TAKAPAKKIA TASOASIASSA

Nyt tulee remonttipaatosta! Juuri kun kerkesin eilen hehkuttamaan, että remppa-asioissa on edistytty, sain pettyä karvaasti 🙁

Keittiön tasot, jotka ostimme eilen, eivät sitten tulleetkaan jäädäkseen. Vaalea puutaso, josta olen haaveillut, ei onnistu ihan toivotulla tavalla. Massiivipuu tulee öljytä 24 tunnin sisällä paketista oton jälkeen kuivumisen ja halkeamisen takia ja siksi, että puuhun muodostuu vettä ja likaa hylkivä pinta. Meille suositeltiin tasoon sopiva puuöljy ja minä sitten tarkasti ohjeita noudattaen ryhdyin öljyämispuuhiin innosta piukena! Lopputulemana tämä:

IMG_4135.jpg

Kaunis vaalea puu tummui ihan eri väriseksi tuoden korostaen esiin puun kaikki kuvioinnit. Jälki, kuten kuvasta näkyy on kirjavan kukertava ja sai minussa vilunväristyksiä aikaan tuon punertavuutensa takia. Siis ihan kamala omaan makuuni! Voi mikä pettymys! En ole ennen tehnyt hommia tällaisten puutasojen kanssa ja en tosiaan tiennyt, että tuo öljy tummentaa puuta noin paljon! Toki alkuperäinen puulaji vaikuttaa siihen, miten öljy käyttäytyy, kuulemma pyökistä tulee aina takuuvarmasti punertava. Tuo meidän tasoksi valittu kumipuu Hevea oli kaunis sellaisenaan, mutta voi pojat, tummui tosi kirjavaksi:(

Olen myös pettynyt, ettei meille öljyn oston yhteydessä mainittu, että puu voi noinkin radikaalisti muuttua, sillä tein liikkeessä selväksi, että haluan v a a l e a t tasot. No tuo ei ole vaaleaa nähnytkään.

Parasta tässä episodissa oli kuitenkin se, että kyseinen tuote ei ollut sen kokoinen kuin mitä piti. Kun tasoa lähdettiin mallaamaan tulevalle paikalleen, se oli liian syvä. Mittasimme tasot, vanhan ja uuden uudelleen ja uusi taso on sentin syvempi kuin entinen. Se ei toimi meille, sillä tiskiallas ja hella, jotka sijoittuvat tasojen väliin näyttävät todella hassuilta kapeampina. En todellakaan ole tyytyväinen, ettei taso ollut sen mittainen mitä mainostettiin ja minkä kokoisena se meille myytiin. Eli tasot lähti vaihtoon kahdesta syystä.

Tässä nyt on vaihtoehtoja tasan kaksi; joko pitää kiinni materiaalista (puu) tai pitää kiinni väristä (vaalea). Kysyin neuvoa jo Tikkurilan maalilinjaltakin ja ilmeisesti massiivipuu ja vaalea väri eivät mahdu samaan lauseeseen. Kun taso tulee elintarvikkeiden kanssa käytettäväksi, ei petsausta, lakkausta tai maalausta voi edes ajatella. Hetken asiaa manattuamme tulimme miehen kanssa siihen tulokseen, että väristä emme tingi. Kumpikaan ei halua punertavaa tai tummaa puuta keittiöön. Olen todella pettynyt, että joudun sittenkin tyytymään laminaattitasoon. Enpä ollut tiennyt, että jos olen nähnyt kauniin vaalean puutason, se on melko varmasti ollut laminaatti, eikä puu. Ja tämä nyt ei ole mikään haukku laminaattitasolle, minulla on ollut sellainen viimeiset 13 vuotta keittiössäni. Pointti on siinä, että haaveeni kariutui. Olin haaveillut puusta ja päädyn taas laminaattiin.

Keittiön facelift jäi nyt junnaamaan paikalleen, kunnes tasoasia on ratkaistu. Mies on iltatöissä koko viikon ja yksin en tasoja voi lähteä ostamaan, eli taas menee ensi viikonloppuun tämä. Nyt ihan pikkuisen jurppii. Mrrr.

Blondi

Mainos alkaa

Mainos päättyy

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “TAKAPAKKIA TASOASIASSA

 1. No voihan taso! Kurja yllätys tason käsittelyn kanssa. 🙁 Saako tasossa olla yhtään puunväriä vai pitäisikö sen olla valkoinen? Luulisi, että jokin käsittelytapa mahdollistaisi vaalean puutason. Harmillinen tilanne kerrassaan, toivottavasti löydätte ratkaisun pian!

  1. Sanos muuta…! Tosi iso yllätys oli, että öljy muuttaa väriä noin paljon. Saa olla puunväriä, mutta tosiaan aika vaalea. Ei saisi taittaa keltaiseen tai punaiseen, eli enemmänkin lämpöistä rusehtavaa siinä saisi olla. Tikkurilan maalilinjan mukaan keittiötasoissa ei voi käyttää lakkaa, petsiä tai maalia, sillä niistä irtoaa liuotteita elintarvikkeisiin. Laborantiksi opiskeleva ystäväni vahvisti, että mitä niistä oikein saattaa irrota mukana. Ei kuulostanut kivoilta aineita…:) Varmaan lähdetään etsimään laminaattitasoa sitten seuraavaksi.

 2. Ostimme kumipuiset massiivipuutasot ja siihen tietysti sävytetyn öljyn (värinä pitäisi olla tammi). Kiinnostaisi tietää mikä oli käyttämäsi öljyn väri? Jännityksellä jäämme odottamaan minkähän värinen meillä tulee??

  1. Me ostimme värittömän öljyn, sillä olin sanonut, etten halua mitään väriä tason päälle, vaan haluan, että se pysyy tuollaisena vaaleana, kuten se ostettaessa on. Harmillista, ettei puutasoja myyvä henkilö maininnut, ettei puu tule pysymään tuollaisena, sillä heti, kun siihen vetää suojaavan öljyn (vaikkakin värittömän), se muuttuu tummemman väriseksi. Meillä oli haaveissa nimenomaan vaaleat puutasot, mutta Tikkurilan maalilinjasta vahvistivat, ettei puu pysy ikinä samanvärisenä, kun sen öljyää ja jos olen nähnyt vaaleita puutasoja, ne ovat laminaatteja, eikä aitoa puuta. Me siis päädyimme laminaattiin ja sain vaaleat tasot. 🙂 Kurkkaa täältä minkälaiset keittiöömme tuli: <a rel="external nofollow" href="https://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2014/06/uusittu-keittio&quot; target="_blank">https://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2014/06/uusittu-keittio</a><br />
   <br />
   Olen tosi tyytyväinen noihin tasoihin, sillä väri on juuri sitä mitä toivoin ja se ei punerra eikä kellerrä. Kannattaa siis teidänkin varautua siihen, että tasot tulee tummumaan öljyllä, mutta mikäli se ei haittaa ja sävy on teidän kotiin sopiva, niistä tulee varmasti oikein hyvät! Kyllä minäkin olisin mieluummin massiivipuuta keittiööni ottanut. 🙂 <br />
   <br />
   Kerrothan, miten meni ja tuliko tasoista hyvät! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *