PUUTARHAHOMMIA

Vihdoin pihamaallakin edistyy joku asia. Kesäkukat. Nurmikon paikkaus. Olimme nakuutettuna klo 12 Bauhausin oven rivassa kiinni tänään. Tarkoitus oli saada jotain remppa tai piha-asiaa eteenpäin. Molempi asia edistyi hurjasti, remppapuoleen palaan ihan pikaisesti, sillä en itsekään malta odottaa! Sen sijaan tässä tulee pihakuulumisia ja kesäisiä kukkakuvia.

 IMG_4101.jpg

  IMG_4092.jpg

 kukkakollaasi.jpg

En tiedä mihin on kadonneet kaikki erikokoiset ja erilaiset ruukkuni, mutta sen pidemmittä ihmettelyittä ostin Bauhausista puisen iso korin ja istutin sen täyteen ihania kukkia – roikkuvaa murattia, kaksiväristä vaaleanpuna-valkoista markettaa, vaaleanliloja petunioita ja valkoisia annansilmiä. Laitoin sen terassin nurkkaan ja se näkyy myös pihaoven auki ollessa kotiin sisään.

Keksin vihdoin miksi nurmikkomme ei ikinä kestä talvea. Syynä ei tosiaan ole se, että olisimme lapioineet nurtsia pakkaselta suojaavan lumikerroksen pois tai että pakkanen sitä ylipäätään olisi polttanut. Polton uhriksi se nyt kuitenkin on joutunut, mutta ei pakkasen, vaan urean. Jep. Nyt tajusin sen vihdoin. Takapihamme on pieni rivitalopiha, jota koirat merkkaavat juuri niistä kohdin, kuin missä nurmikko ei kasva – portinpielet, kukkapenkin ja terassin reunat. Eihän poikakoira keskelle pihaa pissaa, vaan se haluaa jonkun kulman/reunan. Tyttökoiramme menee uroksen perässä ja “merkkaa” samat kohdat. Pakkasen ja lumen piiskaama, jäätynyt nurmikko saa ylleen kuumaa pissaa – ei ihme, jos kasvu vähän kärsii tuollaisen “polttomerkkauksen” jälkeen! 🙂

  piha%201.jpg

Heitimme uuden multakerroksen niihin kohtiin, missä ongelma on isoin. Tasoitin mullan, kylvin uudet nurmikon siemenet ja sekoitin ne haravalla pintamultaan. Tasoitin pinnan uudelleen, jotta siemen kiinnittyy kasvupintaan ja kastelin runsaasti. Nyt sormet ristiin, että 2-4 viikon kuluttua itää kaunis, vihreä nurmikko. Pihaa ei ole koolla pilattu, joten jos nurmikko on ruma, on koko pieni piha ruma.

  IMG_4100.jpg

Hommaa piisaa vielä pikkupihalla lisää. Kuollut havukasvi pitää poistaa. Tilalle ajattelin laittaa erilaisia mesikasveja, ne sopisi hyvin valkoisten koristekivien sekaan. Niin, ja niitä koristekiviä pitää ostaa pari säkkiä lisää.

  IMG_4103.jpg 

  IMG_4099.jpg

Nyt nätisti kukkivat vuorenkilvet on muutoin aika surulliset, luulen, että käyn heittämässä ne mummini pihalle ja istutan tilalle jotain muuta. Näiden kasvi-asioiden lisäksi kalusteet kaipaa uutta maalikerrosta ja terassi suorastaan huutaa öljyä niskaan.

Tässä jo melkein helteeksi kuvailtavassa ilmastossa pitää pitää huolta nesteytyksestä. Pihahommat sujuu paljon paremmin esim. kylmän viinilasin kera;)

                   IMG_4091.jpg

Nyt taidan palata pihalle hommiin takaisin, vaikka allergia pahentui taas pihalla potenssiin kymmenen! 🙁  Silmät kirvelee, nenä vuotaa ihan jatkuvasti ja olen aivan tukossa antihistamiineista huolimatta. Kesän iso miinus, mutta yritän keskittyä silti niihin ihaniin puoliin – kuten ihaniin aurinkoisiin ilmoihin ja hellelukemiin!

Sunnuntaita,

Blondi

Mainos alkaa

Mainos päättyy

Heidi / Checklist - -

9 kommenttia “PUUTARHAHOMMIA

 1. Välillä toivon, että olisi piha jossa touhuta. En tiedä onnistuisiko tällaiselta laiskiaiselta, mutta kyllä sitä välillä innostuu. 😀 Täälläkin vuotaa silmät tai on semmoiset kuin tuulisi suoraan silmiin. Väsyneet ja arat. Voihan toki olla vain kuivista silmistäkin, sillä tätä kestää heräämisestä nukkumaanmenoon asti vaikka aamuisin otan antihistamiinia. Yhhyh, inhottavaa!

  1. Vaikka toisin voisi luulla, on pienemmässäkin pihassa aina jotain hommaa. Varsinkin terassit, aidat tai kasvusto, joka on kuitenkin luonnon armoilla ihan siinä missä isossakin pihassa, tarvitsee aina huolenpitoa. Eilen meinasi mennä jo hermo tuohon kamalaan niiskuttamiseen! Ei tule juuri ulkonaolosta nautintoa, jos silmät kirvelee ja vuotaa ja räkä valuu koko ajan ja on ihan tukossa. Todella inhottavaa!

 2. Ihanat istutukset olet loihtinut! &hearts; Mun piti tulla jo aiemmin kommentoimaan, mutta ajattelin, että koneella onnistuu paremmin kuin puhelimella, tänne on kuitenkin ehtinyt tulla niin monta postausta, että en enää muista mitä kaikkea piti kommentoidakaan. :D<br />
  <br />
  Joka tapauksessa, suuret onnittelut lopputyön mallikkaasta hoidosta! &hearts;

  1. Kiitos! 🙂 Mulla on aina vähän sama homma – en jaksa alkaa näpyttelee puhelimella kommentteja ja aina unohdan sitten palata koneella takaisin johonkin, mihin olisin halunnut kommentoida. <br />
   <br />
   Ja kiitti onnitteluista – nyt tuntuu aika tosi hyvältä! 🙂

 3. Ihania istutuksia! &hearts; Mulla ois kans ajatuksissa saada ostettua tällä viikolla kesäkukat! Sen verran lämmintä on luvattu tänne pohjoiseenkin, että uskaltaa niitä jo laittaa 🙂

  1. Kiitti! Vähän jäi myöhään tänä keväänä nuo kukkien laitot, mutta kyllä niistä kerkeää vielä pitkään nauttia – vastahan kesä alkaa! 🙂

 4. Aivan ihania kukkia. Musta ei viherpeukaloa saa ja täytyy vain ihailla muiden kauniita istutuksia 🙂

  1. Vielä on täälläkin tarkoitus laittaa lisää. Tapana on aina ollut ostaa portinpieleen iso amppeli, eli se ainakin vielä pitää hommata. Onneks kesäkukat ei ole kovin kalliita, niin niillä voi helposti harjoitella viherpeukalon synnyttämistä? 😉

 5. Puutarhatyöt ovat kyllä ihania, ja kivaa kun on nyt tällaiset ilmat että ulkona voi olla! Ihana kesä ;)<br />
  Hauskaa viikkoa &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *