäni miellyttää edelleen tuo Pandora, vaikka sitä onkin paljon nähty. Se voisi muuttaaa meillekin. :)<br />
  <br />
  Iloista torstaita! &hearts;

  1. Pandora on kyllä tosi kaunis, siinä miellyttää eniten valkoisen ja harmaan yhdistelmä, samoin kuin Latu-matossa. Harmi, ettei Latu näytä tuossa kuvassa ollenkaan yhtä hyvältä kuin livenä. <br />
   <br />
   Samoin sulle! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *