3D -PIIRROKSIA KODIN REMPASTA

Paljon toivottuja ja luvattuja 3D-kuvia olisi nyt tarjolla! Lupasin remontin to do– postauksessa esitellä tietokoneavusteisesti piirtämäni 3D-kuvat kotimme remontin jälkeisestä ilmeestä, jota siis lähdetään tavoittelemaan. Ihan jokainen yksityiskohta ei tule näyttämään samalta, sillä tietenkin omat pienesineet ja tekstiilit löytävät paikkansa mikä mihinkin, eikä piirroksissa ihan kaikkea näitä voi huomioida. Olen korvannut tavaroita samantyyppisillä tai jotakuinkin samaa ajatusta kantavilla tavaroilla näihin piirroksiin.

Se, mikä kuitenkin pitää täysin kutinsa, ovat piirroksissa näkyvät mittasuhteet niin kotimme seinien kuin kalusteidenkin osalta. Muutoinhan moisia piirroksia ei olisi järkeä tehdäkään, sillä näillä piirroksilla on tarkoitus varmistua siitä, että suunnittelemamme tavarat mahtuvat kotiin järkevästi (vaikkakin joitain kompromisseja on tehtävä esim. pianon takia) ja että kuvista näkee miltä tila tulee näyttämään.

Onkin muuten ensimmäinen kerta, kun julkaisen kodistamme kuvia (vaikkakin nyt tietokoneella piirrettyjä), joista hahmottuu koko alakerta.

Aloitetaanpa sitten kierros yleisellä ilmakuvalla alakerrastamme. Kodissamme on 80 neliötä kahdessa tasossa. Ylhäällä on 2 makuuhuonetta ja wc/kylpyhuone/saunaosasto. 

       ilmakuva.jpg

Kuvassa oikeassa alareunassa sisäänkäynti ja tuulikaappi, josta aukeaa yhteinen eteis- ja keittiötila. Meillä ei siis ole varsinaisesti eteistä saati keittiötä, vaan molemmat ovat samassa tilassa. Minusta ihan toimiva, sillä en pidä ylimääräisistä seinistä, vaan avoimet tilat ovat enemmän mieleeni. Keittiö on pieni, mutta riittävä kolmen hengen tarpeisiin. Sinne jää kaikki kalusteet paikalleen, paitsi työtasot, jotka jo tässä kuvassa vaihdettu puunvärisiin. Musta liitutaulukalvo vedetään yläkaappien yläpuolelle jäävään ilmastointiputkien koteloon. Musta väri tuntui aluksi oudolta jo tässä piirustuksessa, mutta täytyy muistaa, että näissä piirroksissa ei esiinny valoa. Ei luonnonvaloa tai keinovaloa. Valo herättää tilan henkiin ja tällaisissa kuvissa kaikki näyttää aina pimeämmältä ja synkemmältä ja niistä puuttuu kodinomainen tunnelma. Eli en hätkähdä tuota mustaa väriä lainkaan. Sitäpaitsi se tehdään kalvolla, joka tulee maksamaan n. 30 euroa, joten jos homma on huti, ei tunnu juuri missään ja on helppo irrottaa jälkiä jättämättä. Otan riskin.

Olkkarin ja keittiön rajaa toisistaan wc-tila. Näillä näkymin wc:n takaseinä maalataan mustaksi ja kalusteet sekä wc-istuin ja allas jäävät valkoiseksi. Lattia laatoitetaan isolla valkoisella laatalla. Otan kuitenkin vapauden muuttaa suunnitelmia lennosta:)

Tässä lähikuvassa näkyykin sitten jo olkkariin tulevan tiiliseinän paikka.

         toinen%20laaja%20olkkarista.jpg

Tiiliseinälle tulee asettumaan tv-taso. Minkälainen, sitä emme vielä tiedä, joten kuvassa ihan random-taso. Vanhan ikkunanpokan sijoitan alkuperäisen ajatuksen mukaisesti seinään nojaamaan ja kaveriksi haaveilemani oliivipuu ja joku ihana iso lyhty. Ikkunaton seinä tullaan maalaamaan jollain vaaleanharmaalla sävyllä. Sopii varmasti tiiliseinän kanssa todella hyvin yhteen! Sohvaksi olen tähän piirtänyt vaaleanharmaan kulmasohvan. Somisteina erilaisia tyynyjä. Matto myös joku random-piirros, sillä sitä en ole vielä edes ajatellut. Olkkarin sohvapöytää emme uusi ja kuvassa se onkin samanlainen kuin olemassa oleva. Pidän ajatuksesta siirtää tv tuolle pienelle seinälle. Näin se ei jotenkaan hallitse koko olkkaria, kun tällä hetkellä tv on kuvan harmaalla seinällä.

Seuraavassa kuvassa näkyykin sitten uusia hankintoja. Tai siis tulevia sellaisia.

         toinen%20sein%C3%A4%20olkkarista.jpg

Iso vanha kaappi astioille, kirjoille ja muulle tavaralle. Viereen sijoittuu haaveilemani sähkötakka, jonka eteen olen pouffin sijasta kaavaillut lampaantaljaa. Takka on paljon simppelimpi kuin kuvan krumeluuri versio. Piano, joka tällä hetkellä on tuon tiiliseinän paikalla, sijoittuu jatkossa puoliksi portaiden alle. Piano ei ihan mahdu sinne niin kuin olin ajatellut, mutta aina jotain kompromisseja on tehtävä ja tämä on nyt sitten se. Ja syy miksi piano ei sinne mahdu on kierreportaissa, eli katto madaltuu mitä lähemmäs portaita mennään. Meillä ei ole avoportaita, vaan niiden tausta olkkariinpäin on ummessa. Portaiden kierre on rapattu umpeen ja niinpä olkkarin puolelle muodostuu kiva muoto portaista. Pianoa ei voi sijoittaa mihinkään muualle, sillä se ei saa olla lähellä takaovea, josta tulee mahdollisesti vetoa ja kosteutta. Yläkertaan soitin ei mahdu ja perintökalleudestani minä taas en luovu.

        laaja%20kuva%20olkkarista.jpg

Tykkäämme itse kovasti kodin tulevasta uudesta ilmeestä. Tai no, ilmehän vähän muuttuu, kun tilaan tulee valoja ja kun sen sisustaaa omilla esineillä ja tekstiileillä, kuvissa esiintyvät tavarat siis jotain sinnepäin. Joskus kun miettii jotain uuden tilan järjestystä, on mittasuhteita vaikeita hahmottaa kunnolla ja helposti voi käydä niin, että luulee asioiden mahtuvan paremmin kuin oikeasti on. Me olemme tekemässä kaikki pinnat alakerrassa uusiksi ja uusimme myös lähes kaikki kalusteet. Näin isossa rempassa ja muutoksessa on varmistuttava, että suunnitelmat toimivat myös käytännössä, eikä vain ajatuksen tasolla. Myös tilan ulkonäkö tulee tämäntyyppisistä kuvista hyvin ilmi.

Tein lopputyöni yhden tutkinnonosan (”visuaalisen suunnitelman laatiminen” ) vastaavilla piirroksilla muutoskohteesta ja ne meni heittämällä arvioinnista läpi! 🙂 Tilasta tuli prikulleen sen näköinen, kuin mitä olin piirtänyt. Olen tosi onnellinen, että opiskelun myötä myös tälläinen 3D-mallintaminen lukeutuu nyt omaan osaamiseeni. Olen näihinkin piirustuksiin käyttänyt kymmeniä tunteja aikaa.

Tässä vielä muutama piirroskuva eteisestä, keittiöstä ja wc:stä.

          kollaasi.jpg

Eteiseen siis haaveissa saada peiliovet vaatekaappiin ja lisää laskutilaa sivupöydän muodossa. Kuvassa oleva tuntuisi itseasiassa oikein kivalta vaihtoehdolta! Jotain tauluhyllyä ja valaisinta kaveriksi myös. WC-tila näyttää tässä kuvassa hurjan synkältä, mutta valohan sen sitten tuo eloon. WC:hen tulossa myös takaseinälle peili sekä muita somisteita.

No niin, tässähän tätä piirustusta olikin poikineen! Jotenkin jänskätti laittaa näitä tänne esiin. Tässähän voi vielä hommat muuttua matkan varrella tai jotain…:)

Miltäs piirustukset / suunnitelmat teidän mielestänne näyttää? 

Mukavaa iltaa <3

Blondi

5 kommenttia “3D -PIIRROKSIA KODIN REMPASTA

  1. Hyvät on suunnitelmat ja kovasti kade olen taidostasi käyttää tuollaista ohjelmaa. Kiva kun on kokonaisuus nähtävillä!

    1. Tulevaisuudessa tuosta ohjelman käyttötaidosta on varmasti hyötyä, joten olen mielissäni, että opintoihini tuollainen kuului. 🙂 Joskus pelkistä valokuvista on vaikea hahmottaa kokonaisuutta ja itse tykkään jos pohjakuvaa tms. on tarjolla. Siksipä pelkän &quot;luetteloinnin&quot; lisäksi ajattelin postata nämä kuvat.

  2. Hyvän näköiset ja kuuloiset suunnitelmat! Tsemppiä remonttiin, kun sen aika koittaa :).

    1. Kiitos! Suunnitelmia on ihana tehdä ja auttaahan ne kovasti myös lopputulokseenkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *