TEKSTIILISUOJAUS

Kangassohva ja olkkarin ikkunan alle tilattu penkki saivat hiljattain ylleen tekstiilisuojausaineen. Varsinkin sohvan kangas on mielestäni aika herkkä – ei juurikaan kestä hankaamista ilman, että kangas alkaa nyppääntymään. Tämä huomattiin, kun sohvalle putosi suklaajäätelön kuorrutetta pienen pieni muru. Huomasin tahran, kun se oli jo kuivunut ja yritin sitä ensin kynnellä hieman raaputtaa. No, tahrahan siitä tietenkin jäi. Kostutin froteepyyhkeen laimeaan saippuaveteen ja  hankasin hellästi kangasta ja huomasin, että se alkoi välittömästi nyppääntymään. Tahra kuitenkin lähti viimein pois, eikä sohvan kangaskaan mennyt pilalle.

Tästä kuitenkin viisastuneena lampsin kauppaan ja ostin Soft Care -nimisen tekstiilisuojausaineen sekä saman sarjan tahranpoistoaineen.

IMG_5833.jpg

Sumuttelin ohjeen mukaisesti aineen tasaisesti n. 15 cm etäisyydeltä kankaaseen niin, että se kostui, muttei tullut märäksi. Täytyy sanoa, että aine on melkoisen tymäkkää tavaraa ja hengityssuojain ei olisi ollut yhtään liioiteltua! Pullossa kyllä luki, että tuuleta tila hyvin. Se tosiaan oli tarpeen.

Penkin ja sohvan rungon suihkuttaminen kävi kätevästi ja nopeasti. Sohvan selkänojatyynyt nostin lattialle ja sumutin ne siinä. Aine tuli suuttimesta melko laajalla kaarella, joten ainetta suihkusi samalla myös mm. lattioille jättäen inhottavan tahran lattian pintaan tyynyn muodon mukaisesti. Tästä kyllä ehdoton nootti – aine ei nimittäin lähtenyt laminaatilta tavallisella lattianpesulla saippuanesteineen, vaan aine piti hangata pois Vimillä! Erittäin inhaa tavaraa. Jos olisin tiennyt, olisin irtotyynyjen suihkuttelun hoitanut pihalla. 

IMG_5837.jpg

Aineen tuli kuivua rauhassa 2 tuntia. Se ei muuttanut kankaan väriä eikä tuntua, ihan kuin pullossa luvattiinkin. Reilu parin tunnin jälkeen kokeilin kaataa sohvalle pari tippaa vettä. Jos suojaus oli riittävä, tippa jäisi kellumaan sohvan pinnalle. Minulta lurahti hentoisesta kaatoyrityksestä huolimatta isompi tippa ja pari pientä. Pari pientä jäi kellumaan, isompi hulahti hetken päästä suojausaineen läpi kankaaseen. Voihan olla, että en sumuttanut ainetta ensimmäisellä kerralla riittävää kerrosta, mutta yritin välttää sitä, ettei kankaat kastuisi märiksi. En ollut ihan täysin tyytyväinen tuohon suojauksen tasoon, niinpä päätin sumuttaa aineen kalusteiden istuinosille vielä kertaalleen huomenna ohuena kerroksena.

IMG_5840.jpg

Käsittelyn pitäisi riittää nyt 1-2 vuoden ajaksi, jolloin sen voi uusia. Toivon kuitenkin, ettei suojaus joudu koetukselle lauantaisissa juhlissani…! 🙂 Odotan niitä muuten ihan hurjasti ja valmistelut käyvät parhaillaan kuumina…! 🙂

Onko teillä ollut tapana käyttää suojausaineita kangaskalusteissa? Ja onko toimineet?

Blondi

2 kommenttia “TEKSTIILISUOJAUS

  1. Käytin (muistaakseni) samaa suojausainetta meidän mediahuoneen valkoiseen sohvaan ja minulla tipat jäivät heti ekan suojauskerran jälkeen kellumaan sohvan pinnalle. Toistaiseksi on sohva vielä pysynyt valkoisena, vaikka siinä on pitsaa yms. herkuteltu leffaa katsottaessa 🙂 Olohuoneen vaalean beigejä sohvia emme puolestaan ole käsitelleet, vaikka meillä onkin paha tapa syödä iltapala sohvalla televisiota katsellen… Onneksi olkkarin sohvissa on pestävät irtopäälliset 😀

    1. Hyvä tietää, että toimii! 🙂 Täytyy varmaan suihkuttaa tänään vielä yksi kerros, taisin olla turhan varovainen. Irtopäälliset ovat kyllä tosi iso plussa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *