PÄIVÄ TALLINNASSA

Tiistaipäivä vietettiin tällä viikolla päiväreissun muodossa Tallinnassa. Päivä oli helteinen ja aivan ihana! Laivamatka taittui Eckerö Linen uudella Finlandia laivalla reilu parissa tunnissa, joskin jonkun teknisen vian takia laiva lähti Helsingistä tunnin myöhässä. Laiva kuitenkin kuroi myöhästymistä umpeen ja aika Tallinnassa lyhentyi vain puolella tunnilla.

IMG_5111_2.jpg

IMG_5097.jpg

           IMG_5093.jpg

Aloitimme päivän kävelemällä ensin Viru-keskukseen koluamaan kaupat läpi ja tarttuihan sieltä jotain mukaan minulle sekä tyttärelle. Sen jälkeen suuntasimme vanhaan kaupunkiin. Heti alkupäässä olevat kukkakojut upeine kukkineen ja väriloistoineen ovat häkellyttävä näky! Kukkia myydään ihan pilkkahintaan Suomen hintatasoon nähden! Gerberan oksa 0,50 senttiä, taitaa maksaa Suomessa ainakin 4 euroa? Upeat valkoiset liljanoksat vain muutaman euron, kun täällä saa maksaa sen 9 euroa yhdestä oksasta. 

IMG_5113.jpg

kukat.jpg

Olimme tosi nälissämme ja emme kauaa jaksaneet ravintolaa etsiä Raatihuoneentorilta. Valitsimme oikein ihanan ja varjojen alla sijaitsevan terassiravintolan. Minä sitten niin pidän noista vanhoista kaupungeista, niissä on niin ihana tunnelma!

IMG_5127.jpg

IMG_5125.jpg

Ruoka ravintolassa oli aivan ensiluokkaista! Söimme alkuruoaksi häränliha carpacciota parmesanjuustolla ja pinjansiemenillä. Aivan täydellistä kertakaikkiaan. En yleensä pidä kovin paljoa balsamicosta, mutta tuossa annoksessa kastike oli super pehmeän makuista. Annos oli täydellinen.

IMG_5129.jpg

Pääruoaksi me tilasimme tyttären kanssa rehelliset häränpihviannokset! Mies otti lohta. Tilasin pihvin medium plussana ollen lähes varma, että pihvi on makuuni joko liian raaka tai se toinen vaaran paikka – liian kypsä. Pihvi oli kypsennetty kuitenkin täydellisesti makuuni ja se maistui ihan taivaalliselta! Olen erittäin tarkka lihoistani ja tuo pihvi menee elämäni parhaimpien pihvien top vitoseen! 🙂 Kärkisijaa taitaa pitää Espanjassa syömäni pihvi. Myös punaviinikastike oli todella hyvä ja pieni rosmariinin maku teki siitä vain vielä paremman! Jälkkäriä ei enää mahtunut kahden lihapitoisen aterian jälkeen.

IMG_5130.jpg

Ruokailun jälkeen lähdimme jatkamaan matkaa kaupungin pieniä kujia kävellen.

kujia.jpg

Kipusimme aina Toompean mäelle ja siellä maisemat oli huikeat ja pienet terassit kattojen yllä sympaattisia. Siellä olikin hyvä pitää pieni juomatauko…

toompea.jpg

IMG_5155_2.jpg

             IMG_5156_2.jpg

IMG_5161_2.jpg

Mikähän noissa vanhoissa monihaaraisissa katulyhdyissä on, mutta mielestäni ne ovat ihan super kauniita, romanttisia ja kerta kaikkisen upeita. Myös muut takorautaiset yksityiskohdat silmäni löytävät aina…

IMG_5151_2.jpg

IMG_5166.jpg

              IMG_5152.jpg

Palasimme tuntien kävelyn jälkeen lähelle Virukeskusta ja kolusimme vielä muutamia vaatekauppoja läpi. Kaiken kaikkiaan matkalta tarttui mukaan muutama paita ja yhdet konjakinruskeat tennarit. Tytär löysi myös pari paitaa, huivin sekä uuden lompakon. Mies tyytyi tuliaisissaan savukkeisiin sekä juomapuoleen. Sitä muuten tuotiin useampi lava, sillä valmistujaiseni odottavat kulman takana ja niitä silmällä pitäen varauduimme jo juomapuoleen tuolla reissulla.:)

Tallinnassa oli tukahduttavan kuuma kävellä pienillä vanhan kaupungin kaduilla, tuntui ettei tuulenvirekään siellä käynyt! Vaatetuspuoli tuli onneksi valittua ihan oikein; lyhyet shortsit, sandaalit ja mukavan ohut ja liehuva paita 🙂

            IMG_5135.jpg 

Tallinna on tosi kaunis vanhoine kaupunkeineen ja ruoka on herkullista lähes poikkeuksetta. Ei tarvitse mennä kuin parin tunnin laivamatkan päähän ja heti on ihan eri tunnelma kuin koto-Suomessa. En silti usko, että päiväreissulle tulee tarvetta vähään aikaan. Ehkä seuraavaksi pitäisi lähteä tutustumaan Pärnun upeisiin hiekkarantoihin, joista olen kuullut pelkkää hyvää! Tallinnassa on tullut käytyä kahden käden sormilla laskettavat kerrat, joten mitään uutta siellä ei enää ole. Ehkäpä laivamatka voisi ensi kerralla suuntautua vaihteeksi vaikka Tukholmaan sitten.

Oli kuitenkin tosi kiva päivä, pienikin matkailu aina avartaa ja minä kyllä rakastan matkailua yli kaiken! <3

 B

4 kommenttia “PÄIVÄ TALLINNASSA

 1. Kivan kuuloinen reissupäivä ja ihania Tallinnan kuvia! <br />
  Helteistä lauantaita! &hearts;

  1. Kiva päivä tosiaan oli – ja kuuma!! 🙂 <br />
   <br />
   Aurinkoista viikonloppua sinne myös! &hearts;

 2. Olispa kiva käydä pitkästä aikaa Tallinnassa! Ehkä sekin jossain vaiheessa on taas mahdollista, kun saan passin. Teillä on ollut kyllä ihana päivä ja tosi hyvät kelit sattui kohdalle. 🙂

  1. Kyllä siellä on aina kiva piipahtaa! Matkat on onneksi tosi edullisia ja S-kortilla saa Eckerö Lineltä vielä vähän aleakin. Olisko aikuisen lipun hinnaksi jäänyt 23 euroa? Toivottavasti pääset Tallinnaan pian! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *